ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013 ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΡΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ > "ΒΡΟΧΗ" ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ-ΕΔΑΦΟΥΣ



Με το μεγαλύτερο αριθμό πυραύλων εδάφους-εδάφους που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής σε πολεμική σύγκρουση, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την εκκαθάριση της πόλης Κουσέιρ στα νότια της Συρίας, Αναφέρεται ότι από χθες μέχρ σήμερα έχουν εκτοξευθεί περισσότερα από 30 βαλλιστικοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι της εγχώριας έκδοσης του ιρανικού Fateh - 110, SCUD-C και επίσης ιρανικής κατασκευής Zelzal-2, κατά των ισλαμιστών ανταρτών και των ισλαμιστών μισθοφόρων.
Οι μάχες έχουν επικεντρωθεί στον βόρειο τομέα, όπου βρίσκονται ακόμα εστίες αντίστασης των ανταρτών. "Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί, που σημειώνονται σήμερα σε όλους τους άξονες εντός και εκτός της Κουσέιρ, είναι οι πιο σφοδροί από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση. Η πόλη του Κουσέιρ και οι τοποθεσίες που ελέγχουν οι αντάρτες βόρεια της πόλης, όπως η Χαμιντιγιέ, το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νταμπάα και η Ααρτζούν, δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούν πυραύλους εδάφους-εδάφους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο συριακός Στρατός ακολουθεί νέες τακτικές συνεπικουρούμενος από 17 λόχους της Χεζμπολάχ, συνολικά 1700 άνδρες: Πρώτα βομβαρδίζει το πυροβολικό (περί τα 80 αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1 των 122 χλστ. και 2S3 των 152 χλστ. έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πιο ευρεία συμμετοχή πυροβολικού μέχρι σήμερα στον πόλεμο), μετά έρχονται οι βαλλιστικοί πύραυλοι και οι ρουκέτες των 122 χλστ. και τέλος ακολουθεί η Αεροπορία σε σχηματισμούς των δύο αεροσκαφών.
Ακολούθως η διείσδυση του τακτικού Στρατού στις περιχές που ελέγχονται ακόμα από τους αντάρτες με υποστήριξη αρμάτων μάχης Τ-72 kαι πίσω από τον τακτικό Στρατό έρχονται οι λόχοι της Χεζμπολάχ που εκκαθαρίζουν τα κτίρια από τυχόν εναπομείναντες αντάρτες και μισθοφόρους.
Πιθανότατα συνδέεεται η όλη επιχείρηση καη σφοδρότητά της και από την επιθυμία της Χεζμπολάχ να τελειώσει την μάχη πριν από την ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει το βράδυ ο ηγέτης της Χάσαν Νασράλα" για την 13η επέτειο από την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον νότιο Λίβανο.
"Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της Κουσέιρ. Είμαστε στην δεύτερη και προτελευταία φάση της μάχης", δήλωσε αξιωματικός του συριακού στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο οποίος πρόσθεσε ότι "μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 600 αντάρτες", κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αντάρτες.
Ο συριακός Στρατός και η Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν την περασμένη Κυριακή επίθεση στην πόλη αυτή στρατηγικής σημασίας και για τις δύο πλευρές -τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες- και κατάφεραν κατά την πρώτη φοράση της επιχείρησης να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης η οποία κατοικείται κυρίως από σιίτες.

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: