ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ-Διακήρυξη πολέμου Συρίας και Ιράν κατά Ισραήλ – Άρχισαν τα όργανα


Info Post



Οἱ ἀποφάσεις Παγκοσμίου Πολέμου στήν χώρα μας λαμβάνονται;1


«Ήλθε η στιγμή να αποτρέψουμε τον ισραηλινό κατακτητή να πραγματοποιεί τέτοιες επιθέσεις κατά των λαών της περιοχής», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
 Ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Σύρο πρόεδρο όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Δαμασκού. «Το Ιράν παραμένει στο πλευρό της Συρίας απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις, των οποίων στόχος είναι να πληγεί η ασφάλεια στην περιοχή και να εξασθενίσει ο άξονας της αντίστασης», πρόσθεσε.
 Από την πλευρά του ο Άσαντ επεσήμανε πως ο συριακός λαός και ο στρατός του «βρίσκονται στα πρόθυρα της επιτυχίας σημαντικών αποτελεσμάτων στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και των ομάδων των τακφίρι (εξτρεμιστών σουνιτών μουσουλμάνων) κι είναι έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουν τις ισραηλινές τυχοδιωκτικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι μία από τις μορφές τρομοκρατίας οι οποίες στοχεύουν τη Συρία».
 «Η ισραηλινή επιθετικότητα καταδεικνύει εύγλωττα την εμπλοκή του Ισραήλ και των χωρών της περιοχής και της Δύσης που το υποστηρίζουν στα γεγονότα που τεκταίνονται στη Συρία», πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος, σύμφωνα με τη μετάδοση του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου. 
Στη δική του συνέντευξη Τύπου στο πλευρό του Ιρανού ομολόγου του, ο Σύρος ΥΠΕΞ Ουάλιντ Μουάλεμ δήλωσε πως «Είναι δύο χρόνια πια που υφιστάμεθα έναν πόλεμο. Δεν φοβόμαστε και δεν πρόκειται να σιωπήσουμε απέναντι στην επίθεση».
 Παράλληλα, από το Αμάν ο Σαλεχί επανέλαβε την έκκληση της Τεχεράνης για έναν διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση της Δαμασκού και την «ειρηνική» αντιπολίτευση, με ορίζοντα τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε με τον Ιορδανό ομόλογό του Νάσερ Τζαουντέχ.
 Ο ίδιος διαβεβαίωσε την Ιορδανία πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να τη συνδράμει οικονομικά, «με τα πενιχρά της μέσα», για να αντιμετωπίσει την πλημμυρίδα των προσφύγων από τη Συρία.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: