ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Γιατί αυτός κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος;



«Ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά. Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι  με απαιτήσεις από όλους μας,  αλλά με μια νέα συλλογική  συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι. Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.
Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του
Ελληνισμού, κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές  και συστήματα  που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες.
Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους. [...] Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, θα τα καταφέρουμε».
Από το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο (23/4/2010), όταν αποφάσιζε να υπάγει τη χώρα στη δικαιοδοσία των δανείων δυνάμεων.

Από την ημέρα που ξεστόμισε αυτά τα λόγια ατιμώρητος αυτός ο αλλοδαπός πολυεθνικής καταγωγής, που έλαβε την ελληνική υπηκοότητα δίχως καλά-καλά να γνωρίζει την γλώσσα μας, οι συμφορές δεν έχουν σταματήσει να πλήττουν την πατρίδα. Η θεομηνία της ξενοκρατίας, της περιφρόνησης του λαού μας από τους «συμμάχους», οι συκοφαντίες σε βάρος των Ελλήνων, τις οποίες εκείνος έβαλε στην ημερήσια διάταξη των διεθνών ΜΜΕ και οι ειδήσεις για παιδιά που λιμοκτονούν, τους απελπισμένους που αυτοκτονούν και τους αστέγους που ικετεύουν για μια μερίδα φαγητού στα συσσίτια της Εκκλησίας, ολοένα και πυκνώνουν.
Δέκα εκατομμύρια θύματα της παραπλάνησης του μοιραίου γόνου της δυναστείας Παπανδρέου παρακολουθούν παγωμένοι το δήμιό τους, τον κύριο «Λεφτά Υπάρχουν» να περιφέρει τα ράκη της αξιοπρέπειάς του στα πέρατα του πλανήτη και να αερολογεί προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και την κοινή λογική.
Για εκείνον, η παγκόσμια τάξη πραγμάτων έχει προβλέψει διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία, άνετες μετακινήσεις και υπερπροβολή. Το ενδιαφέρον των υψηλόβαθμων εξουσιαστών που ακόμα και τώρα ποντάρουν στο ψωραλέο άτι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι  πολύ μεγάλο. Μέχρι και «Παγκόσμιο Στοχαστή» είχαν ανακηρύξει τον προβληματικό εκλεκτό τους. Τώρα, τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας δημοσιογραφίας συνωστίζονται γύρω του μην τυχόν και του αποσπάσουν καμιά δήλωση για το πώς... σώζεις μια χώρα!

Μόνιμος αδειούχος

Η κατάντια του ελληνόφωνου πολιτικού συστήματος φαίνεται και από την στάση της Βουλής απέναντι στο αδειανό έδρανο του Παπανδρέου, το οποίο ακόμα και σήμερα πληρώνουν οι άνεργοι, οι πένητες, οι παρατημένοι γέροντες με τις μηδαμινές συντάξεις. Του δίνουν άδειες για «ολιγοήμερες απουσίες» στο εξωτερικό αντί να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να τον δικάσουν για τα μαζικά πολιτικά εγκλήματα που διέπραξε – κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη συμβεί από την στιγμή που η σατιρική εκπομπή του Λαζόπουλου έδειξε τον Ντομινίκ Στρος Καν να ομιλεί για τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες με τον ΓΑΠ περί της υπαγωγής μας στη μέγγενη του ΔΝΤ και των άλλων «ευαγών ιδρυμάτων». Τώρα τον «καρφώνει» ως «εκτελεστική μαριονέτα» των Αμερικανών και ο Ντιρκ Μιούλερ, ένας από τους γνωστότερους Γερμανούς σχολιαστές οικονομικών θεμάτων. Στο βιβλίο του με τίτλο «Showdown», ο κ. Μιούλερ (γνωστός και με το παρατσούκλι Mr Dax) γράφει, μεταξύ άλλων, για τον πρώην πρωθυπουργό ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη». Με λίγα λόγια, ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τον γνωστό συγγραφέα, λειτούργησε σαν δούρειος ίππος των Αμερικανών σε βάρος των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών συμφερόντων. Ένας από τους στόχους της υπερδύναμης ήταν αφενός να ανασχεθεί η τάση του ευρώ να υποκαθιστά το δολάριο ως αποθετικό νόμισμα και αφετέρου να εξουδετερωθεί οικονομικά η χώρα μας για να εκποιήσει (κοψοχρονιά) τον φυσικό πλούτο της.

Δικάστε τον

Το γεγονός ότι η εσωκομματική κυριαρχία του Παπανδρέου οδήγησε στην χρεωκοπία του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό αν τα δάνεια αυτού του «Κινήματος» δεν κατέληγαν να αποπληρωθούν από τους ανήμπορους φορολογουμένους. Όμως, η οικογενειακή επιχείρηση με το «σοσιαλιστικό» επίχρισμα δανειζόταν από τράπεζες υποθηκεύοντας κρατικές επιχορηγήσεις επομένων ετών. Έτσι κατέστη σίγουρο ότι ο πολίτης θα υποχρεωνόταν να εξοφλήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Ανάπτυξη, επανεκκίνηση της οικονομίας και νέες υγιείς δομές στον πολιτικό βίο της χώρας δεν θα υπάρξουν ποτέ όσο κυκλοφορούν πρόσωπα σαν τον Γιώργο Παπανδρέου ανάμεσά μας, χωρίς να έχουν εξηγήσει σε κάποιο δικαστήριο τις πράξεις και τα κίνητρά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: