ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Παρατείνεται η παραμονή για τους μετανάστες που ζήτησαν άσυλο; Ανησυχία αλλά χωρίς αναστάτωση στο Κέντρο Κράτησης



Ανησυχία στους μετανάστες του Κέντρου Φύλαξης στην Ξάνθη προκάλεσε η ενημέρωση ότι παρατείνεται για άλλο ένα χρόνο η κράτηση όσων έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο...


Παρότι υπήρξαν σκέψεις ακόμη και για απεργία πείνας, οι κρατούμενοι δεν προχώρησαν σε κάτι τέτοιο μετά από συνεννοήσεις με τη Διοίκηση του Κέντρου καθώς και τους Καθηγητές του Σχολείου Ελληνικών, το οποίο διοργανώνει εθελοντικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο.

Όπως κατέστη σαφές και όπως ανέφερε και ο Διοικητής κ. Χατζησταμάτης το κλίμα στο Κέντρο Κράτησης είναι ιδιαίτερα καλό και οι σχέσεις με τους μετανάστες βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, με αποτέλεσμα οι κραδασμοί από την αρνητική αυτή εξέλιξη για τους κρατούμενους, να απορροφούνται για την ώρα.

«Έπρεπε να ενημερωθούν για τις εξελίξεις»

Η παράταση της κράτησης για όσους έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο προβλέπεται ήδη από τον Οκτώβριο του 2012 και είναι απλώς θέμα ερμηνείας, όπως σημείωσε ο κ. Χατζησταμάτης που πρόσθεσε ότι μετά την ενημέρωση που υπήρξε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο ίδιος όφειλε να ενημερώσει τους κρατούμενους καθώς έπρεπε να γνωρίζουν τις εξελίξεις. Αυτό που χρήζει ερμηνείας σύμφωνα με νομικούς είναι αν ο χρόνος κράτησης του ενός έτους, ο οποίος απαιτείται, ξεκινά από την ημέρα της σύλληψής τους ή από την ημέρα που αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο.

Η ανησυχία υπάρχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες και για το λόγο αυτό οι μετανάστες δεν προσήλθαν το απόγευμα της Δευτέρας στο μάθημα Ελληνικών, αλλά μετά από συνεννοήσεις φαίνεται ότι η κρίση αποκλιμακώνεται χωρίς προβλήματα για μετανάστες και προσωπικό.

xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: