ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τα φανταστικά έργα του Αντιδηµάρχου Δυµαίων Κανελλόπουλου και η αµνησία του





Με ιδιαίτερη προσοχή, διάβασα τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Δυμαίων κ. Κανελλόπουλου στην εφημερίδα Πελοπόννησος στις 21 Μαίου. Εκεί ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κανελλόπουλος ισχυρίστηκε ότι έχει  <<κατόπιν ενεργειών του>>  προβεί στην μελέτη, στην ένταξη στο ΕΣΠΑ,και την δημοπράτηση ορισμένων  έργων υποδομών και σχολείων, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τα παρουσιάζει ως δικά του και ως αποτέλεσμα των ενεργειών του  . Σοβαρά κ. Κανελλόπουλε; Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Στους χειροκροτητές σας; Ας τα πάρουμε από την αρχή :
Α) Η αποχέτευση του Αλισσού και της παραλίας του, ύψους 2.700.000 ευρώ, για την ένταξη της οποίας στο ΕΣΠΑ είχε τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση, η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Κάτω Αχαΐας, η οποία και έγινε, και με την πλήρη μελέτη  να το συνοδεύει, είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ¨Θησέας¨ και είχε ήδη ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ  το καλοκαίρι του 2010, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όταν εσείς ήσασταν στην αντιπολίτευση. Δεν  το θυμάστε; Το υπουργείο εσωτερικών λόγω του ότι οι προερχόμενοι  από το πρόγραμμα δημοσίων έργων πόροι δεν ήταν αρκετοί για την κατασκευή τους, ζήτησε από ΟΛΟΥΣ τους δήμους της χώρας, να μην προχωρήσουν σε συμβάσεις, αλλά τα έτοιμα προς υλοποίηση έργα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ώστε να χρηματοδοτηθούν απρόσκοπτα. Φυσικά και έγινε η διαδικασία, και  ενώ είναι έτοιμα,εσείς έχετε ξοδέψει 2.5 χρόνια άσκοπα.
Β) Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, στο εμπορικό κέντρο της  Αχαγιάς, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών του σεισμού του 2008, ύψους 1.200.000 ευρώ, είχε ενταχθεί και πάλι από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ . Γκοτσούλια, στις οριζόντιες δράσεις του ¨Θησέα¨, είχε ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ τον Οκτώβριο του 2010, και είχε αναδειχθεί μάλιστα και ο ανάδοχος εργολάβος η κα Μπουσίου. Αλλά ούτε αυτό θα το θυμάστε, είμαι βέβαιος. Και πάλι το υπουργείο εσωτερικών (κάτι που έγινε συνολικά για το πρόγραμμα Θησέας και τα ώριμα έργα σε όλη την χώρα) λόγω έλλειψης πόρων, ζήτησε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, κάτι που έγινε και εντάχθηκε το έργο, εννοείται με πλήρεις μελέτες, αφού είχε ήδη δημοπρατηθεί. Το υπουργείο εσωτερικών, αναζητούσε έργα ώριμα, από όλους τους δήμους της χώρας για να τα εντάξει στο ΕΣΠΑ.ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΗΔΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ¨ΘΗΣΕΑΣ¨ ΑΡΚΟΥΣΕ ΑΠΛΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ. Πως λοιπόν με τις μελέτες και τον ιδρώτα των προηγουμένων τα βάλατε εσείς στο ΕΣΠΑ, ενώ είναι αυτόματη διαδικασία η ενταξή τους;
Γ) Η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Κάτω Αχαίας.
Εδώ θα επεκταθώ λίγο γιατί έχει αυτό που λέμε ψωμί η ιστορία. Το εμπορικό κέντρο της Αχαγιάς έχει μια ιδιαιτερότητα, διασχίζεται από την παλαιά εθνική οδό Πατρών Πύργου (εξ ού και η ομώνυμη οδός). Για το έργο αυτό λοιπόν λόγω ΠΕΟ,  υπήρξαν  κάποια δεδομένα στην μελέτη ως προαπαιτούμενα, για να εγκριθεί: Εννοείται ότι όλες οι μελέτες και η ένταξη του έργου  για χρηματοδότηση ,πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή:
Α) Κύρια προϋπόθεση για το έργο ανάπλασης, ήταν η κατάρτιση πλήρης συγκοινωνιακής μελέτης, αφενός λόγω της εντός Αχαγιάς ΠΕΟ Πατρών Πύργου, και αφετέρου την μετέπειτα κυκλοφορία των οχημάτων, εντός της ζώνης ανάπλασης. Εννοείται βέβαια ότι συντάχθηκε η  συγκοινωνιακήμελέτη ,και συνοδεύει την ΠΛΉΡΗ μελέτη του έργου.
Β) Ολοκληρωμένη μελέτη πολεοδομικού σχεδιασμού για την Κάτω Αχαία, απαραίτητη προϋπόθεση, για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ η εκπόνηση και αυτής της μελέτης. Εννοείται ότι και αυτή βέβαια πραγματοποιήθηκε. Ακόμα, την υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων της Δεη, για τις οδούς 25ης Μαρτίου, Πατρών Πύργου, Αγ. Ιωάννου κλπ, η οποία έχει ήδη ΠΛΗΡΩΘΕΙ από  τον Δήμο Δύμης.(επί προηγούμενης δημοτικής αρχής)
Γ) Για να εγκριθεί η όλη ανάπλαση, τέθηκε ως (επίσης) απαραίτητη προϋπόθεση, η εκπόνηση μελέτης για την χάραξη της βόρειας οδού- παράκαμψης της Αχαγιάς, ως αντιστάθμιση, λόγω της  ανάπλασης της παλαιάς εθνικής οδού, εντός του κέντρου. Εννοείται ότι και αυτό έγινε, με πλήρη μελέτη του έργου, και ενταξή του ως τμήμα, του όλου έργου κατασκευή του νέου δρόμου Πατρών-Αεροδρομίου Αράξου.( πάντα η προηγούμενη δημοτική αρχή) Ήταν παρών στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κανελλόπουλος δεν το θυμάται;.
Έτοιμο το έργο λοιπόν , έτοιμες οι μελέτες, και ο κ. Αντιδήμαρχος (αν δεν ψεύδεται συνειδητά) θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , το έχει εντάξει στα χρηματοδοτούμενα έργα, όπως έχουν ενταχθεί και όλα τα αντίστοιχα ώριμα έργα όλων των δήμων της περιφέρειας. Μπορεί να μας εξηγήσει ο λαλίστατος κ. Αντιδήμαρχος ποια είναι η προσπάθεια που κατέβαλλε για ένα έργο με πλήρη ετοιμότητα, ενταγμένο και χρηματοδοτημένο; Όταν μάλιστα αυτό το έργο, μελετήθηκε και εντάχθηκε  και αυτό από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και η περιφέρεια χρηματοδότησε όχι κατ επιλογή, αλλά συνολικά όλους τους δήμους με παρόμοια ώριμα έργα; Τελικά είτε δεν θυμάστε κύριε τίποτα, αν και ήσασταν παρών σε όλα τα στάδια όλων των μελετών και δημοπρατήσεων, σαν σύμβουλος της αντιπολίτευσης, διακρινόμενος μάλιστα για την στείρα και πάντα αρνητική κριτική σας, είτε ψεύδεστε και μάλιστα ψεύδεστε ασύστολα.
Δ)Τα σχολεία που λέτε ότι γίνονται κατόπιν ενεργειών σας κλπ, κλπ,
Το Γυμνάσιο Κάτω Αχαίας το οποίο και αυτό με πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής (βλέπε Σάκης Γκοτσούλιας) εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, ήδη από τις αρχές του 2010, με προϋπολογισμό  μάλιστα4.000.000 ευρώ. Προφανώς (αχ η μνήμη τι κάνει) δεν θυμάστε και πάλι , ότι το έργο δημοπρατήθηκε το καλοκαίρι του 2010, και ο εργολάβος εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Τώρα πως το ξαναένταξε στο ΕΣΠΑ ο κ. Κανελλόπουλος ενώ το σχολείο ήδη ανεγειρόταν, αδυνατώ να το εξηγήσω. Ας μα το εξηγήσει αυτός. Για τα άλλα 2 σχολεία που διατείνεται ο αντιδήμαρχος Δυμαίων, ότι κατόπιν ενεργειών του κλπ, μια απλή ερώτηση: Είναι ποτέ δυνατόν η περιφέρεια και ο ΟΣΚ, να περίμενε εσάς και τις ενεργειές σας κύριε Κανελλόπουλε , όταν μιλάμε για σεισμόπληκτα σχολεία; Τότε ας περηφανεύεστε για το κατορθωμά σας (χμ) αλλά σαν πληροφόρηση σας λέω, ότι εκ του νόμου η περιφέρεια, ήταν υποχρεωμένη να εντάξει τα ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ σχολεία Λουσικών και Λάππα για χρηματοδότηση . Και εκεί ήταν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές οι οποίες φρόντισαν (Αλεξόπουλος, Καλαϊτζής) Δηλαδή αν δεν ήσασταν εσείς, τα  ερειπωμένα σχολεία δεν θα τα  έφτιαχνε η περιφέρεια...Αιώνια ευγνωμοσύνη σας οφείλουν οι μαθητές.
Τέλος ένα πολύ απλό αν και μεγάλο ερώτημα: Μια απλή απάντηση με καλύπτει: Μπορείτε να μας πείτε κύριε Κανελλόπουλε, ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΑΝ ΕΣΕΙΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ; Αρκεί ένα όνομα , μπορείτε;;
Ούτε για το γεφυράκι της Σαρδινής ,μήκους 5 μέτρων , δεν μπορέσατε να εκπονήσετε μελέτη, και 2.5 χρόνια μετά στέκει ερείπιο, και τελικά αφού δεν ήσασταν ικανοί ούτε καν για 5 μέτρα κατασκευή, το κάνατε πάσα στην περιφέρεια. Σταματήστε να καπηλεύεστε τα έργα τα ήδη ώριμα που σας άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία εν τέλει σας άφησε έτοιμα τα πάντα. Και καταφέρατε ενώ είναι όλα έτοιμα, να είστε ο τελευταίος δήμος, ο οποίος δεν έχει εγκαταστήσει ούτε ένα εργολάβο. Με 2.5 χρόνια χαμένα για την Αχαγιά, λόγω της ανικανότητας σας. Κύριε Κανελλόπουλε συμβουλή. Σταματήστε να κάνετε μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα, εκμεταλλευόμενος τα έργα και τον ιδρώτα των προηγουμένων, και κυρίως σταματήστε για πράγματα που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν είχατε καμία μα καμία συμβολή, να λέτε φούμαρα στις εφημερίδες ,εκθειάζοντας μάλιστα και την καθαρότητα της συνειδησής σας.

Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: