ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αχαΐα: Τέσσερις παραλίες πήραν φέτος Γαλάζια Σημαία


Αλυκή, Διγελιώτικα, Καλόγρια και Λακκόπετρα




Τη δεύτερη θέση κατέλαβε και φέτος η Ελλάδα, ανάμεσα σε 49 χώρες του πλανήτη, με 393 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες, στις οποίες θα κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία». Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.103 ακτές και 626 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Ανάμεσα στις βραβευμένες ακτές, στην Αχαΐα φέτος συμπεριλαμβάνονται αυτές της Αλυκής και των Διγελιωτίκων, στην Αιγιάλεια και της Καλογριάς και της Λακκόπετρας, στα δυτικά του νομού.
Οι δήμοι με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» για φέτος είναι της Κέρκυρας και του Αγ. Νικολάου Κρήτης με 35 και 23 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα. Η Ρόδος «έχασε» φέτος 12 σημαίες και από 32 βραβευμένες ακτές που είχε πέρυσι, φέτος η σημαία θα κυματίζει σε μόλις 20. Στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής θα υψωθούν 14 σημαίες, στη Σιθωνία 12, στα Χανιά 11, στον Βόλο 10, όπως και στη Λέσβο. Στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά και στο Ρέθυμνο θα κυματίζουν 9 σημαίες ενώ στους δήμους Ιεράπετρας, Λοκρών και Χερσονήσου (Ηρακλείου) 8 σημαίες.
Στους νομούς, «πρωταθλητές» είναι του Λασιθίου με 36 βραβευμένες ακτές, της Κέρκυρας και της Χαλκιδικής με 35 η καθεμιά και των Δωδεκανήσων με 25.
Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987 σε ακτές και μαρίνες. Βεβαίως, δεν σημαίνει πως οι μη διακριθείσες παραλίες είναι ακατάλληλες για κολύμπι. Απλώς, όσες διαθέτουν "Γαλάζια Σημαία" πληρούν κάποιες αρκετά αυστηρές προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: