ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ! Συντρόφισσα του ΓΑΠ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΡΕΜΟΥΛΑ


!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 22, 2013

Γαλλία: Στη φυλακή βουλευτής των Σοσιαλιστών για διαφθορά

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΗΛΘΕ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ… ΙΔΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ;

Σε φυλάκιση τριών ετών, το ένα χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε η βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην περιφέρεια της Μασσαλίας, Σιλβί Αντριέ, καθώς κρίθηκε ένοχη για υπόθεση διαφθοράς.

Η καταδίκη σε φυλάκιση χωρίς αναστολή, σπάνια ποινή για πολιτικό αξιωματούχο, επιβλήθηκε μαζί με πρόστιμο 100.000 ευρώκαι πέντε χρόνια μη εκλεξιμότητας.
Η Αντριέ, 51 ετών, είχε παρουσιαστεί στο δικαστήριο ανάμεσα σε 20 κατηγορούμενους με κατηγορίες υπεξαίρεσης τουλάχιστον 700.000 ευρώ, τη δεκαετία του 2000, για σκοπούς εκλογικής πελατείας από επιδοτήσεις στα πολιτικά κόμματα.
Η έρευνα άρχισε στα μέσα του 2007 μετά την ειδοποίηση προς τη δικαιοσύνη ενός οργάνου κατά της διαφθοράς του υπουργείου Οικονομικών για ύποπτη ροή κεφαλαίων σε λογαριασμούς εταιριών της Μασσαλίας.
Οι εταιρίες-φαντάσματα όπως αποδείχτηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ιδρύθηκαν για να μισθοδοτούν πρόσωπα που βοηθούσαν την Αντριέ στην προεκλογική της εκστρατεία στη βόρεια Μασσαλία.
Τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς την υποστήριξη του σοσιαλιστικού κόμματος, η Αντριέ επανεξελέγη βουλευτής στο δεύτερο γύρο, αντιμετωπίζοντας υποψήφιο του Εθνικού Μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: