ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η Δημοκρατία της Απεργίας και της Επιστράτευσης....



Οι καθηγητές στα σχολεία της χώρας μας, εκτός του γεγονότος ότι δουλεύουν κάτω από τον εβδομαδιαίο μέσο όρο της Ε.Ε., είναι και ο πρώτος κλάδος εργαζομένων που επιστρατεύτηκε, χωρίς να ....
έχει απεργήσει.

Προληπτική επιστράτευση..... Νέα προσέγγιση.....

Θεωρώ δεδομένο να ΜΗΝ μιλήσω για τους μισθούς των καθηγητών. Οι περικοπές των μισθών έγιναν καθολικά προς όλους και προς όλα. Με 640 ευρώ το μήνα, δεν μπορεί κάποιος πρωτοδιοριζόμενος καθηγητής να επιβιώσει, σε μία χώρα που (πλην των ενοικίων), έχει τιμές ακριβότερες από το Παρίσι.

Στέκομαι στο γεγονός ότι οι καθηγητές απείλησαν με απεργίες μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Να με συγχωρήσετε αλλά εμένα μου μυρίζει στημένο παιχνίδι. Και εξηγούμαι:

Ο θεσμός των Πανελληνίων Εξετάσεων (που πρέπει επιτέλους να καταργηθούν) είναι ίσως το πιο ψυχοφθόρο κομμάτι στη ζωή ενός μαθητή, με βλέψεις για περαιτέρω σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Προσπαθήστε να θυμηθείτε τους εαυτούς σας εκείνη την περίοδο. Τίποτα δεν υπήρχε για εσάς, παρα μόνο εκείνες οι ημέρες, που κάποιος ηλίθιος τεχνοκράτης - πολιτικός, αποφάσισε ότι είναι ο καλύτερος (;) τρόπος για την είσοδο κάποιου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή - συγκέντρωση, είναι άμεσα κατακριτέο. Θυμάμαι όταν ήμουν στο Δημοτικό, παίζαμε με τα παιδιά στη γειτονιά μου, ώσπου μία κυρία βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και μας είπε "είναι περίοδος εξετάσεων...πηγαίνετε να παίξετε στο σχολείο ή περιμένετε μέχρι τον Ιούλιο."

Μπορεί να την βρίζαμε από μέσα μας, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον το καταλάβαμε καλά στο πετσί μας.

Εάν λάβουμε τα παραπάνω υπόψιν μας, τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως οτιδήποτε λειτουργεί εις βάρος της προετοιμασίας ενός υποψηφίου, είναι ακαριαία κατακριτέο και δεν λαμβάνει αποδοχή από την υπόλοιπη κοινωνία, παρόλο που τα αιτήματα είναι δίκαια, όπως και κάθε άλλου εργαζόμενου κλάδου στη χώρα μας.

Μήπως οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ είναι αφελείς ή μήπως παίζουν κάποιο άλλο παιχνίδι;

Θέτω αυτό το ερώτημα, γιατί ο κλάδος των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, είναι στοχοποιημένος εδώ και πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Μία τέτοια απεργία, ΜΕΣΑ στις Εξετάσεις, στοχοποιεί ακόμα περισσότερο τον κλάδο τους και τους απομονώνει κοινωνικά, αφού η εικόνα ενός μαθητή - υποψηφίου στην τηλεόραση, είναι πολύ πιο δραματική από τον δακρυσμένο Πρόεδρο της ΟΛΜΕ.

Κάποιος να μας απαντήσει στο ερώτημα.... Με ποιο σκεπτικό απειλεί η ΟΛΜΕ με απεργία μέσα στις εξετάσεις;

Μαθαίνω ότι σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικαλιστικό Όργανο των Καθηγητών.

Έχει και αυτό την αξία του.....

RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: