ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα της ΝΕΤ > ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν στις επάλξεις και συνεχίζουν να μεταδίδουν πρόγραμμα. Δείτε το Live, μέσω του thepressproject.gr
Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΤ3 εδώ
Μέσω διαδικτύου οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν την αναμετάδοση των εκπομπών τους καλώντας σε νέες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης.

Η ΕΡΤ σταμάτησε τη λειτουργία της λίγο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος της τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Προηγήθηκε η ανακοίνωση του "λουκέτου" από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και η δημοσιοποίηση του νέου νομοσχεδίου για τη λειτουργία της ''ΝΕΡΙΤ''.
Αλυσιδωτές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις
Σχέδιο νόμου που ζητά την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ τροπολογία για κατάργηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, κατέθεσε και το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, από την απεργία των ΜΜΕ θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν με μικρά έκτακτα ενημερωτικά δελτία να προβάλλουν μόνο τις λαϊκές και δημοσιογραφικές κινητοποιήσεις, για το "λουκέτο" στην ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν αγωγή κατά του Σίμου Κεδίκογλου.
Εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ διαβεβαιώνουν "ότι η ροή του προγράμματος στην τηλεόραση καθώς και σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς θα παραμένουν ανοιχτά και έχουν διασφαλίσει την προστασία των πομπών ώστε η ΕΡΤ, παρά τις κυβερνητικές επιθυμίες, να παραμείνει ανοιχτή".
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενώ στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εφημερίδες από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, οι οποίες δεν θα κυκλοφορούν από την Παρασκευή.
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν και οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Τα Hashtags στο Twitter για την ΕΡΤ:
occupy_ert
occupyERT
openERT
Οι εργαζόμενοι εκπέμπουν συνεχώς μέσω του @ErtSocial
Ανέβασαν μάλιστα και online καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Μέχρι τώρα έχουν υπογράψει πάνω από 2.700 άτομα.
Συγκεντρώσαμε τις αντιδράσεις σας στα Social Media και σας τις παρουσιάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: