ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

16.6.13 ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ - ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ



Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση: Ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων στέλνει το Ιράν στην Συρία...
Ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων 4.000 ανδρών πρόκειται να στείλει στην Συρία το Ιράν προκειμένου να συνδράμει τις κυβερνητικές δυνάμεις, αναφέρουν πληροφορίες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙ6) όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent στο κυριακάτικο φύλλο της.
Η απόφαση έχει ληφθεί πριν τη διεξαγωγή των εκλογών την Παρασκευή που ανέδειξαν νικητή τον μετριοπαθή Ροχανί. Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ότι... 

Το Ιράν δεσμεύεται να βοηθήσει το καθεστώς το Μπασάρ αλ Άσαντ προκειμένου να επικρατήσει στον πόλεμο που διεξάγει με τους ισλαμιστές αντάρτες και τους ισλαμιστές μισθοφόρους που έχουν κατακλύσει την χώρα βοηθούμενοι από τους δυτικούς.
Μία τέτοια εξέλιξη, φυσικά θα είχε κρίσιμες συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή αφού πλέον το Ιράν εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο όχι δι'αντιπροσώπων, όπως είναι η Χεζμπολάχ, αλλά απ'ευθείας.
Δηλαδή είναι πολύ πιθανό να δούμε δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις και ιρανικές να εμπλέκονται σε απ'ευθείας πολεμική σύγκρουση, αλλά στο έδαφος της Συρίας...
Σε ότι αφορά το πως μπορεί να μεταφερθεί ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων από μία χώρα σε μία άλλη χωρίς να γειτνιάζουν, η απάντηση είναι μέσω Ιράκ. Η σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ, ήδη έχει εμπλακεί εμμέσως πλην σαφώς στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ, επιτρέποντας στο Ιράν την ροή όπλων και εφοδίων μέσα από το έδαφός υου και πάρά τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ
Βέβαια αυτές οι πληροφορίες πρέπει να αξιολογηθούν και υπό το πρίσμα της της δημιουργίας ψυχολογικού κλίματος που να δικαιολογεί επέμβαση δυτικών στην Ανατολική Συρία και δημιουργίας no-fly-zone.

Από την άλλη, οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν στην Ιορδανία την παρουσία 5000 στρατιωτών και όχι μόνο. Αεροσκάφη F 16 και συστοιχίες πυραύλων Patriot θα παραμείνουν εκεί μετά από την ολοκλήρωση πολυεθνικής άσκησης .

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Chuck Hagel ενέκρινε το αίτημα της Ιορδανίας για την παραμονή των δυνάμεων και μετά την ολοκλήρωση της άσκησης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Όλα αυτά μετά τις νέες πληροφορίες που υποτίθεται τουλάχιστον επιβεβαιώνουν την χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ. Πληροφορίες που η Ρωσία εξακολουθεί να αμφισβητεί. Η Μόσχα αντιτίθεται ακόμη στην πρόταση για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία.  

Ο απατεώνας Κάμερον στέλνει τις πρώτες δυνάμεις στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία.

Το λαδωμένο κάθαρμα, που όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα το κόμμα του χρηματοδοτείτο από τούρκους εγκληματίες των κατεχομένων, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Το γελοίο υποκείμενο που είχε αποκαλέσει την Ελλάδα “Οθωμανική αποικία” χωρίς κανείς από τους ντόπιους δοσίλογους να αρθρώσει λέξη, έδωσε εντόλή σήμερα και ήδη οι ειδικές δυνάμεις της Βρετανίας που εδρεύουν στην Ιορδανία μετακινούνται στην Συρο – Ιορδανική μεθόριο. Η συνολική δύναμη των ανδρών που εδρεύουν στην Ιορδανία (συμπεριλαμβάνονται Πολωνοί, επίσης εκπαιδευμένοι από την SAS), και Αμερικανοί ανέρχεται στους 7,000 άνδρες. Είχαν μεταφερθεί εκεί με το πρόσχημα διεθνούς νατοϊκής άσκησης αλλά τώρα φαίνεται η πραγματική σκοπιμότητα. Η μεθόδευση για τη “νέα οθωμανική αυτοκρατορία” ξεκινά. 
Το θέμα είναι πότε θα ξυπνήσουμε εμείς, να ετοιμαστούμε για αντίσταση αφού η φωτιά ήδη έφτασε στην πόρτα μας και αν σιωπήσουμε, θα μας κάψει. Το απόβλητο Κάμερον άλλωστε ήταν απόλυτα ειλικρινής όσον αφορά τις προθέσεις του για την Ελλαδα.
onalert,  ,olympia, defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: