ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτελεί διατεταγμένη αποστολή.Θέμα μείζον εθνικής ασφάλειας.



Σε πλήρη διάλυση οδηγεί την εγχώρια κρατικήαμυντική βιομηχανία ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, φέρνοντας την σε τόσο άθλια κατάσταση που δεν είχε βρεθεί ούτε στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματαείναι πλέον πεπεισμένοι ότι ο Γιάννης Στουρνάραςεκτελεί διατεταγμένη αποστολή προκειμένου να απαξιώσει και στη συνέχεια να ξεπουλήσει με ευτελέστατο τίμημα σε ξένα συμφέροντα τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής αφήνοντας τελείως «γυμνή» την εθνική Άμυνα της χώρας.
Άλλη λογική εξήγηση δεν μπορούν να δώσουν.
Με 30.000.000 ευρώ χρηματοδότηση των ΕΑΣ αυτά θα μπορούσαν μέσα σε οκτώ μήνες να αποφέρουν πολλαπλά κέρδη στην Ελληνική οικονομία που αποζητά την ανάπτυξη. Υπάρχουν παραγγελίες συνολικού ύψους 250 εκ. ευρώ που παραμένουν ανεκτέλεστες(!).
Αυτή τη στιγμή, λόγω της μη πληρωμής των λογαριασμών από το υπουργείο Οικονομικών, έχει κοπεί η τροφοδοσία των εγκαταστάσεων στα ΕΑΣ με φυσικό αέριο (με το οποίο λειτουργούν βασικά μηχανήματα της εταιρίας) ενώ από μέρα σε μέρα θα τους κατεβάσει και η ΔΕΗ το διακόπτη αφήνοντάς τους στο σκοτάδι(!). Οι 966 εργαζόμενοι σε αυτά είναι απλήρωτοι από τις αρχές του έτους.
Και όλα αυτά ενώ είναι σε εξέλιξη διακρατικές συμφωνίες εξαγωγής πυρομαχικών στις ΗΠΑ και συμμετέχουν τα ΕΑΣ σε ευρωπαϊκά προγράμματα οπλικών προγραμμάτων υψηλής τεχνολογίας τα οποία ούτε με… διόπτρες δεν τα βλέπει η Τουρκική κρατική αμυντική βιομηχανία.

Η όλη αυτή κατάσταση και το πια συμφέροντα τελικά εξυπηρετεί ο υπουργός Οικονομικών προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Συνεργάτες του πρωθυπουργούΑντώνη Σαμαράείναι πεπεισμένοι, βλέποντας όλα τα στοιχεία, ότι τα ΕΑΣ μπορούν να«απογειωθούν» αν σταματήσουν να επιτηδευμένα να τα στραγγαλίζουν και να τα οδηγούν τεχνηέντως σε πλήρη αδιέξοδο.
Σύντομα, βάσει μελετών, μπορούν να ανακάμψουν και να φέρνουν ακόμα και μεγάλα κέρδη στο Ελληνικό δημόσιο. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί σε δυσχερή θέση η άμυνα της χώρας καθώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμειςτροφοδοτούνται με ειδικά πυρομαχικά από τα ΕΑΣ.
Αν υλοποιηθούν κάποια σκοτεινά σχέδια που ενορχηστρώνονται από ξένα κέντρα εξουσίας και απαξιωθούν τα ΕΑΣ ώστε να πωληθούν, η άμυνα της χώρας θα βρίσκεται μετά σε συνεχή ομηρία και πιθανόν και σε αδυναμία… Γεγονός που το γνωρίζει τόσο η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνουόσο και η στρατιωτική ηγεσία που δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους και ζητούν από τον πρωθυπουργό να επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία στο θέμα και στα ΕΑΣ να μην πέσει το «μαύρο» όπως στην ΕΡΤ.
Την έντονη ανησυχία της για το τι μέλλει γενέσθαι εκφράζει ακόμα και η Ουάσιγκτον που την περασμένη εβδομάδα απέστειλε στο Ελληνικό Πεντάγωνο και ειδικό αξιωματούχο της προκειμένου να μεταφέρει τον προβληματισμό των ΗΠΑ για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ΕΑΣ, τι θα γίνει με τα διακρατικά προγράμματα κατασκευής πυρομαχικών που είναι σε εξέλιξη και πολλά άλλα.
Η Ουάσιγκτον σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την απαξίωση της Ελληνικής εγχώριας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και το πέρασμά της στη συνέχεια σε Γερμανικά ή ακόμα και σε τουρκικά χέρια(!).
Και οι λόγοι είναι πολλοί. Οικονομικοί αλλά και γεωστρατηγικοί.Υπάρχει ένα μεγάλο πρόγραμμα προμήθειας του Ελληνικού Στρατού με βλήματα των 120 χλς στα σκαριά αξίας 700 εκ. ευρώ. Ενδιαφέρον βέβαια έχει δηλώσει τόσο η Αμερική όσο και η Γερμανία με τις χώρες -δορυφόρο.Βέβαια η Ουάσιγκτον προτείνει συμπαραγωγή αμερικανικών εταιριών με τα ΕΑΣ.
Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν οι ΗΠΑ τα Ελληνικά Αμυντικά συστήματα να περάσουν στο Βερολίνο και μαζί όλες οι εξιδανικευμένες πιστοποιήσεις που διαθέτουν αυτά .
Και η ζημιά βέβαια δεν περιορίζεται εδώ καθώς υπάρχουν και γεωστρατηγικοί παράμετροι. Πολλές είναι οι χώρες των Βαλκανίων, της Αφρικής και οι αραβικές που ζητούν από τα ΕΑΣ να γίνουν οι προμηθευτές τους.
Εύκολα κανείς συμπεραίνει τι αξία αποκτούν οι ιδιοκτήτες των ΕΑΣ όταν αυτά θα ορίζουν την τροφοδοσία των χωρών αυτών. Κράτη που εξωτερική τους πολιτική εξαρτάται και από την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών τους που θα έχουν ομφάλιο λώρο , εξάρτηση ,από τη χώρα που θα τους κατασκευάζει τα πυρομαχικά.
Και όλα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν και να λυθούν τα όποια προβλήματα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αν ο Γιάννης Στουρνάρας- που είναι ο οικονομικός διαχειριστής - χρηματοδοτήσει με 30.000.000 ευρώ την άλλοτε ΠΥΡΚΑΛ ώστε να κάνει επανεκκίνηση.
Οι ευθύνες για το μέλλον των ΕΑΣ είναι μεγάλες και έχουν ονοματεπώνυμο...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: