ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Πως τα ΜΜΕ κατέστρεψαν τη χώρα




Ώστε ήταν λάθος το ελληνικό πρόγραμμα παραδέχεται τώρα, εκ των υστέρων, το ΔΝΤ. Το πρόγραμμα λιτότητας κατέστρεψε τη χώρα παραδέχονται τώρα οι ειδικοί του ταμείου και προσθέτουν πως το 2010 δεν σώθηκε η Ελλάδα, όπως κραύγαζαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά η ευρωζώνη, όπως αναγνωρίζει στο εσωτερικό του έγγραφο το IMF. Ίσως μια αναδιάρθρωση του χρέους να είχε διασώσει την...
ελληνική κοινωνία, λένε.

Θυμάστε, τον Απρίλιο και το Μάιο πως τα media είχαν απαγορεύσει  ακόμη και τον υπαινιγμό πως μπορεί να υπάρχει μια τέτοια προοπτική. Μέρα και νύχτα σε όλα τα παράθυρα της τηλεόρασης, σε όλες τις ραδιοφωνικές συζητήσεις, με άρθρα στις εφημερίδες, ένας και μόνο εκβιασμός επαναλαμβάνονταν: “Μνημόνιο ή χρεοκοπία”. (Και τελικά την επέβαλαν τη χρεοκοπία στην ελληνική κοινωνία…) Ήταν η εποχή που το να φιλοξενήσεις το Γ, Βαρουφάκη, συνιστούσε  περίπου επαναστατική πράξη. Ήταν η περίοδος που όποιος τολμούσε να δώσει λόγο στον Κ. Λαπαβίτσα, έχανε τη δουλειά του. Πόσοι συνάδελφοί άραγε θυσιάστηκαν, επειδή, διέκριναν, το προφανές σήμερα, πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Υπήρξαν και οι άλλοι που επίσης γνώριζαν, ή διέθεταν την κοινή λογική και απλώς σιώπησαν, σε εκείνο τον κρισιμο χρόνο. “Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση”, παραδέχθηκε ο Γιάννης Πρετεντέρης  και με συνέντευξη τουhttp://www.iefimerida.gr/node/87581#ixzz2VPbZr2aM , περιγράφοντας στο βιβλίο του ένα μέρος από όσα έγιναν στο τρίγωνο εξουσίας μεταξύ των Τροϊκανών, της κυβέρνησης Παπανδρέου και των ιδιοκτητών των ΜΜΕ.

Με όλα αυτά, τις απολύσεις των “αντιρρησίων” δημοσιογράφων, τους “ενσωματωμένους” από την Τρόικα, παρουσιαστές και τα διεφθαρμένα ανώτατα στελέχη τα media, χέρι- χέρι με την κυβέρνηση Παπανδρέου, οδήγησαν αυτό το λαό στον καταστροφή.
Από το paron  μέσω farmakoglwssa-kirki, μοντάζ jungle-report






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: