ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο αρνητής του ολοκαυτώματος Ηλίας Κασιδιάρης και ο ρόλος του εβραίου Σάμπι Μιωνή στη λίστα Λαγκάρντ





mionis kasidiarisΑντιπαράθεση ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Ολομέλειας της Βουλής μετά την αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη πως ο ισραηλινός επιχειρηματίας, Σάμπι Μιωνή, δεν προσέρχεται να καταθέσει στην προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ γιατί σε αυτή συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος.
Δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα, λόγω της τοποθέτησης του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είπε: "Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος".
Ας πάρουμε όμως την υπόθεση από την αρχή...
Ο Σάμπι Μιωνής, είναι ο άνθρωπος με τις μεγαλύτερες καταθέσεις – αυτή ύψους 550 εκατομμύρια ευρώ – στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ που ήλθε στα χέρια της ελληνικής πολιτείας μέσω Γαλλίας και η οποία ίσως αποτελέσει αφορμή για την φυλάκιση πολιτικών, σχετικά με την διαχείρισή της.
Το όνομά του λοιπόν, παίζει αναγκαστικά στην όλη διαδικασία της προανακριτικής διαδικασίας για την αναζήτηση ευθυνών σχετικά με την μή χρήση της λίστας, που διεξάγεται στην Βουλή.
Κατά την διάρκεια λοιπόν της συνεδρίασης ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε: "Ο Εβραίος Σάμπι Μιωνής είναι το κλειδί της υπόθεσης (της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ). Είναι προσωπικός θαυμαστής του Αντ. Σαμαρά και κολλητός του Στ. Παπασταύρου και βλέπουμε να σκίζονται οι της ΝΔ γι’ αυτόν. Δεν έρχεται σε αυτή την επιτροπή γιατί συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος. Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο δολοφονικό κράτος των σιωνιστών. Αυτός ο κύριος όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας θα πάει στη δικαιοσύνη".
Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου, με αφορμή την αναφορά του Ηλία Κασιδιάρη τον ρώτησε ποια θα ήταν η αντιμετώπιση στην Γερμανία αν κάποιος δήλωνε αρνητής του Ολοκαυτώματος.
Εδώ αξίζει να κάνουμε μία αναφορά στο “ειρωνικό” του θέματος. Σύμφωνα με κάποιους από τους γνωστότερους “αναθεωρητές ιστορικούς” (revisionists) το Ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει εμπεδωθεί ως “θεμελιώδης μύθος” της σύγχρονης ιστοριογραφίας για  κάποιους συγκεκριμένους λόγους.
Ο πρώτος για να υπάρχει ένα “ηθικό πλεονέκτημα” του κράτους το Ισραήλ, το οποίο μπορεί να προωθεί τις πολιτικές του δίχως κόστος. Το ίδιο ισχύει και για τα ισραηλινά λόμπυ της διασποράς, τα οποία θέλουν ακριβώς αυτή την ηθική νομιμοποίηση για να βοηθούν το κράτος του Ισραήλ. Και ο δεύτερος λόγος είναι ο οικονομικός. Το “θαύμα” του Ισραηλινού κράτους που “άνθισε” εν μέσω εχθρικού περιβάλλοντος, αλλά και ως έναν βαθμό η καλή οικονομική κατάσταση των εβραϊκών κοινοτήτων της διασποράς οφείλονται σε μία σειρά από χρηματικά οφέλη που έχουν από διάφορα κράτη – όπως π.χ. οι ΗΠΑ και η Γερμανία – λόγω των όσων “δεινών” υπέφεραν οι Εβραίοι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ως εκ τούτου, το γεγονός του ότι το ζήτημα του “Ολοκαυτώματος” των Εβραίων έρχεται στην ελληνική επικαιρότητα με αφορμή μία συζήτηση για θέματα οικονομικού χαρακτήρα είναι όπως είπαμε αν μη τι άλλο μια περίσταση που ξεχειλίζει από ειρωνεία. Γιατί ένα από τα επιχειρήματα των αντισημιτών είναι η σχέση των εβραίων με το χρήμα.
Ο Σάμπι Μιωνής, τα hedge funds και ο Βορίδης
Το όνομα του Σάμπι Μιωνή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην επικαιρότητα της χώρας μας. Τουλάχιστον δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχει “ακουστεί” στα δελτία ειδήσεων και στο διαδίκτυο. Και μάλιστα σε υποθέσεις που ουδεμία σχέση είχαν με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις “καταθέσεις” του σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Η πρώτη φορά που έγινε αυτό ήταν όταν ο κ. Μιωνής βρέθηκε στους δέκτες των ελληνικών τηλεοράσεων, ως “εκπρόσωπος” του Ισραηλινού Στρατού προκειμένου να εξηγεί στους Έλληνες τηλεθεατές το τι συνέβη με το ρεσάλτο των ισραηλινών κομμάντο στο τούρκικο πλοίο όπου είχαμε τον θάνατο κάποιων τούρκων που όδευαν στην Γάζα. Το περιστατικό για το οποίο πρόσφατα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ζήτησε συγγνώμη από τον Ταγίπ Ερντογάν. Τότε με μεγάλη άνεση εξηγούσε τις πράξεις του Ισραηλινού στρατού.
Η δεύτερη φορά που ακούσαμε τον κ. Μιωνή ήταν όταν στην κυβέρνηση Παπαδήμου έγινε υπουργός Μεταφορών ο Μάκης Βορίδης και αργότερα μετακόμισε στην Νέα Δημοκρατία. Ο Μιωνής, ως συμμαθητής του Μάκη Βορίδη, έγραψε ένα άρθρο στην Ισραηλινή αγγλόφωνη εφημερίδα Haaretz. Ανάμεσα στα οποία σημείωνε: Ως νέος μετανάστης από την Ελλάδα στο Ισραήλ, δεν θα μπορούσα να νιώσω ευτυχέστερος όταν πριν ένα περίπου χρόνο άρχισε η αναθέρμανση της Ελληνο-Ισραηλινής σχέσης.
Μετά την κατάρρευση των Ισραηλινο-Τουρκικών σχέσεων, η Ελλάδα και το Ισραήλ άρχισαν να βλέπουν ο ένας τον άλλο ως φυσικούς συμμάχους στη Μέση Ανατολή. Ο εναγκαλισμός όμως των νεο-Ναζί από το κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα, μια πραγματικά ανησυχητική εξέλιξη στην Ελληνική πολιτική σκηνή, με ανάγκασε ν’ αναγνωρίσω το χάσμα που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες και τις πολιτικές κουλτούρες τους, την απουσία Ελληνικής ευαισθησίας απέναντι στον αντισημιτισμό καθώς και την ανάγκη συνεχούς αξιολόγησης της ειλικρίνειας εκείνων που ισχυρίζονται ότι είναι φίλοι μας.
Και μετά από αυτό έκανε προσωπική επίθεση στον Βορίδη τον οποίο κατονόμαζε ως… καθοδηγητή της Χρυσής Αυγής.
Τρελά λεφτά, πολύ γρήγορα
Ο Σάμπι Μυωνής όμως, εκτός από “κήνσορας” του ελληνικού πολιτικού συστήματος, εκπρόσωπος τύπου του Ισραηλινού Στρατού και τέλος πολυεκατομμυριούχος με καταθέσεις στην Λίστα Λαγκάρντ έχει προφανώς και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Σε ηλικία 19 ετών ο Μιωνής έλαβε υποτροφία για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Brandeis των ΗΠΑ, από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που στηρίζονται σε εισφορές Εβραίων παγκοσμίως.
Κατά δήλωσή του, μετά την αποφοίτησή του διορίστηκε διαχειριστής επενδύσεων της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Donaldson (DLJ). Τελικά, το 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία CMA με τον Αγγελο Μεταξά, γόνο του γνωστού ιδρυτή της ελληνικής μάρκας λικέρ στο τέλος του 19ου αιώνα.
Η εταιρεία του είχε σχέση με τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου, τα... γνωστά μας πια hedge funds. Η εταιρεία του έφτασε στο «πικ» της στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν κατάφερε να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 3 δισ. δολαρίων! Μάλιστα, ανατρέχοντας κανείς λίγα χρόνια πριν, στις σελίδες του έγκυρου βρετανικού επιχειρηματικού περιοδικού «The Business», βλέπει το όνομα του Σάμπι Μιωνή να περιλαμβάνεται στους 50 ισχυρότερους επαγγελματίες των hedge funds.
Τον Φεβρουάριο του 2006, η εταιρεία εξαγοράστηκε από ελβετική επενδυτική τράπεζα (EFG International). Μόλις 10 μέρες αργότερα ο Σάμπι Μιωνής μετακόμισε στο Ισραήλ. Ήταν το 2006.
Γύρω από το όνομα του Σάμπι Μιωνή και τις σχέσεις του με τον “συνδικαιούχο” συγκεκριμένων λογαριασμών του, Σταύρο Παπασταύρου στον οποίο αναφέρθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει “στηθεί” ένα τρελό παιχνίδι ονομάτων. Ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται από τον Μπόμπολα του Έθνους, μέχρι την Μαργαρίτα Παπανδρέου και ούτω καθ' εξής. Ποιά είναι η αλήθεια, είναι κάτι που θα έπρεπε να είναι αντικείμενο έρευνας. Αλλά εμείς αντί αυτού, ασχολούμαστε με το ποίος είναι “Αρνητής” του Ολοκαυτώματος. Τελικά το Ολοκαύτωμα έχει πάντα έναν ρόλο να παίξει, όπως φαίνεται!
Δημήτρης Παπαγεωργίου

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: