ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Σόρι!!! Καλέ Σόρι…




 Ζητάμε από τους χιλιάδες αυτόχειρες!!!

Σόρι!!!

Ζητάμε από τους χιλιάδες κατεστραμμένους επαγγελματίες!!!

Σόρι καλέ ζητάμε από του τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανέργους με τις κατεστραμμένες ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!!

Ωχ… Ούτε ένα λαθάκι δεν μπορούμε να ΚΑΝΟΥΜΕ;;;

Ως και ο Σαμαράς μας συχώρεσε!!!

Είπε ένα λαθάκι όλοι μπορούμε να κάνουμε!!!

Άντε λοιπόν ΕΛΛΗΝΙΚΕ λαέ κανε και εσύ ένα λαθάκι και πάµε να ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ όλη την ΒΟΥΛΗ!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Τροϊκός» πόλεμος για την Ελλάδα

Πόλεμος στους κόλπους της τρόικας ξέσπασε χθες μετά την παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι έκανε λάθος στη συνταγή που εφάρμοσε στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής της αποστολής του ταμείου στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή την παρουσίαση έκθεσης για την Ελλάδα παραδέχθηκε ότι οι προβλέψεις που έγιναν για το πρόγραμμα βοήθειας προς την χώρα μας ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, αναγνώρισε ότι έγιναν σημαντικά λάθη στους πολλαπλασιαστές ενώ και το «κούρεμα» του χρέους έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Υποστήριξε επίσης ότι «οι ελληνικές αρχές δεν θα πρέπει να εξετάσουν τη μείωση των φόρων, προτού να υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις πως οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποτέλεσμα». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε ότι «διαφωνεί θεμελιωδώς» με το ΔΝΤ σε πολλές πλευρές της έκθεσής του.[Μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας την έκθεση του ΔΝΤ, επιλέγοντας το Link στο τέλος του άρθρου].
Το ΔΝΤ περιγράφει το πρόγραμμα, μεταξύ Μαΐου 2010 – Μαρτίου 2012, ως «επιχείρηση διακράτησης» που έδωσε τη ζώνη του ευρώ «χρόνο για να οικοδομήσουμε ένα τείχος προστασίας για την προστασία άλλων ευάλωτων μελών και απέτρεψε πιθανές σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία». Παραδέχεται ότι υπήρξαν αξιοσημείωτες αποτυχίες, κυρίως ότι η εμπιστοσύνη των αγορών δεν αποκαταστάθηκε, το τραπεζικό σύστημα έχασε το 30% των καταθέσεων και η ελληνική οικονομία γνώρισε μια πολύ βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση. Το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2012 ήταν 17% χαμηλότερο από το 2009, σε σύγκριση με την αρχική πρόβλεψη του ΔΝΤ και της ΕΕ για μείωση κατά 5,5%. Οι αρχικές προβλέψεις για την ανάπτυξη παρέμεναν μέχρι την πέμπτη αναθεώρηση το Δεκέμβριο του 2011. Το ποσοστό ανεργίας το 2012 ήταν 25%, σε σύγκριση με την αρχική πρόβλεψη του προγράμματος για 15%.
Το ΔΝΤ επιρρίπτει ευθύνες στους Ευρωπαίους εταίρους για καθυστερήσεις που έγιναν όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο κυβερνήσεων. Όπως επισημαίνεται, ο εκτελεστικός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε την τάση να διαμορφώνει πολιτικές με βάση τη συναίνεση και έτυχε περιορισμένης επιτυχίας στην εφαρμογή των όρων του προγράμματος και δεν είχε καμία εμπειρία στη διαχείριση κρίσης.
Διαφωνία της Κομισιόν
Την κάθετη διαφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν. Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της έκθεσης, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή διαφωνεί σε δύο βασικά σημεία: Τόνισε ότι πρώτον, η Επιτροπή διαφωνεί με τη διαπίστωση του ΔΝΤ πως μια εμπροσθοβαρής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2010 θα ήταν επιθυμητή. Όπως υποστήριξε ο Σ. Ο’ Κόνορ, η έκθεση του ΔΝΤ αγνοεί τον αλληλένδετο χαρακτήρα των χωρών της Ευρωζώνης και το γεγονός ότι η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους θα είχε αναμφίβολα διαστάσεις συστημικού χαρακτήρα και θα υποβάθμιζε τη σημασία του προγράμματος.
Δεύτερον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν, η Επιτροπή διαφωνεί κάθετα ότι δεν έγιναν αρκετά για να εντοπιστούν διαρθρωτικά μέρα αναπτυξιακού χαρακτήρα στην Ελλάδα. «θεωρούμε ότι αυτό είναι λάθος και αβάσιμο και η Κομισιόν υπήρξε κινητήρια δύναμη ώστε να δοθεί βάρος στο πρόγραμμα και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν. Στη συνέχεια, ο Σ. Ο’ Κόνορ τόνισε ότι σήμερα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι στη σωστή τροχιά και υπάρχουν σημαντικά στοιχεία σταθεροποίησης και αυξανόμενης εμπιστοσύνης της οικονομίας, όπως ο δείκτης εμπιστοσύνης, που είναι σε πενταετές υψηλό. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα και υπάρχει πλήρης συμφωνία της τρόικας και της Ευρωζώνης είναι να υπάρξει «πολιτική ιδιοκτησία» της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων, που θα πρέπει να βασίζεται στο ότι πρέπει ακόμη πολλά να γίνουν, είπε.
Ο Σ. Ο’ Κόνορ επιχείρησε ακόμη να υποβαθμίσει τη σημασία της έκθεσης, τονίζοντας ότι είναι έκθεση υπαλλήλων του ΔΝΤ και δεν έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, ώστε να αντανακλά και την επίσημη θέση του οργανισμού. Η Επιτροπή θα δώσει η ίδια στη δημοσιότητα μια έκθεση για τη δουλειά που έγινε με τους εταίρους της στους κόλπους της τρόικας, δήλωσε ο Ο’ Κόνορ, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία της δημοσιοποίησής της.
Ντράγκι: «Λάθη ιστορικής προβολής»
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι απέδωσε σε… «στερνή γνώση» την αυτοκριτική της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα λάθη στο μνημόνιο της Ελλάδας το 2010 και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο.
«Εάν αυτή η έκθεση του ΔΝΤ, εκτός από το να αποτελεί ένα mea culpa, εντοπίζει τα αίτια των λαθών που έγιναν, θα πρέπει ασφαλώς να τα λάβουμε υπόψη στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, και πρόσθεσε: «Συχνά, αυτά τα mea culpa αποτελούν στην πραγματικότητα (…) μια τάση να κρίνονται πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν με τα μάτια του σήμερα. Συχνά, ωστόσο, αυτά τα λάθη θα τα αποκαλούσα λάθη ιστορικής προβολής. Δηλαδή, τείνεις να κρίνεις γεγονότα του παρελθόντος, με σημερινή οπτική».
ΔΝΤ: Κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά
Η περίπτωση της Ελλάδας ήταν μοναδική, δεν υπήρχε προηγούμενο, έπρεπε να υπάρξει άμεση αντίδραση και διαχείριση του προβλήματος για να προλάβουμε μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις. «Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά», δήλωσε ο κ. Ράις για το ελληνικό πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση (στην οποία περιλαμβάνονται οι επισημάνσεις για λανθασμένους υπολογισμούς) αφορά το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι το τωρινό πρόγραμμα προχωρεί κανονικά και η Ελλάδα έχει καταφέρει «σημαντική πρόοδο», ενώ επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την τήρηση των συμφωνηθέντων.
http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: