ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Βοσνία: Διαδηλωτές «παγίδευσαν» μέσα στο Κοινοβούλιο τους πολιτικούς



Χιλιάδες διαδηλωτές μπλόκαραν την Πέμπτη την είσοδο του Κοινοβουλίου της Βοσνίας, αναγκάζοντας πολιτικούς και 200 ξένους τραπεζίτες να....
παραμείνουν έγκλειστοι στο κτίριο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι διαδηλωτές, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωναν ότι έχουν φτάσει σε απόγνωση με την έχθρα μεταξύ των πολιτικών, η οποία έχει παραλύσει εδώ και χρόνια τη χώρα.
Αφορμή για τη διαμαρτυρία στάθηκε η αδυναμία του Κοινοβουλίου να προωθήσει ένα νόμο που αφορούσε στους προσωπικούς αριθμούς αναγνώρισης, κάτι που εμπόδιζε τους γονείς, από τις αρχές του έτους, να δηλώσουν τα στοιχεία των νεογέννητων παιδιών τους.
Ορισμένοι από τους «έγκλειστους» νομοθέτες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητας και προέτρεψαν τις αρχές να αναβάλουν άμεση δράση σε αυτή την «κατάσταση ομηρίας», μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο δημοσίευμα που ανάρτησε δημοσιογραφική ιστοσελίδα της χώρας.
Παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, μαζί με τους Βόσνιους πολιτικούς, ήταν και ξένοι τραπεζίτες, οι οποίοι επισκέφτηκαν τη χώρα για να παρευρεθούν στην ετήσια συνέλευση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Νοτιανατολική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: