ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Υπενθύμιση προς ναυτιλλωμένους



για να μην ξεχνιόμαστε ...

Υπενθυμίζουμε σε όσους έχουν ακόμα τον "πρόεδρο" της "δημοκρατίας" στο απυρόβλητο ότι το άρθρο 44 παρ. 1 του συντάγματος δίδει την δυνατότητα σε αυτόν να ΑΡΝΗΘΕΙ να υπογράψει οποιαδήποτε πράξη νομοθετικού περιεχομένου. 
Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο χωρίο λέει:

"Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου." 

Σε άλλες περιπτώσεις δεν ισχύει αυτό καθώς το σύνταγμα καθιστά σαφές πως ο "πρόεδρος" της "δημοκρατίας" υποχρεούται να προχωρήσει σε πράξεις. Για παράδειγμα στην επόμενη ακριβώς παράγραφο: 

"Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου."

Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να κάνει κάτι, στην δεύτερη περίπτωση δεν έχει δυνατότητα αντίστοιχη αλλά υποχρεούται να προχωρήσει σε κινήσεις.

Ο "κύριος" αυτός φέρει ακέραια την ευθύνη κάθε τέτοιας πράξης που υπογράφει.

Εύχομαι σύντομα να κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του για αυτές τις πράξεις. Τις ποινικές ευθύνες του εννοώ, προφανώς. 

Στις μεταβατικές διατάξεις του νέου συντάγματος που θα δημιουργήσει την 4η Ελληνική Δημοκρατία, όποτε κι αν συμβεί αυτό, ακόμα και σε 400 χρόνια, και αυτός και πολλοί άλλοι θα "ρυθμιστούν" καταλλήλως. 

Ακούει ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας;
http://capitalistinwonderland.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: