ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Γιούνκερ: «Εκτός πραγματικότητας» οι προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα


17:33

  •  98Share
Σε ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία προχώρησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ,
«Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σύνδεση με την πραγματικότητα και δεν βασίστηκαν σε επιστημονικά κριτήρια» δήλωσε χαρακτηριστικά στο MNI ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, σε συνέντευξή του επίσης στο Market News International, ο κ. Γιούνκερ είχε δηλώσει ότι οι οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πλαισίωναν τα «πακέτα» διάσωσης της Ελλάδας «δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα».
Στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο MNI στις αρχές της εβδομάδας, ο κ. Γιούνκερ έλεγε ότι «πραγματικά πιστεύει πως οι προβλέψεις δεν στηρίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα».
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Κομισιόν έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την Ελλάδα, αλλά και την ευρωζώνη στο σύνολό της τα προηγούμενα τρία χρόνια, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε: «Ναι, συνέβη. Θέλω μόνο να προσθέσω ότι είμαι πολύ επιφυλακτικός, όταν πρόκειται για προβλέψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: