ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Διεθνής σάλος: Μας παρακολουθούν-Κύμα οργής για το «φακέλωμα»!



Διεθνής σάλος: Μας παρακολουθούν-Κύμα οργής για το «φακέλωμα»!
Διεθνής σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις για τα μυστικά προγράμματα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών και προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζει εδώ και χρόνια η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. 
Μάλιστα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει πια παραδεχθεί ότι εδώ και έξι χρόνια συγκεντρώνει πληροφορίες που (επισήμως) αφορούν μη αμερικανούς πολίτες και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο μέσω του facebook, της Google, της Yahoo, της Apple ή της Microsoft.
Στο πρόγραμμα αυτό, που φέρει την ονομασία Prism, συμμετέχουν επίσης το YouTube και το Skype. 
Ο Πρόεδρος Ομπάμα δικαιολογήθηκε λέγοντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει 100% ασφάλεια και 100% ιδιωτικότητα»!
Δύσκολα όμως μπορεί να εξηγήσει γιατί πρέπει να παρακολουθούνται «για λόγους ασφαλείας» όλα τα e-mail μας, τα στοιχεία που αποθηκεύουμε ή μεταβιβάζουμε, οι φωτογραφίες, τα αρχεία, τα chat ή οι τηλεφωνικές μας συνομιλίες μέσω Διαδικτύου.
Ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι έξαλλες. Και το ερώτημα που προκύπτει, όπως το θέτουν σε κύριο άρθρο τους οι «Financial Times»,είναι:
«Ποιος ελέγχει τους ελεγκτές του Ομπάμα;». 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την ανησυχία της για τις επιπτώσεις των προγραμμάτων στην ιδιωτική ζωή των πολιτών, ενώ η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ ζητά περισσότερες πληροφορίες από τις αμερικανικές Αρχές. 
Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν το Παρίσι και το Βερολίνο, ενώ η ολλανδή ευρωβουλευτής Σοφί Ιντ Βελντ εξανίσταται για το γεγονός ότι, για τις Ηνωμένες Πολιτείες, «οι νόμοι τους μπορούν να εφαρμόζονται στην Ευρώπη»!
Ο βρετανικός Τύπος, καταδικάζει τη συνεργασία που φαίνεται να είχε το Λονδίνο με την Ουάσιγκτον. Όπως επισημαίνει η «Μοντ», το πιθανότερο είναι ότι οι Βρυξέλλες δεν είχαν ενημερωθεί προκαταβολικά για την παρακολούθηση των επικοινωνιών των ευρωπαίων πολιτών.
Που είναι το στρατηγείο των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών
Όλες οι παρακολουθήσεις λαμβάνουν χώρα στο στρατηγείο των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, στο Φορντ Μιντ του Μέριλαντ, περίπου 40 χλμ. βορειοανατολικά της Ουάσιγκτον.
Εκεί βρίσκεται η τεράστια μυστική πόλη έκτασης εκατοντάδων χλμ., που έχει τα πάντα: από εστιατόρια γνωστών αλυσίδων έως γήπεδο γκολφ και εμπορικό κέντρο.
Συνολικά, μετρά 1.300 κτίρια - το καθένα φέρει έναν αριθμό - και 18.000 θέσεις παρκινγκ. 
Όλα ξεκίνησαν το 1949, που οι παρακολουθήσεις ξεκίνησαν για να «κρυφακούν» οι Αμερικανοί τους Ρώσους. 
Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ισχυροποιήθηκε και έκτοτε επεκτείνεται διαρκώς. Στην καρδιά της μυστικής πόλης, στα κεντρικά γραφεία με τα φιμέ τζάμια, εκατοντάδες υπάλληλοι δουλεύουν με βάρδιες όλο το 24ωρο.
Πηγή: ''Τα Νέα'' 

Δεν υπάρχουν σχόλια: