ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

σχυρό "πυρηνικό" όπλο κατά του καρκίνου!



Την... κάννη ενός πυρηνικού όπλου στρέφουν τώρα οι επιστήμονες στον καρκίνο. Πρόκειται για ένα σπάνιο ραδιενεργό ισότοπο, ικανό να εξολοθρεύει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω υγιείς ιστούς. Σύμφωνα με τους Γάλλους ερευνητές, το πυρηνικό όπλο παρουσιάζεται πολλά υποσχόμενο για διάφορες μορφές καρκίνου, για τις οποίες προς το παρόν υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες θεραπείες.
«Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όγκους κατά των οποίων το σημερινό θεραπευτικό οπλοστάσιο είναι πολύ περιορισμένο, όπως για τον καρκίνο των ωοθηκών, του στομάχου και του παγκρέατος» διευκρίνισε ο Πατρίκ Μπουρντέ, επικεφαλής της ιατρικής εταιρείας Areva Med, στις εγκαταστάσεις της οποίας στο Μέριλαντ διεξάγονται οι έρευνες πάνω στο ραδιενεργό ισότοπο.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το ισχυρό αυτό αντικαρκινικό όπλο ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα. Είναι το ισότοπο του μολύβδου 212 (Pb212) που είναι σπάνιο και εξάγεται από το θόριο, το οποίο είναι επίσης σπάνιο, καθώς μόνο μεγάλοι όμιλοι πυρηνικού τομέα το διαθέτουν στον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι και η Γαλλία, η οποία έχει σημαντικά αποθέματα, τα οποία χρονολογούνται πριν από μισό αιώνα.
«Οι δοκιμές εξελίσσονται ικανοποιητικά» ανέφερε ο πρόεδρος της Areva Med, που το 2011 πήρε το πράσινο φως από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων να προβεί σε μία κλινική δοκιμή πρώτης φάσης με τον μόλυβδο 212. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θεραπεία διαρκεί μία ημέρα και βασίζεται στη χορήγηση τεσσάρων νανογραμμαρίων Pb212. Το πυρηνικό όπλο κατευθύνεται πάνω στα καρκινικά κύτταρα συνδεδεμένο χημικά με ένα αντίσωμα, που δημιουργήθηκε επί τούτου για την αναγνώριση των αντιγόνων τα οποία υπάρχουν στον όγκο. Πρόκειται για ειδικά χημικά σήματα του καρκίνου.
«Είναι πράγματι μία αντικαρκινική θεραπεία άκρως στοχευμένη, ικανή να πλήξει πολλές μορφές καρκίνου, ακόμη και μεταστατικών» υπογράμμισε ο Μπουρντέ, επισημαίνοντας ότι η ακρίβεια στη δράση θεραπείας είναι αυτή που ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν φέρει παρενέργειες για τους ασθενείς. «Όλα βαίνουν καλώς μέχρι τώρα. Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιστήμης. Πιστεύω ότι το φάρμακό μας θα είναι έτοιμο το 2016» τόνισε ο Μπουρντέ.
espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: