ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΣ.ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Τέσσερα ακόμη περιστατικά αιμομιξίας! Συγγενείς καταγγέλλουν «ερωτικές ατμόσφαιρες» μεταξύ πατεράδων και κοριτσιών




Το περιστατικό στη Λεύκα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όμως δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό! Και αν οι Πατρινοί στο άκουσμα της είδησης πως μία μάνα έκανε έρωτα με τον γιο της, ενώ ο πατέρας υποχρέωνε τις δύο του κόρες σε ασελγείς πράξεις, πόσο μάλλον στην αποκάλυψη του «Κόσμου» πως μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει τέσσερις καταγγελίες για περιπτώσεις αιμομιξιών στην ευρύτερη περιοχή. Οι καταγγελίες είναι ανώνυμες και προέρχονται –κυρίως- από το συγγενικό περιβάλλον των κοριτσιών – θυμάτων αυτών των αποτρόπαιων ιστοριών. Και τα τέσσερα περιστατικά παρατηρούνται στις νότιες συνοικίες της Πάτρας. Και σίγουρα δεν θα είναι τα μόνα περιστατικά. Ο «Κόσμος» απευθύνθηκε στον ψυχίατρο Κώστα Σταμπουλόπουλο ζητώντας του να σχολιάσει τέτοια φαινόμενα. Σύμφωνα με τον κ.  Σταμπουλόπουλο, οι καταγγέλλοντες συνήθως παρατηρούν «ερωτικές ατμόσφαιρες» μεταξύ του πατέρα και της κόρης, έχουν έντονες υποψίες για ερωτικές σχέσεις μέσα στην ίδια οικογένεια, ωστόσο ο φόβος κυριαρχεί και οι συγγενείς δεν τολμούν να κάνουν επώνυμες καταγγελίες. Ο κ. Σταμπουλόπουλος δηλώνει πως οι καταγγελίες περιγράφουν καταστάσεις «ερωτικού ανταγωνισμού» μεταξύ της μητέρας και της κόρης με αντικείμενο πόθου… τον πατέρα! Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ο πατέρας (σε όλες τουλάχιστον τις περιπτώσεις) που υποχρεώνει την κόρη του να προβεί σε ασελγείς πράξεις ή την βιάζει.
 
Οι ψυχολόγοι εκτιμούν πως η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μιλήσει η μητέρα. Καθώς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας βρίσκονται συνήθως σε τρομερό αδιέξοδο. Ωστόσο συνηθίζεται και η μητέρα να φοβάται. Και τι κάνει; «Θυσιάζει» την κόρη της… για την «κοινωνία»!
 
Τα παιδιά της Λεύκας
Σύμφωνα με μαρτυρίες προσώπων που γνωρίζουν τι συνέβαινε στο σπίτι στη Λεύκα, τα παιδιά – θύματα των γονέων τους είναι πολύ καλύτερα. Μπορεί να έχουν στερηθεί τους γονείς τους, όμως πήραν μια βαθειά ανάσα, και δηλώνουν αποφασισμένα να ξεπεράσουν όλο αυτό που ζούσαν.
 
Ελάχιστα περιστατικά καταγγέλλονται
  
Τα περιστατικά αιμομιξίας που καταγγέλλονται είναι ελάχιστα σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα, πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών, όπου ισχύει ο νόμος της σιωπής. Επιστήμονες επισημαίνουν πως  δεν υπάρχει επίσημη επιστημονική εξήγηση, για τους λόγους που συμβαίνει αυτό, όμως αναφέρουν ότι σίγουρα παίζει ρόλο ο ισχυρός δεσμός μεταξύ των οικογενειών που είναι ενδοστρεφείς, λειτουργούν ως “κλειστό κύκλωμα” και οι κακοποιήσεις και οι συγκρούσεις συμβαίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: