ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΣΤΟ ΗΟΤ DOC ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ




ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΡΤ...ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...
Το Σεπτέμβριο του 1999, ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα πενταετούς αναπτυξιακής βοήθειας για τα κράτη των Βαλκανίων.
Ένα πρόγραμμα μαμούθ, το οποίο ονομάστηκε “Ελληνικό Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση των Βαλακανίων” ή αλλιώς ΕΣΟΑΒ, ύψους 528,25 εκατ. ευρω. Το πρόγραμμα όμως στην πράξη απέτυχε παταγωδώς. Η εκταμίευση των κονδυλίων όχι μόνο προχώρησε με αργούς ρυθμούς αλλά πίσω από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες φαίνεται ότι κρύβεται ένα τεράστιο σκάνδαλο διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.


Το ΗΟΤ DOC, δημοσιεύει καταγγελίες υπαλλήλου της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες έχουν φτάσει στα χέρια του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Πλαστές προσφορές σε διαγωνισμούς, εκατομμύρια που δόθηκαν για έργα που παρέμειναν ανολοκλήρωτα, συγκεκριμένοι ερολάβοι που λυμαίνονται και τα ελληνικά δημόσια έργα. Καταγγελίες που δημιουργούν μια εικόνα αδιαφορίας ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Και όλα αυτά σε ένα πρόγραμμα στο οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δώσει δύο παρατάσεις μέχρι τώρα, με την τελευταία λίγο μετά αφότου η Ελλάδα υπέγραψε τις δανειακές συμβάσεις των Μνημονίων. Σημαντική λεπτομέρεια; Το πρόγραμμα βασίστηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στα Βαλκάνια λίγο μετά την επέμβαση του ΝΑΤΟ το 1999, όταν η περιοχή θύμιζε μπαρουταποθήκη. Δεκατέσσερα χρόνια μετά η υλιοποιήση του προγράμματος μοιάζει να περιττή, για μια χώρα που μαστίζεται από βαθιά ύφεση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 13/06/2013

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: