ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κατασχέσεις και των περιουσιακών στοιχείων συζύγων-τέκνων για χρέη στο δημόσιο!


 - Μόνη λύση η ΕΞΕΓΕΡΣΗ και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Ανοίγει ο δρόμος για κατάσχεση των συνυπεύθυνων των χρεών προς το Δημόσιο με έγγραφο του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων

Μόνη λύση η ΕΞΕΓΕΡΣΗ και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Πόπη Σουφλή

Picture 0 for Κατασχέσεις και των περιουσιακών στοιχείων συζύγων-τέκνων
Από τη μέγγενη των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο έστω και 10.000 ευρώ δεν πρόκειται να γλυτώσουν ούτε σύζυγοι, ούτε παιδιά...

Σύμφωνα με έγγραφο του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη με ημερομηνία 17 Ιουλίου 2013 και τίτλο "Διασταύρωση στοιχείων οφειλετών ληξιπρόθεσμων οφειλών", που δημοσιοποιεί σήμερα η εφημερίδα "Δημοκρατία", υπογραμμίζεται πως θα πρέπει να ελέγχεται και η συνυπευθυνότητα για το χρέος που έχει δημιουργηθεί.


Συγκεκριμένα το έγγραφο επισημαίνει πως "για τις περιπτώσεις όπου εμφανίζεται σχέση συνυπευθυνότητας, οι αρμόδιες για την είσπραξη ΔΟΥ θα πρέπει να εξετάζουν ενδελεχώς τα στοιχεία του φακέλου, προκειμένου να διαπιστώνεται αν υφίσταται προσωπική και αλληλέγγυα για την πληρωμή της οφειλής ευθύνη". Εν ολίγοις με αυτό τον τρόπο ο γγ Δημοσίων Εσόδων ανοίγει το δρόμο για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των συνυπεύθυνων των χρεών, που μπορεί μεταξύ άλλων να είναι σύζυγοι, παιδιά, κοινοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία!

Στο ίδιο έγγραφο ο κ. Θεοχάρης ζητά από τις ΔΟΥ να του κοινοποιήσουν λίστες με πολίτες που χρωστούν στην εφορία τουλάχιστον 10.000 ευρώ, για να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Μάλιστα, ο γγ Δημοσίων Εσόδων ζητά να ενημερωθεί εντός 14 ημερών προκειμένου να αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες ώστε να δρομολογηθεί η αναγκαστική εκτέλεση όχι μόνο γι' αυτούς που δεν έχουν τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και για όσους δεν είναι συνεπείς στις δόσεις ρυθμίσεων χρεών που έχουν κάνει.

forologikanea

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μαζικές αγωγές δανειοληπτών μετά την αποκάλυψη βόμβα για την μεγάλη κομπίνα των τραπεζών



[fn32] Как сделать откосы. Быстрая установка откосов своими руками. Как сделать откосы своими руками. Где купить двери. Где купить железную входную дверь. Купить балконную дверь. Какие пластиковые окна выбрать. Советы какую фирму пластиковых окон выбрать. Какие окна лучше выбрать. Какие лучше купить наушники.Какие наушники купить для компьютера желательно дорогие. Наушники какой фирмы купить. Протеин купить цена. Где купить молочный протеин. Протеин для похудения купить. Как сделать карту сайта joomla. Как создать карту сайта joomla быстро. Карта яндекс на сайт joomla. Интерьер ванной комнаты в доме. Самые красивые интерьеры ванных комнат. Современный интерьер ванной комнаты.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις πρόκειται να προκαλέσουν οι αποκαλύψεις - φωτιά του οικονομολόγου και πρώην στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του Έλληνα.
Την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν το λαό κι όλο τον πλανήτη, οτι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και μπαταχτζήδες και κάλα παθαίνουν ότι παθαίνουν, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά των τραπεζιτών και όσων νομίζουν οτι θα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.


Για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο κατηγόρησε τους κορυφαίους τραπεζίτες της χώρας αλλά και τους προϊσταμένους αυτών (Γ. Στουρνάρα και Α. Σαμαρά) ο Στέφανος Τσίπας ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του radio1d.gr.
"Επίορκοι Τραπεζίτες, στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τουλάχιστον, δύο (2) Κοινοτικές Οδηγίες, δύο (2) Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και δύο (2) Αμετάκλητες Δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου, σχετικά με την προσέγγιση των Νομοθετικών, Κανονιστικών και Διοικητικών Διατάξεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διέπουν την καταναλωτική πίστη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπας.

Πρόκειται για τις τις Κοινοτικές Οδηγίες:87 / 102 / ΕΟΚ / 22.12.1986 και 98 / 7 / ΕΚ / 16.02.1998,τους Νόμους της Ελληνικής Κυβέρνησης:Φ1-983 / 07.03.1991 (ΦΕΚ 172 / Τεύχος Δεύτερο / 21.03.1991), έναρξη ισχύος του Νόμου από 21.09.1991 καιΖ1-178 / 13.02.2001 (ΦΕΚ 255 / Τεύχος Δεύτερο / 09.03.2001), και τις αμετάκλητες δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου:υπ' αριθμόν:   430 / 04.03.2005 / Α.Π. Καιυπ' αριθμόν: 1219 / 22.06.2001 / Α.Π., κοινή συνισταμένη των οποίων αποτελεί το γεγονός οτι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζώνόφειλαν τουλάχιστον από 21.09.1991 να εφαρμόζουν το αυτονόητο δι' ευνομούμενη Χώρα. Και ποιο είναι αυτό;

Όπως εξήγησε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα παραπάνω οι τράπεζες υποχρεούνται να υπολογίζουν τόκους επί πάσης φύσεως δανείων, (στεγαστικών, καταναλωτικών, τρεχούμενων λογαριασμών και πιστωτικών καρτών), με βάση ημερολογιακό έτος, αποτελούμενο από 365 ημέρες, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 28 ημέρες), & με 366 ημέρες, όταν το έτος είναι δίσεκτο, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 29 ημέρες) και όχι με ημερολογιακό έτος, το οποίο δήθεν αποτελείται από 360 ημέρες.
Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα το δικό του δάνειο ύψους 60.000 ευρώ που έλαβε το 1998 και στάθηκε η αφορμή να διαπιστώσει την τεράστια απάτη εις βάρος των Ελλήνων - κι όχι μόνο - δανειοληπτών. Όπως ανέφερε, εκτός των άλλων παράνομων και καταχρηστικών όρων των δανειακών συμβάσεων, αυτή η τακτική της τράπεζας τον επιβάρυνε κατά 12.000 ευρώ!!!

Στη ζημία που υφίσταται κάθε δανειολήπτης ότι μορφής δανειακή σύμβαση κι αν έχει υπογράψει κατέληξε κι η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου 430/05 σύμφωνα με την οποία το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει καταχρηστικές δύο ακόμη πρακτικές των τραπεζών.

Κρίνει καταχρηστικό τον όρο σύμφωνα με τον οποίο η τράπεζα υπολογίζει τους τόκους με έτος 360 ημερών αντί με 365 ή 366 ημερών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται πρόσθετα ο δανειολήπτης. Υπολογίζει δε οτι μέσω αυτής της πρακτικής ο δανειολήπτης επιβαρύνεται επιπλέον σε ποσοστό 1,3889% ημερησίως!

Παράλληλα, με την εν λόγω απόφαση ο Άρειος Πάγος επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις Τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου. Μάλιστα, η απόφαση συνοδεύεται από μία εκτενή αιτιολογία που δεν αφήνει κανένα πλέον περιθώριο για την εξακολούθηση, με οποιαδήποτε άλλη μορφή, της παράνομης αυτής πρακτικής.

«Δια της δόλιας και παρανόμου αυτής μεθόδου καταλήστευαν τουςδανειολήπτεςπελάτες τους και εξαπατούσαν τους επενδυτές -μετόχους τους με παρουσίαση πλασματικών και δολίως υπερφουσκωμένων αποτελεσμάτων χρήσεως και κυρίως με εικονική κερδοφορία, η οποίαείναιεν πολλοίς προϊόν απάτης, τοκογλυφίας και δημιουργικής λογιστικής.Τα αποτελέσματα χρήσεως και η κερδοφορία των τραπεζών είναι μαϊμού. Επενδυτές αγόρασαν ακριβά μετοχές, κερδοσκόπησαν μέσω του λεγόμενου shorts elling εις βάρος των τραπεζών αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών" τόνισε ο κ. Τσίπας. Υπενθύμισε οτι δεν είναι καθόλου άσχετο με την κομπίνα αυτή το γεγονός οτι η εταιρία BlackRock διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. "Έχουμε χάσει διεθνώς την αξιοπιστία μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν οι ξένοι για να βάλουν στο χέρι τα φιλέτα μας όπως η ΔΕΗ. Δε θα μπορείτε να τα διαχειριστείτε εσείς, θα μας πουν", σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ Τσίπας είναι επιβεβλημένο καθήκον κάθε εχέφρονος πολίτη (ο καθείς με όποιο τρόπο μπορεί), τουλάχιστον τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργο Προβόπουλο, (πρώην Υπουργό Οικονομικών, πρώην Προϊστάμενο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών και πρώην Υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως και νυν Πρωθυπουργό, Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως), ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο κι' αυτοί κρυφό καμάρι, πως η υποβάθμιση, η απαξία και η χρεοκοπία των Ελληνικών Τραπεζών, του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της Εθνικής μας Οικονομίας οφείλεται κυρίως, εις το γεγονός, ότι επίορκες Διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών «αρίστευσαν» από την 21.09.1991 μέχρι και σήμερα δολίως σε:

Α) Απάτη - Δημιουργική Λογιστική εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 386 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού Κώδικος),

Β) Τοκογλυφία εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 404 παράγραφοι 1, 2, 3, & 4 του Ποινικού Κώδικος, και εν κατακλείδι
  
Γ) Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 187 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού μας Κώδικος, εις βάρος όλων ανεξαιρέτως των Δανειοληπτών Πελατών τους και κυρίως εις βάρος Εγχωρίων & κυρίως Διεθνών
Επενδυτών - Μετόχων των Πιστωτικών τους Ιδρυμάτων.

Οι παραπάνω καταγγελίες του Στέφανου Τσίπα, μαζί με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από συνολικά 8.000 δανειολήπτες, διακομίστησαν τον περασμένο  Μάιο στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, όμως, λόγω της «παραίτησης» τους ο φάκελος πέρασε στα χέρια της Ελένης Ράϊκου, της νέαςεισαγγελέα Διαφθοράς.

Ουδέν νεώτερον ούτε και για τις τρεις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής εναντίον των τραπεζικών ομίλων της ALPHA BANK A.E., της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ και της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.

Εντός των προσεχών ημερών κατατίθεται και Μηνυτήριος Αναφορά κατά του Ομίλου της EFGEurobankA.E. Hκαθυστέρηση οφείλεται εις το γεγονός, ότι αναμέναμε την οριστικοποίηση και δημοσιοποίηση του «φλέρτ» μεταξύ της εν λόγω Τραπέζης και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε. και όχι σε τυχόν έλλειψη παραβατικής δραστηριότητος εκ μέρους και των 2 προαναφερθέντων Τραπεζικών Ιδρυμάτων (Eurobank & TT), τα οποία έπρατταν ακριβώς ότι και οι 3 προαναφερθέντες και ήδη μηνυθέντες Τραπεζικοί Όμιλοι (Εθνικής, Alpha & Πειραιώς) .
Θα μπούνε άραγε φυλακή οι διοικητές των τραπεζών που έγραψαν στα «παλιά τους τα παπούτσια» κοινοτικές οδηγίες και νόμους του Κράτους; Θα υπάρξει και δεύτερος «Κοσκωτάς» σε αυτή τη χώρα μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις.

Η λύση

Θετικά απάντησε στον πανελλήνιο προσκλητήριο που απηύθυνε ο Στέφανος Τσίπας ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταθέσουν εντός του μηνός Σεπτεμβρίου
α) αθρόες αγωγές αποζημιώσεως δανειοληπτών & επενδυτών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των 4 Ομίλων των Ελληνικών Τραπεζών, πρωτοπόρων στις ανωτέρω παραβατικές δραστηριότητες, για τους καταληστευθέντες δανειολήπτες και τους εξαπατηθέντες μετόχους - επενδυτές και
β) ασφαλιστικά μέτρα, που θα υποχρεώνουν τις Τράπεζες να συμμορφωθούν άμεσα με την νομιμότητα.

Με τον τρόπο αυτό οι δανειολήπτες οι οποίοι ζημιώθηκαν σφόδρα από αυτήν την τακτική των τραπεζών θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα, τα ακίνητα κι ότι άλλο έχασαν εξαιτίας αυτής.

Διότι η διαδικασία των πλειστηριασμών είναι προ των πυλών, απειλώντας κυρίως τους συνεπείς δανειολήπτες που πλήρωσαν με το αίμα τους το μοναδικό σπίτι που απέκτησαν για να στεγάσουν την οικογένεια τους.

Ακούστε τη συνέντευξη του τραπεζίτη, Treasurer, διαχειριστή Διεθνών Επενδυτικών Κεφαλαίων Στέφανου Τσίπα εδώ

Διαβάστε επίσης:



Danioliptes.gr

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ, ΑΝΤΡΑΚΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΣΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ… (*)



Η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ σε δίκη σχετική με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ζήτησε ο συγκεκριμένος νόμος (Ν.3869/2010) να θεωρηθεί αντισυνταγματικός γιατί παραβιάζει την αρχή της ισότητας των Ελλήνων έναντι του νόμου!!!

Ζήτησε δηλαδή ο ΜΙΧΑΛΗΣ τα βουβάλια να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται τα μυρμήγκια…

Η Δικαστής που εξέτασε την υπόθεση θύμισε στον ΜΙΧΑΛΗ πως αρκετά χρήματα έχει πάρει από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, πως οι τράπεζες λειτουργούν με κάποιους κανόνες και σκοπός τους είναι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας-και όχι το άρμεγμα του κοσμάκη.

Απέρριψε την ένσταση της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ με ένα καταπληκτικό σκεπτικό.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει τα εντελώς αυτονόητα, δηλαδή πως ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και πως τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.

Μέρος του σκεπτικού της απόφασης είναι το παρακάτω κείμενο:

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ Αριθμός απόφασης: 289/2013

Θέμα: απόσπασμα απόφασης σχετικό με ένσταση αντισυνταγματικότητας Ν.3869/2010.

Η εκ των πιστωτριών τράπεζα Πειραιώς ισχυρίζεται ότι ο Ν.3869/2010 είναι αντισυνταγματικός, διότι παραβιάζει την ισότητα που θεσπίζεται από το άρθρο 4 του Συντάγματος. Αυτή η συνταγματική αρχή αφορά ρύθμιση καταστάσεων ή σχέσεων όμοιων μεταξύ τους, που λόγω της ομοιότητάς τους η αρχή της ισότητας επιβάλλει να νομοθετείται όμοιο θεσμικό πλαίσιο. Το πιστωτικό ίδρυμα ουδόλως δύναται να θεωρηθεί όμοιο με τον πολίτη, καθόσον έχει διαφορετική υπόσταση, φύση, λόγο ύπαρξης, τρόπο λειτουργίας και συντρέχει διαφορετική κοινωνική ανάγκη παρέμβασης στη δραστηριότητά του. Το πιστωτικό ίδρυμα, όπως ορίζεται στο άρθρο 1 του Ν.3601/2007, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 30 παρ. 1 Ν.4021/2011 είναι «επιχείρηση, η δραστηριότητα της οποίας συνίσταται στην αποδοχή καταθέσεων ή άλλων επιστρεπτέων κεφαλαίων από το κοινό και στη χορήγηση δανείων ή λοιπών πιστώσεων για λογαριασμό της». Νόμος ορίζει τους όρους και προϋποθέσεις ίδρυσης του πιστωτικού ιδρύματος (άρθ.5), η άδεια λειτουργίας του χορηγείται και ανακαλείται από την Τράπεζα της Ελλάδας (άρθ.7,8), το πεδίο δραστηριότητάς της ορίζεται από το νόμο (άρ.11), με τον Ν.3864/2010 ιδρύθηκε Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σκοπός του οποίου είναι η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων (άρ.2), με τον Ν.4021/2011 ορίσθηκαν μέτρα εξυγίανσης και ενεργοποιήθηκαν συμβατικές ρήτρες αντιμετώπισης περιπτώσεων πτώχευσης ή αφερεγγυότητας ή επέλευσης άλλου πιστωτικού γεγονότος ή ισοδυνάμου με αυτό κ.λ.π, θεσμοθετήθηκαν μέτρα εξυγίανσης με στόχο τη σταθεροποίηση του πιστωτικού ιδρύματος και την αποτροπή κινδύνου οικονομικής αστάθειας χάριν της συστηματικής ευστάθειας, προστασία της εμπιστοσύνης των καταθετών στη σταθερότητα και την εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρόληψη δημιουργίας συστημικού κινδύνου ή καταστάσεων αποσταθεροποιητικών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, λαμβανομένων υπόψη και των συνθηκών που επικρατούν στην τραπεζική και διατραπεζική αγορά ( άρ. 63γ).

Η μεταχείριση αυτή των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον νομοθέτη είναι σύμφυτη με το ρόλο των πιστωτικών ιδρυμάτων στην διατήρηση του οικονομικοκοινωνικού συστήματος, την οικονομική ανάπτυξη στα πλαίσια του συστήματος αυτού και αυτές τις ιδιότητες ο νομοθέτης περιφρουρεί και ενισχύει. Ο πολίτης έχει εντελώς διαφορετική υπόσταση, ατομική και κοινωνική, με πλέγμα ιδιοτήτων, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, που ρυθμίζονται και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα, σ’ εκτέλεση ακριβώς του οποίου θεσπίσθηκε ο Ν.3869/2010 και ειδικότερα των διατάξεών των άρθρων 2 παρ.1 «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και 25 παρ. 1 «Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους τουκοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπότην εγγύηση του Κράτους, όπως εξάλλου ρητά αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση αυτού του νόμου. Συνεπώς η ένσταση περί αντισυνταγματικότητας του Ν. 3869/2010 πρέπει ν’ απορριφθεί.

ΠΗΓΗ: dikastis Μέσω lobbystasgr
*Το παραπάνω είναι σχόλιο αναγνώστη. Το δημοσιεύω αυτούσιο μαζί με τον τίτλο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον χαρακτηρισμό στον τίτλο του σχολίου.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ενα δωρακι στους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.....

http://www.scribd.com/doc/14291135/Γενετική-σύσταση-των-Ελλήνων

Ο πολύς κ. Στουρνάρας βγήκε να διαψεύσει δημοσιεύματα του Τύπου της 18 κ 19 Αυγούστου σχετικά με τις τράπεζες.




Μια και είναι καλοκαιράκι και τα Ραγιαδόπουλα κάνουν πλακίτσα στις παραλίες είπε και αυτός να αρχίσει τα ανέκδοτα.

Και μιας και έτυχε να διαβάσω τα δημοσίευματα του τύπου δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό.


Στο scribd που ακολουθεί βρίσκονται όλα τα ομόλογα ένα προς ένα. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια ας ρίξει μια ματιά στις παραγράφους III (για τα νεοεκδοθέντα) και IV (για τα ληγμένα)


ΣαμαριΣτουρναροΑνέκδοτα by Diaforos Blogspot



Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση που είχε δώσει το Υπ. Οικ.

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ανανέωση ομολόγων που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος με δισεκατομμύρια ευρώ
18 | 08 | 2013

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ανανέωση ομολόγων που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος με δισεκατομμύρια ευρώ, από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται:

Τα ομόλογα στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα δεν είναι ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά εκδίδονται από τις τράπεζες με την εγγύηση του ΕΔ. Η έκδοση των συγκεκριμένων ομολόγων αποσκοπεί  αποκλειστικά στην άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ ή την ΤτΕ μέσω ενεχυρίασης. Οι τράπεζες συνεπώς δεν τα διαθέτουν στην αγορά, αλλά παραμένουν κάτοχοι των ομολόγων αυτών. Ως εκ τούτου, το ύψος του κουπονιού των ομολόγων είναι αδιάφορο από την άποψη του κόστους εξυπηρέτησης,  αφού υπάρχει ταύτιση των ιδιοτήτων του εκδότη (που καταβάλλει τον τόκο)  και του κατόχου  (που τον εισπράττει).

Αλλά ούτε και οι εγγυήσεις που παρείχε το Ελληνικό Δημόσιο  επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό (και πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αφού η παροχή τους γίνεται έναντι προμήθειας υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, την οποίαν καταβάλλουν οι τράπεζες). Έτσι, η ανανέωση των εγγυήσεων των ομολογιακών δανείων των τραπεζών θα συνεισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό ως έσοδα από προμήθειες επιπλέον 300 εκ. για το έτος 2013. Εξ άλλου και η τρόικα αναγνωρίζει ότι οι εγγυήσεις αυτές δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εξαιρεί από το όριο  των νέων εγγυήσεων. 

Η ανανέωση των συγκεκριμένων τραπεζικών ομολόγων υπό την εγγύηση του ΕΔ αποτελεί την πλέον συμφέρουσα λύση για τον Έλληνα φορολογούμενο, αφού εξασφαλίζει πολύτιμη ρευστότητα για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος χωρίς κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι και θα είναι απαραίτητη όσο οι τράπεζες  έχουν ακόμη ιδιαίτερα περιορισμένη πρόσβαση σε χαμηλού κόστους ρευστότητα και χρειάζεται να προσφεύγουν στην ΕΚΤ για να την εξασφαλίσουν.

Τέλος και για την αποκατάσταση ανακριβειών επισημαίνεται ότι οι ανανεώσεις των εγγυήσεων δεν είναι όλες  μονοετείς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα και δεν προβλέπουν καμία μετατροπή του δικαίου που τις διέπει.

Συμπερασματικά, οι ισχυρισμοί ότι το τραπεζικό χρέος μετατρέπεται σε εθνικό στερούνται κάθε βάσης, ενώ η αύξηση του επιτοκίου των ομολόγων αυτών -που τεχνικά ήταν απαραίτητη ώστε το ομόλογο να τιμολογείται σε συνθήκες αγοράς- δεν επιβαρύνει καθόλου ούτε τις τράπεζες ούτε τον εγγυητή Ελληνικό Δημόσιο.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Με τέσσερα κριτήρια οι πλειστηριασμοί στα σπίτια



Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 18, 2013
20130817-225237.jpgΜε τη νέα έλευση της τρόικα θα ανοίξει ο δρόμος για την άρση αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την κυβέρνηση να καταθέσει τη νέα πρόταση που ετοιμάζει.

Στο νέο σχέδιο προβλέπονται συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία θα λειτουργούν ως ασπίδα για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο. 
Όπως αναφέρεται στον “Ελεύθερο Τύπο” του Σαββάτου, το νέο σχέδιο αν εγκριθεί από την τρόικα θα προβλέπει 4 βασικές παραμέτρους σύμφωνα με τις οποίες θα απαγορεύονται οι κατασχέσεις ακινήτων από τις τράπεζες σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων από νοικοκυριά.
Τα τέσσερα κριτήρια
1. Διασφαλίζονται άνεργοι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι
2. Καθορίζεται μέγιστος χρόνος προστασίας τα 5 έτη για να μην γίνουν κατασχέσεις στα “κόκκινα” δάνεια της κρίσης. Ειδικότερα, θα προηγηθούν τα δάνεια που “κοκκίνισαν” πριν τη διετία 2008-2009 δηλαδή προ της κρίσης και τα οποία δεν πρόλαβαν τότε να βγουν στο σφυρί. Αν για παράδειγμα ένα ακίνητο πήρε αναστολή πλειστηριασμού το 2008-2009 να βγει το 2014, εκείνο που προστατεύθηκε το 2010 να βγει από το καθεστώς το 2015.
3. Μικρή μείωση του ορίου αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, από 200.000 ευρώ σε 180.000 ή και χαμηλότερα για να καλυφθούν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

4. Σε ζήτημα- “κλειδί” αναδεικνύεται το ύψος του ανεξόφλητου δανείου, δεδομένου ότι δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση ένας δανειολήπτης που πλήρωσε λίγες δόσεις και μετά σταμάτησε να αποπληρώνει το δάνειό του χωρίς να προβεί σε καμία ρύθμιση, με εκείνον που έχει αποπληρώσει το κεφάλαιο ή μεγάλο μέρο των τόκων.

Νέα απαίτηση για "σεισμόσημο" σε όλα τα ακίνητα από την Τρόικα


08:23

  • 0
     
akinita.JPG

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σε όλη την επικράτεια αναμένεται να προκαλέσει η νέα απαίτηση της Τρόικα, για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές).
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το «Έθνος της Κυριακής», η σύσταση της Τρόικα να επιβληθεί «σεισμόσημο» σε όλα τα ακίνητα, αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος ξεκινά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι οχλήσεις προς την κυβέρνηση για το θέμα ξεκίνησαν την περασμένη Άνοιξη, με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να προβάλλουν το επιχείρημα, ότι κάθε χρόνο επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια, λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων, ύστερα από φυσικές καταστροφές.
Η πρόταση επανήλθε στο τραπέζι των συζητήσεων, με ένα σχέδιο που αφορά στη δημιουργία Ταμείου, που θα ασφαλίσει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια (που θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου) να έχει προετοιμαστεί ήδη.
Σημειώνεται, πως σήμερα, μόλις το 15% των ακινήτων είναι ασφαλισμένο στη χώρα μας και αυτό λόγω των πολλών δανείων που συνήφθησαν την τελευταία δεκαετία και τα οποία επιβάλλουν την υποχρεωτική ασφάλιση.
Η λογική της υποχρεωτικής ασφάλισης του ακινήτου στηρίζεται στο μοντέλο της υποχρεωτικής ασφάλισης των οχημάτων, για αστική ευθύνη.
Το επιχείρημα που υπαγορεύει την επέκτασή του και στην αγορά ακινήτου, είναι η αδυναμία του κράτους να αποζημιώνει τους παθόντες στην περίπτωση ενός απρόσμενου γεγονότος, όπως είναι ο σεισμός ή η πυρκαγιά, όπου οι συνέπειες είναι γενικευμένες.
Υπενθυμίζεται, ότι στην περίπτωση του μεγάλου σεισμού της Αθήνας, το 1999, οι ζημιές υπολογίστηκαν σε 3 δισ. ευρώ, από τα οποία η κρατική συμμετοχή ήταν περίπου στα 800 εκατομμύρια ευρώ
Το ελληνικό Δημόσιο στις περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών δανειζόταν από τη διεθνή αγορά τα κεφάλαια, ώστε να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών. Δεδομένης όμως της μακροχρόνιας ύφεσης που διέρχεται η χώρα μας, θεωρείται αδύνατον, αν χρειαστεί, να βρει τα ανάλογα κεφάλαια όπως έκανε για παράδειγμα στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Στη φυλακή ακόμη και αν πληρώσεις! Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξεσηκωθούμε ;




real news

 


“Στη φυλακή ακόμη και αν πληρώσεις!”
Mόνο που κανείς απο τους φωστήρες του υπουργείου οκονομικών και της κυβέρνησης δεν σκέφτηκε οτι όλοι  αυτοί οι μικρο-οφειλέτες έχουν αρχίσει να χρωστάνε τα τελευταία 6 χρόνια, μόνο που για την ύφεση και το κατρακύλισμα των τελευταίων 6 ετών είναι υπεύθυνες αποκλειστικά οι κυβερνήσεις που πέρασαν απο αυτή χώρα.
Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που είχαν επιχειρήσεις και ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους με την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ανθρωποι που τους έχουν κοπεί μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά κεκτημένα.
 Ανεργοι που  έχουν χάσει τη δουλειά τους, αλλά φορολογούνται κανονικότατα.
Το μόνο που κάνουν είναι να κόβουν απο τη μία και να ζητάνε απο την άλλη.
Παπαμιμίκος για Καραγιάννη:Καλύπτει το στέλεχός του ο Τσίπρας
“Οι βουλευτές είναι ήρωες καθώς βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό σύμφωνα πάντα με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο
Και τώρα έρχεται ενα κράτος που εκ των προτέρων σε θεωρεί κλέφτη (άλλωστε αυτό στην Ελλάδα πάντα συνέβαινε) να σε απειλεί με φυλάκιση ακόμα κι αν κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να πληρώσεις.
Το ερώτημα που προκύπτει δεν είναι αυτονόητο;  Τότε γιατί να πληρώσουν ; 
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα πάει στη Βουλή το νέο ποινολόγιο για τους φοροοφειλέτες.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου “οι διώξεις δεν θα αναστέλλονται ακόμη και αν οι παραβάτες δεχθούν να πληρώσουν ή προσφύγουν στα δικαστήρια”, ενώ ορίζεται ότι “με την εφαρμογή του νόμου σταματούν οι διοικητικοί συμβιβασμοί και η παροχή ευνοϊκών κινήτρων για όσους αποκρύπτουν φόρους”.
Παράλληλα, προβλέπεται “άμεση δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος ή για ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες”.
Ακόμη: “υποθηκεύεται η περιουσία των φοροφυγάδων που συλλαμβάνονται ώστε το Δημόσιο να εξασφαλίζει έσοδα έναντι των οφειλών τους”.

Λοιπόν τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξεσηκωθούμε ;

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ – ΜΠΛΟΦΑ Ο.Α.Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ...



της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου

Είστε (αν)ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. ; Μήπως σας έχει δημιουργήσει χρέη διότι τα υπέρογκα ασφάλιστρα του είναι αδύνατον να τα πληρώσετε βάσει του εισοδήματος σας ; Τέλος, μήπως λάβατε το περιβόητο «ραβασάκι» Ο.Α.Ε.Ε. που στέλνεται τώρα κατά κόρον με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ» ;

Μήπως έχει αριθμό πρωτοκόλλου 1056711 και ημερομηνία 12-7-2013; 

Τότε να ξέρετε ότι έχετε στα χέρια σας ένα διοικητικώς άκυρο έγγραφο που δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη πρόσκληση για δύο λόγους : 


1. ο αριθμός πρωτοκόλλου δεν είναι μοναδικός αλλά ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ‘ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ’ ΑΥΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ, ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Κοινός αριθμός πρωτοκόλλου επιτρέπεται μόνο σε έγγραφα του δημοσίου που έχουν την ιδιότητα της ανοιχτής επιστολής ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ όπως είναι μία ενημέρωση – πρόσκληση προσωπικών οφειλών για τακτοποίηση λογαριασμού. 

2. εάν το προαναφερόμενο έγγραφο δεν σας εστάλη με συστημένη επιστολή και ρόζ αποδεικτικό παραλαβής ΕΛΤΑ αλλά με μαζική αποστολή ΕΛΤΑ και μάλιστα Β΄(!) προτεραιότητας (δηλαδή χωρίς καν ημερομηνία αποστολής των ΕΛΤΑ), τότε ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΟΡΙΣΤΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΟΡΙΑ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ «από την παραλαβή του παρόντος» ΚΑΘ’ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ Η ΔΙΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ. Το οποίο σημαίνει ότι Ο Ο.Α.Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΣΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΝΟΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΩ ΑΚΥΡΗ ΛΟΓΩ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ. 

Συνεπώς, αφ’ ης εξ αρχής το εν λόγω ειδοποιητήριο δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα μέτρο εκφοβισμού, μια μπλόφα ολκής η οποία ευελπιστούν να ‘πιάσει’ μέσω της τρομοκρατίας για να απεμπολήσει ο ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. Δικαιώματα του, να αποδεχθεί ανεπιφύλακτα και ανεξέλεγκτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ τις όποιες απαιτήσεις – χρεώσεις κάνοντας ρύθμιση στην οποία προ-υπόθεση είναι η απεμπόληση Δικαιώματος Ενστάσεων – Αμφισβητήσεων - Αντιρρήσεων εκ των υστέρων, και μάλιστα «προσερχόμενος οικειοθελώς» δεδομένου μάλιστα ότι απέστειλαν τα ειδοποιητήρια με μαζική επιστολή/αριθμό πρωτοκόλλου ως ανοιχτή κοινή πρόσκληση στην οποία ο εκάστοτε ασφαλισμένος με δική του πρωτοβουλία αν θέλει ανταποκρίνεται και αναλαμβάνει τις ευθύνες, και συνεπώς με αυτό το δόλιο τρόπο να τους δώσει ‘οικειοθελώς και με δική του πρωτοβουλία’ και όσο ζεστό χρήμα μπορούν να του αποσπάσουν από αυτό με το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει οριακά.

Η δράση των Πολιτών /ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν λάβει τέτοιο ειδοποιητήριο προτείνουμε να είναι η εξής :

1. αν και υπάρχει η δυνατότητα να το αγνοήσετε και αν κατόπιν ο Ο.Α.Ε.Ε. προχωρήσει σε βεβαίωση να προσβάλλετε την πράξη βεβαίωσης ως άκυρη λόγω αοριστίας ή λόγω παντελούς ελλείψεως ενημέρωσης, είναι καλό να προλάβετε κάτι τέτοιο καθ’ ότι όπως αναλύσαμε στο προηγούμενο μας άρθρο υπάρχει τεράστιο ρίσκο /κίνδυνος έως βεβαιότητα ότι ένα δικαστήριο θα βγάλει παράνομη απόφαση υπέρ Ο.Α.Ε.Ε. και θα πρέπει να το πολεμήσετε σε ανώτερα δικαστήρια ή στο εξωτερικό όπου θα δικαιωθείτε και αποζημιωθείτε αλλά εν τω μεταξύ ο Ο.Α.Ε.Ε. θα υπολογίζει στον πόλεμο φθοράς που σας κάνει και το ελεύθερο δράσης του για να σας εξαντλήσει όσο κωλυσιεργεί η ‘δικαιοσύνη’.

2. απαντήστε συνεπώς στην επιστολή αυτή του Ο.Α.Ε.Ε. προσβάλλοντας την για τους ανωτέρω λόγους τουλάχιστον και απαιτείστε να σας αποσταλεί έγκυρο ειδοποιητήριο με όλους τους τύπους. Με αυτό κατ’ αρχάς μπλοκάρετε την διαδικασία που αυτή την στιγμή ο Ο.Α.Ε.Ε. προσπαθεί να ξεκινήσει λάθρα.

3. επειδή εντός του ειδοποιητηρίου σας ζητούν να αμφισβητήσετε την οφειλή σας εάν θέλετε (αυτό το έχουν βάλει για να μπορούν να ισχυρισθούν ότι σας δίνουν το απαραίτητο Συνταγματικό και αναφαίρετο λόγω των υπερ-συνταγματικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δικαίωμα σας της Πρότερης Ακρόασης*) θα πρέπει ευθαρσώς να αμφισβητήσετε την οφειλή σας τουλάχιστον για τον λόγο ότι δεν σας παραθέτουν αναλυτικά τις χρεώσεις ούτε και τις πληρωμές σας (εάν υπάρχουν) για να ελέγξετε την νομιμότητα της χρέωσης ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, όπως είναι αναφαίρετό σας Δικαίωμα να πράξετε 

4. η νομική βάση για τον υπολογισμό των εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. ενυπάρχει στο Π.Δ. (Προεδρικό Διάταγμα) που τον διέπει : πρόκειται για το Π.Δ. 258/2005. Σύμφωνα με αυτό, στο άρθρο 5, υπάρχει η λεγόμενη αρχή του 20% : ότι δηλαδή οι εισφορές μαζί με προσαυξήσεις, επιβαρύνσεις, κλπ δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% του πραγματικού σας εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι χρεώσεις υπερβαίνουν αυτό το 20% ο Ο.Α.Ε.Ε. είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Αυτή την ΕΝΣΤΑΣΗ θα πρέπει να την κάνετε ούτως ή άλλως έστω και με απλή αναφορά σε αυτήν εντός της απαντήσεως σας στο εν λόγω ειδοποιητήριο και παράθεση κάποιου αποδεικτικού για το εισόδημα σας και /ή να ζητήσετε να σας καλέσουν σε αρμόδια επιτροπή ή όργανο για να τα αποδείξετε και περαιτέρω, ως δεύτερο λόγο αμφισβήτησης και ουσιαστικής ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ. Βάσει αυτού μπορείτε επίσης σε επόμενο βήμα σας (ή ομαδικό μας βήμα ως ασφαλισμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε.) να ζητήσετε επανεξέταση όλων των εισφορών σας αναδρομικά από τουλάχιστον το 2005 που ετέθη εν ισχύ το Π.Δ. 258/2005 και να ζητήσετε να σας καταβληθούν αναδρομικά και έντοκα ό,τι κατεβάλατε αχρεωστήτως από το 2005 όπως προκύπτουν από την διαφορά ανάμεσα στην παρανόμως και καταχρηστικώς υπολογισθείσα και απαιτηθείσα εισφορά και την πραγματική βάσει του εισοδήματος σας εισφορά που είχαν (εάν είχαν λαμβάνοντας υπ’ όψιν μηδενικά εισοδήματα ή εισοδήματα με ζημίες) δικαίωμα να σας ζητήσουν. 

Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε κατ’ αρχάς να ανακόψουμε την παράνομη δράση του Ο.Α.Ε.Ε. εναντίον μας, προσβάλλουμε την μπλόφα τους και τους απειλούμε με πραγματικές απαιτήσεις μας που θα μας αναγνωρισθούν ούτως ή άλλως ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. (**)

Επίσης έχετε με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να ελέγξετε πραγματικά τις χρεώσεις διότι πολλές φορές ο Ο.Α.Ε.Ε. διπλοχρεώνει ή ‘χάνει’ πληρωμές τις οποίες μετά ξαναζητάει ανεξέλεγκτα, κάτι που έχει συμβεί σε εμένα προσωπικά πολλάκις, και μάλιστα στο εν λόγω ειδοποιητήριο που παρέλαβα και εγώ μου ζητούν να πληρώσω εισφορές έξη (6) ολοκλήρων ετών που έχω ήδη καταβάλει, προφανώς (διότι δεν είναι αναλυτικές οι χρεώσεις) με όλες τις ανατοκιζόμενες προσαυξήσεις τους (ό,τι και αν σημαίνει αυτό).

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις απαντήσεις που στείλαμε εμείς προσωπικά στην εν λόγω επιστολή του Ο.Α.Ε.Ε. και επίσης για δική σας χρήση εάν θέλετε ένα απαντητικό κείμενο φόρμα όπου θα συμπληρώσετε τα δικά σας στοιχεία και θα προσθέσετε και τυχόν επί πλέον επιχειρήματα που άπτονται της δικής σας περιπτώσεως για να αποστείλετε στον Ο.Α.Ε.Ε. συστημένα για να μην μπορούν να ισχυρισθούν ότι δεν το έλαβαν και να αναγκαστούν να το παραλάβουν και να το πρωτοκολλήσουν ειδ’ άλλως υπάρχει περίπτωση να υποστείτε φραστικές επιθέσεις και /ή παρά τον νόμο άρνηση πρωτοκόλλησης εάν το πάτε αυτοπροσώπως.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μήνυμα αναγνώστη προς τον κ. Στουρνάρα για την άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας



Αξιοτιμε κ. Υπουργε των οικονομικων κ.Στουρναρα βασει των δηλωσεων σας στης 9-8-2013 περι αρση των πλειστηριασμων απο στεγαστικα δανεια…
που αφορουν την πρωτη κατοικια θα ηθελα για πολλοστη φορα να σας υπενθυμισω τα κατωθι παρα την γραπτη ενημερωσει που εχετε λαβει απο εμενα προσωπικα και τις συνεχεις γραπτες μου εκκλησεις προς εσας και οχι μονο οπως καλα γνωριζετε για παρεμβασει σας που θα επρεπε εαν εφαρμοζατε οπως ωφειλατε τα νομιμα να ειχατε ειδοι πραξει εδω και ενα χρονο περιπου.παρακαλω στην αμμεση ανακλησει των δηλωσεων σας διοτι σας εκθετουν ανεπανορθωτα καθως επισης να κανετε γνωστους τους λογους οχι προς εμενα προσωπικα διοτι δεν τολματε να μου απαντησετε γνωριζωντας τις τραγικες ευθτνες που σας αναλογουν με τις μεχρι σημερα παρανομες πραξεις σας για τα προαναφερομενα αλλα ειστε υποχρεωμενος να ενημερωσετε ολων τον ελληνικο λαο και να λογοδοτησετε για τα κατωθι.

Αξιοτιμε κ. Στουρναρα ενω εχετε λαβει γνωσει επωνυμης μου καταγγελειας η οποια φερει αριθμ πρωτ 3122κ2071 13-2-2012 την οποια και εχω καταθεσει στο γραφειο του τεως αξιτιμου οικονομικου εισαγγελεα κ. Πεπονη στο σδοε και αφορα φοροδιαφυγη κατα του ελληνικου δημοσιου απο αγοραπωλησιες ακινητων και οχι μονο στις οποιες εμπλεκονται περα απο τον αξιοτιμο προεδρο του συμβολαιογραφικου συλλογου εφετειου αθηνων πειραιως κ.βλαχακη κωσταντινο του δημητριου και οχι μονο και ολα τα πιστωτικα ιδρυματα της ελλαδος τραπεζες για παραβασει του ν.3691-2008 νομιμοποιησει εσοδων απο παρανομες εγκληματικες ενεργειες κατα του ελληνικου δημοσιου-ξεπλυμα μαυρου χρηματος-χρηματαδοτησει της τρομοκρατιας.γνωριζετε αξιοτιμε τοσο εσεις οσο και το επιτελειο σας και οχι μονο οτι ολα τα πιστωτικα ιδρυματα τραπεζες ερευνονται απο τις αρμοδιες αρχες του σδοε για τα προαναφερομενα καθως και την παρεμβασει με δικη σας εντολη του αξιοτιμου υφυπουργου οικονομικων κ. Μαυραγανη επιστολης που κοινοποιησε το γραφειο του προς το σδοε στης 9-11-2012 με αριθ.πρωτ0002218 ε7 και αφου διαβιβαζει τα εγγραφα μου προς στο σδοε ζητα να προβουν στις αναλογες ενεργειες και να εχει πληρει ενημερωσει.

επισης αξιοτιμε κ.στουρναρα με δικη σας και παλι εντολη και κατοπιν ερωτησεις του αξιοτιμου ανεξαρτητου βουλευτη κ. Προεδρου του χριστιανοδημοκρατικου κομματος κ.νικολοπουλου προς τη βουλη των ελληνων στης 24-1-2013 με αριθμ 2419 λαμβανει επιστολη απαντησεις με αριθ.πρωτ 2401 19-2-2013 απο τον αξιοτιμο κ. Μαυραγανη οτι οι εν λογω καταγγελειες μου διαβιβαστηκαν απο το υπουργειο οικονομικων προς την εισαγγελια οικονομικου εγκληματος για τα περαιτερω.επισης αξιοτιμε κ. Στουρναρα εχετε λαβει επιστολη απο τον ειδικο γραμματεα του σδοε αξιοτιμο κ. Στασινοπουλο με αρθ.πρωτ εμπ 19961-1160 23-11-2012 που αναφερει οτι η ερευνα για τα εν λογω βρισκεται προς εξελιξη.επισης αξιοτιμε και επιστολη με αριθ πρωτ 3850 26-9-2012 του αντιεισαγγελεα αρειου παγου κ.παντελη νικολαου.τελος αξιοτιμε κ. Στουρναρα επιστολη που λαβατε τοσο εσεις και οχι μονο με απ-631 19-4-2013 απο το γραφειο του αξιοτιμου πρωθυπουργου κ. Σαμαρα την οποια υπογραφει οκ.σταματης και με παραμβασει του ιδιου του πρωθυπουργου διαβιβαστηκαν ολες οι καταγγελειες μου στης 1-4-2013 προς αρμοδιο εισαγγελεα αρειου παγου και αφορουν τα προαναφερομενα.

Αξιοτιμε υπουργε των οικονομικων κ.στουρναρα απαντηστε επιτελους στον ελληνικο λαο διοτι σε εμενα δεν τολματε διοτι γνωριζετε οτι εχω ολα τα αποδεικτικα στοιχεια για τα προναφερομενα και οχι μονο γιατι συνενεσατε τοσο εσεις οσο και μερος της ελληνικης δικαιοσυνης και οχι μονο στην εκ νεου παρανομη ανακεφαλαιοποιησει των ελληνικων τραπεζων εφοσον εσεις ο ιδιος ζητουσατε την παρεμβασει τοσο του σδοε και της ελληνικης δικαιοσυνης.ειναι αδιανοητο απο μερους σας ο πρωθυπουργος της ελλαδος να ζητα και την παρεμβασει της ελληνικης δικαιοσυνης για τα προαναφερομενα που ειδοι θα επρεπε να ειχατε πραξει εσεις εδω και ενα χρονο και εσεις να αγνοειτε τον πρωθυπουργο της ελλαδος και να ενδωσετε στην εκ νεου παρανομη ανακεφαλαιοποιησει των τραπεζικων ιδρυματων χωρις να περιμενετε οπως ωφειλατε και οπως οριζει ο νομος τα πορισματα των ερευνων του σδοε και της ελληνικης δικαιοσυνης.απο που λαβατε εντολες και τις υλοποιησατε αγνοωντας την παρεμβασει του ιδιου του πρωθυπουργου κ.σαμαρα.υπουργος οικονομικων της ελλαδος ειστε η υπουργος οικονομικων της διαφθορας και της διαπλοκης διοτι οι πραξεις αυτο δηλωνουν.αξιοτιμε κ. Στουρναρα πως ειναι δυνατον εσεις και οχι μονο με τις εν λογω δηλωσεις σας περι αρση πλειστηριασμων πρωτης κατοικιας να εκβιαζετε χιλιαδες ελληνες πολιτες ενω γνωριζετε οτι το πορισμα απο τις αρμοδιες αρχες του σδοε και της ελληνικης δικαιοσυνης θα αναφερει πως ολα τα πιστωτικα ιδρυματα και οχι μονο εχουν κανει παραβασει του ν.3691-2008 με αποτελεσμα το 90 τοις εκατο των στεγαστικων δανειων που εχουν χορηγησει να θεωρηθουν παρανομα -καταχρηστικα και να διαγραφουν φυσικα τα χρηματα που θα πρεπει να καταβαλλουν ολα τα πιστωτικα ιδρυματα προς το ελληνικο δημοσιο ανερχονται σε πολλα δις ευρω παρ ολα αυτα αξιοτιμε εσεις συνενεσατε στην εκ νεου παρανομη στηριξει τους και τολματε να εκβιαζετε τον ελληνικο λαο περι αρσης πλειστηριασμων.το λυπηρο αξιοτιμε κ.στουρναρα ειναι οτι παραμβασει στις δηλωσεις σας θα επρεπε να ειχε κανει η αξιοτιμη εισαγγελεας διαφθορας κ.ραικου- συντονιστης διαφθορας αξιοτιμος κ.τεντες και οχι μονο αλλα με την σιωπη τους εκθετουν ολους οσους εκπροσωπουν την ελληνικη δικαιοσυνη.αξιοτιμε ειμαι παντα στην διαθεση τοσο την δικη σας οσο και της ελληνικης δικαιοσυνης που μεχρι σημερα 10-8-2013 και παρα τις συνεχεις εκκλησεις μου προς ολους δεν υπαρχει εστω και ενας εισαγγελεας να με καλεσει να λογοδοτησω για τα προαναφερομενα και οχι μονο για καταγγελεια υψιστης εθνικης σωτηριας της ελλαδος που οι παραβασεις θεωρουνται κακουργηματικες κατα του ελληνικου δημοσιου.ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια της ελληνικης δικαιοσυνης πολιτης ο οποιος εχει πραξει φοροδιαφυγη κατα του ελληνικου δημοσιου και οχι μονο και οικειοθελως να την εχει καταγγειλει να κανει συνεχεις εκκλησεις προς ολους ετσι ωστε να καλεστει να λογοδοτησει και κανεις να μην τον καλει.παρακαλω και επειδη δεν γνωριζω τους νομους ας μου απαντησει εστω ενας εισαγγελεας πως ειναι δυνατον για καταγγελεια υψιστης εθνικης σωτηριας της ελλαδος που οι πραξεις ολων των εμπλεκομενων φερουν κακουργηματικο χαρακτηρα κατα του ελληνικου δημοσιου να καλειται απο πταισματοδικειο να κανει γνωστα εκ νεου τα προαναφερομενα εφοσον ολοι οι αρμοδιοι της ελληνικης δικαιοσυνης τα εχουν στα χερια τους και υποτιθετε οπως οριζουν οι νομοι εδω και ενα χρονο τα ερευνουν.αξιοτιμε κ. Στουρναρα κατανοητε το οτι περα απο εσας που δεν τολματε να με καλεσετε δυστυχως δεν τολμα και η ελληνικη δικαιοσυνη ενας απλος ελληνας πολιτης  Ειμαι που ζητα να λογοδοτηση για τις παρανομες πραξεις του κατα του ελληνικου δημοσιου δεν συντρεχει λογος φοβου απο μερους σας διοτι εσεις και οχι μονο μεχρι σημερα εχετε εφαρμοσει τους νομους. Παρακαλω αξιοτιμε απο μερους σας στην αμμεση ενημερωσει του ελληνικου λαου οπως ωφειλετε για τα προαναφερομενα καθως και στην αμμεση ανακλησει των εκβιαστικων σας δηλωσεων μεχρι το περας του πορισματος απο τις αρμοδιες αρχες του σδοε και της ελληνικης δικαιοσυνης.παρακαλω κοινοποιηστε το προς ολες τις κατευθυνσεις.το ενηντα τοις εκατο των στεγαστικων δανειων και οχι μονο θα θεωρηθουν καταχρηστικα και παρανομα και θα διαγραφουν το γνωριζουν ολοι οι αρμοδιοι.οξυμορο δε ειναι πως ο αξιοτιμος πρωθυπουργος παρεμβαινει και ζητα και την στηριξει της ελληνικης δικαιοσυνης περα απο τις αρχες του σδοε και ο υπουργος οικονομικων και οχι μονο εφαρμοζει τα αντιθετα αγνοωντας τις εντολες του πρωθυπουργου.παρεμβασει και καταλογισμο ευθυνων προς ολους τους εμπλεκομενους για τις δηλωσεις τους και τις παρανομες πραξεις τους για τα προαναφερομενα μεχρι σημερα θα επρεπε οπως ωφειλαν τηροντας τα νομιμα να ειχαν πραξει τοσο η αξιοτιμη εισαγγελεας διαφθορας κ. Ραικου οσο και ο αξιοτιμος συντονιστης διαφθορας κ. Τεντες και οχι μονο εφ οσον ειναι γνωστες και μαζι με τον αξιοτιμο κ.π νικολουδη προεδρο της αρχης καταπολεμησης μαυρου χρηματος νομιμοποιησεις εσοδων απο παρανομες εγκληματικες ενεργειες κατ εξοχην αρμοδιο για τα εν λογω που οπως ωφειλε να πραξει τα νομιμα παρα τις συνεχεις εκκλησεις μου προς αυτον οχι δεν κανει παρεμβασει οπως ωφειλε προ μηνων αλλα αρκειται να κανει δηλωσεις του τυπου χωρις αποτελεσμα το κυνηγι της φοροδιαφυγης οταν ο ιδιος δεν παρεμβαινει εχοντας στα χερια του καταγγελεια ανυπολογιστης φοροδιαφυγης κατα του ελληνικου δημοσιου με ανυπολογιστα ωφελει για θεμα υψιστης εθνικης σωτηριας της ελλαδος και να παρεχει τη προστασια χιλιαδων ελληνων επειδη ο αξιοτιμος κ. Στουρναρας και οχι μονο αυτοβουλος και αγνοωντας την παρεμβασει του αξιοτιμου πρωθυπουργου ζητα την αμμεση αρση πλειστηριασμων πρωτης κατοικιας χωρις να περιμενει οπως ωφειλει και οριζει ο νομος το πορισμα απο τις αρχες του σδοε και της ελληνικης δικαιοσυνης οταν και ο ιδιος ζητουσε την ερευνα απο τις αρμοδιες αρχες και οχι μονο.κατανοητε οτι οταν ο κατ εξοχην αρμοδιος για τα προαναφερομενα δεν τολμα να πραξει τα νομιμα για τα οποια και εχει καλεστει καθως και να προστατεψει χιλιαδες ελληνες πολιτες που κινδυνευουν να χασουν την πρωτη κατοικια τους τη τεραστια οικονομικα συμφεροντα θιγοντε και με τις πραξεις τους μεχρι σημερα οι προαναφερομενοι και οχι μονο τους καλυπτουν θυσιαζοντας την ελλαδα και τους ελληνες στο βωμο τους.αναλμβανω την ευθυνη των γραφομενων μου γνωριζωντας οτι η εν λογω και οχι μονο δεν τολμουν οχι να μου απαντησουν αλλα και ειναι λυπηρο δεν τολμουν να με καλεσουν να λογοδοτησω γνωριζωντας οτι μπορω να αποδειξω τα προαναφερομενα για τα οποια και φερουν τεραστιες ευθυνες.

Αναγνώστης

tromaktiko.gr

Ολη η αλήθεια για τον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ - ΤΑΕ κλπ)


Η αλήθεια για το παλιό ΤΕΒΕ / ΤΑΕ νυν ΟΑΕΕ, είναι δυστυχώς μία: Πρόκειται για την μεγαλύτερη καλοστημένη κρατική κομπίνα που έχει γίνει στην Ελλάδα, εναντίον των μικρο-επαγγελματιών. Που κανένας δεν τολμά να θίξει.
Και εξηγούμαι:

1. Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση. Αν και είσαι "ελεύθερος" (υποτίθεται) επαγγελματίας και δεν επιβαρύνεις ΚΑΝΕΝΑΝ έχοντας αναλάβει 1000 ρίσκα, δεν έχεις το δικαίωμα να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ αν και που θα ασφαλιστείς.

2. Τα ασφάλιστρα είναι υπερβολικά υψηλά και ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα. Αυξήθηκαν και οι κατηγορίες, για να στα παίρνουν ακόμα περισσότερα. Εχεις-δεν έχεις έσοδα. Τους ειναι αδιάφορο, να τα παιρνουν μόνο τους ενδιαφέρει.

3. Οι παρεχόμενες ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες είναι χειρίστης ποιότητας. Το >50% των συμβεβλημένων ιατρών είναι ακατάλληλοι. Όποιος έχει πάει σε 2-3 γιατρους ΤΕΒΕ, γνωρίζει. Να μην πω περισσότερα, οσοι κατάλαβαν .. κατάλαβαν.

4. Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ νοσοκομείο ΔΗΜΟΣΙΟ (!!!) δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΟΑΕΕ, και πρώτα ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τις εξετάσεις και μετά τρέχα να πάρεις φραγκοδίφραγκα.

5. Είσαι υποχρεωμένος να πάς ΜΟΝΟ σε γιατρούς που έχεις δηλώσει για 12 μήνες. Αν δεν σου αρέσει ένας γιατρός, δεν μπορείς να πάς σε άλλον. Αυτό είναι επιστημονικής φαντασίας, απίστευτο, αδιανόητο και κανείς δεν ενδιαφέρεται να το αλλάξει. Χούντα.

7. Σε πάρα πολλές περιοχές ΔΕΝ υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί. Καθόλου. Η πρέπει να ταξιδέψεις για να πας στον κοντινότερο, η να πληρώσεις και να πας όπου θες με δικά σου χρήματα (που δεν τα παίρνεις πίσω). Και δεν λεω ότι στην Κηφισιά δεν έχει γιατρο και πρέπει να πας μέχρι το Μαρούσι, μιλάω κυρίως για τα ΝΗΣΙΑ, την επαρχία κλπ.

7. Δεν καλύπτει ένα σωρό απο πράγματα, Αποκλειστικές πχ καθόλου, ειδικές αξονικές, προληπτικές κλπ. Τίποτα. ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τις εισφορές και δεν μιλάς. Το βουλώνεις κοινώς.

8. Αν δεν είσαι ενήμερος φορολογικά, ΔΕΝ ΣΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ στις εφορίες. Παρανόμως βέβαια (με νόμο του 90 του Μητσοτάκη). Παρανόμως γιατι έτσι σε ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να δουλεύεις μαύρα. Σε ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ να κόψεις αποδείξεις που σημαίνει απόδοση ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος. Αυτό κατά την γνώμη μου είναι παράνομο και εναντίον στα δημόσια συμφέροντα. Ασε που δεν ισχύει ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ευρώπη.

9. Ο ΟΑΕΕ μετά απο 1-2 χρόνια αν δεν πληρώσεις, σου κάνει ΜΗΝΥΣΗ και πας ΠΟΙΝΙΚΟ δικαστήριο. Την 1η φορά ίσως την γλυτώσεις, την 2η όμως πας μέσα. Την 3η και μετα δεν μπορείς καν να την εξαγοράσεις. Και φυσικά πας-δεν πας ΦΥΛΑΚΗ, το χρέος παραμένει ανέπαφο. Πας δηλαδή φυλακή γιατί δεν μπορείς να πληρώσεις ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ σου. Πρωτοφανή πράγματα που πάλι δεν ισχύουν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ.

10. Ο ΟΑΕΕ είναι χειρότερος απο τους τόκους της Τράπεζας. Τοκογλύφοι. Γιατί δεν μιλάει κανένας για αυτό ;

11. Οι εργατοπατέρες των ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι κόπτωνται (με τις ετήσιες συνδρομές μας, άλλη απάτη και αυτή) για τα συμφέροντά μας, δεν λένε ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Ομερτά. Να σιχαίνεσαι είναι. Να μην πω για την Ελληνική βολεμένη ψευτο-αριστερά. Τσιμουδιά και αυτή.

12. Οταν πας να κάνεις "ρυθμιση" στον ΟΑΕΕ πληρώνεις και παράβολο. Απίστευτα πράγματα. Υποτίθεται ότι δεν έχεις λεφτά και πας να βοηθηθείς, αλλά ούτε αυτό τους ενδιαφέρει.

13. Οι "ευνοικές ρυθμίσεις" είναι της πλάκας, μια και απαιτουν και την καταβολή του τρέχοντος ασφάλιστρου. Αυτό μαζί με τις δόσεις φτάνει σε ποσα 1.500 - 2000 ευρω το διμηνο. Αδύνατο να πληρωθουν. Αρα μας δουλεύουν.

14. Οταν δεν πληρώσεις 2μηνιαία ασφάλιστρα δεν έχεις ιατρική και φαρμακευτική ασφάλεια. Παρόλα αυτά τα χρήματα τα χρωστάς. Και ούτε σου πληρώνουν τα έξοδα σε γιατρους και φάρμακα που έκανες το διάστημα που δεν σε κάλυπταν. Που αλλού ισχύει κατι τέτοιο ; Αν δεν πληρώνεις, να σε διαγράφουν ΠΛΗΡΩΣ. Η είσαι ασφαλισμένος ή όχι. Εδώ και εισαι στα χαρτιά (σε χρεώνουν και με τοκους) αλλά ασφάλεια δεν εχεις. Τι ακριβώς πληρώνεις να μας εξηγήσει καποιος. Περιμένω απάντηση αλλά μάταια νομίζω.

15. Στους αναγνώστες που λένε ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που δεν (έχουν να) πληρώνουν, είναι κλέφτες και απατεώνες, να τους πω ότι δεν μιλάμε ούτε για ΦΠΑ, ούτε για φορολογητέο εισόδημα. Τα έχουν μπερδέψει, ή επίτηδες τους τα έχουν μπερδέψει. Μιλάμε για ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ εισφορές για την πάρτη μας. Που αν δεν πληρώσεις, δεν έχεις ούτε ασφάλεια, ούτε σύνταξη. Αρα ούτε επιβαρυνση του κράτους. Αρα τι ζόρι τραβάνε, μπορούν να μας εξηγήσουν ; Προφανώς είναι βαλτοί.

Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά θα κουράσω.

Η ουσία είναι μια. Ο ΟΑΕΕ είναι η καλοστημένη απάτη-θηλειά στο λαιμό των μικρο-επαγγελματιών. Για να κλεισουν αφου πρωτα έχουν καταχρεωθεί. Και γιατί όχι, να μαζέψει το κράτος και τα σπίτια τους, αφού τα χρέη προς ΟΑΕΕ είναι χρέη προς το Δημόσιο. Κοντά είναι και οι πληστηριασμοί, αν δεν έχουν ήδη γίνει και δεν το ξέρουμε. Χούντα και Τρομοκρατία.

Και απορώ πως δεν έχει ξεσηκωθεί κανείς μέχρι τώρα. Αλλα, έχουμε ξεσηκωθεί και για τίποτα άλλο ;

Αν έχει κουράγιο κανένας απο τους διοικητες του ΟΑΕΕ τεως και νυν ή άλλος "αρμόδιος", ας απαντήσει. Αλλά που να τολμήσουν. Ο μισθουλάκος τους να ειναι καλα. Αλλά που θα πάει, θα γυρίσει ο τροχός και αλοίμονο σε αυτούς που θα είναι από κάτω. Προς το παρόν βέβαια είναι οι ασφαλισμένοι.