ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ραγιά μου... Δες τι λένε για σένα(?) οι ξένοι



ΚΥΡΙΑΚΉ, 31 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2014 Πίσω από «Μπουγέλωμα» κρύβεται μια καλοστημένη βιομηχανία θανάτου!


ice-bucket-challenge-viomixania-thanatou
Μια ακόμα κατασκευασμένη "αιτία" για ανεύρεση "λύσης" που θα επιφέρει κέρδος, καθόσον προχωράει και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της μείωσης των πληθυσμών... 
Η ελίτ διασκεδάζει σε βάρος μας. Κρύβεται πίσω από τα σκοτεινά της σχέδια, φοράει μάσκα αγγελική για να μην δούμε το πραγματικό της σατανικό πρόσωπο. 



Το Ice Bucket Challenge ξεκίνησε να προβάλλεται από τα πιο πλούσια και διάσημα παιδιά της για να καταντήσει ένα ηλίθιος, γελοίος μιμητισμός μεταξύ των πληβείων που το συνεχίζουν ανυποψίαστοι, χωρίς να ξέρουν ότι στην ουσία είναι ο στόχος. Κάτι σαν να σου λένε... Πάμε για κυνήγι; Εσύ να λες πάμε, αλλά δεν έχεις καταλάβει ότι εσύ είσαι το θήραμα. 



Έτσι λαμπροί δισεκατομμυριούχοι όπως ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο σατανιστής George Bush Junior, αλλά και ο γνωστός Τσάρος της μείωσης πληθυσμού, Bill Gates, άρχισαν να μπουγελώνονται δημόσια προκαλώντας κι άλλους να κάνουν το ίδιο, δήθεν για ιερό σκοπό: την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), τη θανατηφόρο νευροεκφυλιστική διαταραχή που είναι γνωστή και ως νόσος Lou Gehrig. 

Αλλά τι κρύβεται στην πραγματικότητα πίσω απ' όλη την ιστορία; Σε πρώτο πλάνο, ποιες άλλες από τις φαρμακευτικές. Τα χρήματα που δωρίζουν οι επώνυμοι που μετέχουν στην καμπάνια πάνε αμέσως στον Οργανισμό ALS Association για την αντιμετώπιση της νόσου του Lou Gehrig, ο οποίος με τη σειρά του χρηματοδοτεί φαρμακευτικές εταιρείες και πανεπιστήμια * που αναζητούν θεραπεία κατά της συγκεκριμένης ασθένειας.

Το τελευταίο διάστημα που είναι σε εξέλιξη το Ice Βucket, ο ALS Association διέθεσε 21 πακέτα χρηματοδότησης σε επιστήμονες, ύψους 3,5 εκατ. δολάρια.

Στο μεταξύ, οι φαρμακευτικές εταιρείες που κάνουν έρευνα για την αντιμετώπιση της ασθένειας είδαν τις μετοχές τους να εκτοξεύονται λόγω αυτής της δημοσιότητας και των χρημάτων που έλαβαν για τις έρευνες. 

Για παράδειγμα, η φαρμακοβιομηχανία Avanir Pharmaceuticals, είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 69% από τις αρχές του νέου χρόνου, καθώς ανακοίνωσε 
θετικά αποτελέσματα στις έρευνες γύρω από το φάρμακο Nuedexta, το οποίο έχει στόχο να αντιμετωπίσει την νευρολογική ασθένεια PBA, η οποία χαρακτηρίζεται από ξαφνικά και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα κλάματος και γέλιου, επίσης ένα σημαντικό σύμπτωμα του ALS.ice-bucket-challenge-viomixania-thanatou
Το σήμα για το φάρμακο Nuedexta


Αλλά δεν είναι η μόνη εταιρεία. Η Isis Pharmaceuticals, ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα στην προσπάθειά της να «απενεργοποιήσει» το «μεταλλαγμένο γονίδιο» που προκαλεί την ALS, και κατέγραψε άνοδο της μετοχής της κατά 20%. Η εταιρεία Sanofi, πάντως, η οποία διαθέτει μέχρι στιγμής το το Rilutek, το μοναδικό φάρμακο αντιμετώπισης του ALS που απλώς επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής όσων νοσούν, είχε μικρές απώλειες, αφού το ενδιαφέρον έχει στραφεί αλλού. 

Τι είναι αυτό, όμως που δημιουργεί αυτή την ασθένεια; Εδώ θέλω την προσοχή σας!


/// Τα αίτια που προκαλούν την ALS είναι άγνωστα. Ένα σημαντικό βήμα προς την απάντηση σε αυτή την ερώτηση έγινε το 1993 όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότιμεταλλάξεις στο γονίδιο που παράγει την υπεροξειδική δυσμουτάση (Cu/Zn superoxide dismutase (SOD1) σχετίζεται άμεσα με την κληρονομική μορφή της ALS. Αυτό το ένζυμο είναι ένα δυνατό αντι-οξειδωτικό που προστατεύει το σώμα από την ζημιά που προκαλεί το υπεροξειδιο, μια τοξική ελευθέρων ρίζα οξυγόνου (free radical). Τα free redicals είναι μόρια υψηλής ενέργειας που παράγονται από τα κύτταρα κατά την διάρκεια του κανονικού μεταβολισμού. Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου μπορεί να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν ζημιά στο DNA και τις πρωτεϊνες μέσα στα κύτταρα. Αν και ακόμα δεν είναι καθαρό το πώς η μετάλλαξη στο γονίδιο SOD1 οδηγεί στην καταστροφή των κινητικών νευρώνων, οι ερευνητές θεωρούν ότι μια συσσώρευση των ελευθέρων ρίζα οξυγόνου μπορεί να προκληθεί από την λανθασμένη λειτουργία αυτού του γονιδίου.

Επίσης, μελέτες έχουν επικεντρωθεί στον ρόλο του γλουταμικού οξέως (glutamate) στην καταστροφή των κινητικών νευρώνων. Το λουταμικό οξύ είναι ένας από τους χημικούς μεταφορείς σημάτων ή νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι, σε σχέση με τους υγιείς ανθρώπους, οι ασθενείς με ALS έχουν αυξημένα επίπεδα γλουταμικού οξέως στον ορό του αίματος και στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει ότι οι νευρώνες αρχίζουν να πεθαίνουν όταν εκτίθενται για μεγάλες περιόδους σε αυξημένες ποσότητες γλουταμικού οξέως (excitotoxicity). Τώρα, οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τους μηχανισμούς που οδηγούν στην συσσώρευση αχρείαστου γλουταμικού οξέως στο εγκεφαλονωτιαίο και στου νευρικούς ιστούς και πώς αυτή η διαταραχή μπορεί να συμβάλει στην εξέλιξη της ALS.



Κι από που μπορούμε να προλάβουμε για μεγάλες περιόδους σε αυξημένες ποσότητες γλουταμικού οξέως; 

Κανονικά το γλουταμινικό οξύ είναι ένα αμινοξύ το οποίο παράγεται και από τον ανθρώπινο οργανισμό και βοηθάει στις διάφορες μεταβολικές δραστηριότητές του (κυρίως του συκωτιού και του εντερικού μεταβολισμού). Παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάδοση μηνυμάτων μέσω του νευρικού ιστού του εγκεφάλου. Τα επίπεδα ύπαρξής του στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό αυτορυθμίζονται προσεκτικά από τον οργανισμό και δεν εξαρτώνται σε καμία περίπτωση από την ποσότητα πρόσληψής του μέσω των τροφίμων. Λόγω του ρόλου του στον μεταβολισμό βρίσκεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες τόσο στα διάφορα τρόφιμα (στο κρέας, τομάτες, φρούτα, μανιτάρια καθώς και σε άλλους φυτικούς και ζωϊκούς ιστούς) αλλά και στο ανθρώπινο σώμα. Βρίσκεται ακόμη και στο μητρικό γάλα και η πρόσληψη που γίνεται από τα μωρά μέσω του θηλασμού ανά κιλό βάρους είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα που θα λάβει οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής του ανά κιλό βάρους. 
Είτε παράγεται από τον οργανισμό είτε προσλαμβάνεται μέσω των τροφίμων που καταναλώνονται μεταβολίζεται κατά τον ίδιο τρόπο από τον οργανισμό παράγοντας γλουταθειόνη και συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και των αμινοξέων.

Αλλά, αυτό βρίσκεται με φυσικό τρόπο σε πολλές τροφές και προσφέρει στη διαμόρφωση της γεύσης. Όμως το 1908, ο Ιάπωνας ερευνητής Κικουνάε Ικέντα (Kikunae Ikeda), από το Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο του Τόκυο, πατεντάρισε μια μέθοδο μαζικής παραγωγής ενός κρυσταλλικού άλατος του γλουταμινικού οξέος, του όξινου γλουταμινικού νατρίου, την οποία ονόμασε «ουνάμι» (umami). ΑΥΤΌ, λοιπόν, είναι πρόσθετο ενισχυτικό γεύσης και μπαίνει Π-Α-Ν-Τ-Ο-Υ!!! Ο καθηγητής Ικέντα ονόμασε αυτήν τη γεύση «ουνάμι» (umami).

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το όξινο γλουταμινικό νάτριο είναι ταξινομημένο ως πρόσθετο τροφίμων (E621). Υπάρχουν κανονισμοί που καθορίζουν το πώς και πότε μπορεί να προστεθεί στα τρόφιμα, αλλά ποιος τους τηρεί και ποιος τους ελέγχει... και τρέχα και γύρευε. Το όξινο γλουταμινικό νάτριο προστίθεται σε έτοιμα και επεξεργασμένα πικάντικα τρόφιμα -τα κατεψυγμένα, μείγματα καρυκευμάτων, κονσέρβες, παύσης μορφής σούπες, σάλτσες κλπ ακόμα σε μερικές χώρες χρησιμοποιείται και ως επιτραπέζιο καρύκευμα Το συναντούμε σχεδόν σε όλα τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα του εμπορίου. Πιο αναλυτικά:

Στα τρόφιμα με γεύση τυριού (chips, γαριδάκια, crackers κτλ.)
Σε κύβους νοστιμιάς και ζωμούς
Σε αλλαντικά
Σε λουκάνικα hot dog
Σε noodles στιγμής
Σε έτοιμες/αφυδατωμένες σούπες
Σε dressing σαλατών
Σε έτοιμα dip
Σε έτοιμες σάλτσες
Σε κονσερβαρισμένα τρόφιμα
Σε έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα
Σε αλάτι με γεύσεις
Σε fast food (ιδίως σε προϊόντα κοτόπουλου)
Στη σάλτσα σόγιας και σε άλλες πρώτες ύλες της κινέζικης κουζίνας
Τι παρενέργειες μπορεί να έχει κανείς από υπερκατανάλωση γλουταμινικού οξέως και όξινου γλουταμινικού νατρίου;

Ναυτία
Ζάλη
Κεφαλαλγία
Έκτακτες συστολές ή ταχυκαρδία
Εφίδρωση
Έντονη δίψα
Εμβοές
Υπνηλία και λήθαργο
Μούδιασμα στα άκρα
Εξανθήματα
Διάρροια/Γαστρεντερολογικές διαταραχές
Και η βιομηχανία τροφίμων, απλά.... το λατρεύει!!! Γιατί με αυτό μπορεί να πουλάει τα σκουπίδια της και να είναι νόστιμα!!! Μια -κυριολεκτικά- ΒΌΜΒΑ για το νευρικό σύστημα, εγκεκριμένη από τον ΠΟΥ και την Ε.Ε. που απλά συνιστά στα ψιλά γράμματα... προσοχή στις δόσεις!

Αλλά το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος!
ice-bucket-challenge-viomixania-thanatou
«Εγκεφαλική ουσία ενοχοποιείται για τις τάσεις αυτοκτονίας», λένε οι ειδικοί. 

Τα στοιχεία είναι επίσημα: τα τελευταία 4 χρόνια οι απόπειρες αυτοκτονίας παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 36%. Οι λόγοι, κυρίως ψυχολογικοί και κοινωνικοοικονομικοί. Οι ερευνητές ίσως έχουν, όμως, τώρα, στα χέρια τους, την πρώτη απόδειξη ότι μία χημική ουσία του εγκεφάλου η οποία ονομάζεται γλουταμινικό οξύ συνδέεται με την αυτοκτονική συμπεριφορά. 

Όπως αναφέρεται στο περιοδικό «Neuropsychopharmacology», η ερευνήτρια Lena Brundin από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν καθώς και μία διεθνής ομάδα ερευνητών παρουσίασαν τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία ότι το γλουταμινικό οξύ είναι πιο ενεργό στους εγκεφάλους των ανθρώπων οι οποίοι επιχειρούν να αυτοκτονήσουν. Το γλουταμινικό οξύ είναι ένα αμινοξύ το οποίο στέλνει σήματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων και θεωρείται εδώ και καιρό ως ένα από τα ύποπτα χημικά αίτια τα οποία προκαλούν κατάθλιψη.

Οπότε αν δεν το βρούμε από το HAARP, θα το βρούμε από τις τροφές, σωσμός δεν υπάρχει. Ή θα μας πιάσει να κλαίμε και να γελάμε ασταμάτητα, ή κανένα ALS ή τάση αυτοκτονίας. 

Και καπάκι σε όλα αυτά, έρχεται το «χάπενιγκ» που λέγεται μπουγέλωμα! Αυτών που τρώνε ακριβή οργανική τροφή, που έχουν 24/7 υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα, που κοντεύουν να φτάσουν στην αθανασία με άνομες γηριατρικές πρακτικές (αιμοδοσία νέων), που ελέγχουν τις τύχες του 99% των λαών τους οποίους θεωρούν παιδιά κατώτερου θεού αφού δεν ανήκουν στο δικό τους κύκλο. Και τα παπαγαλάκια το προβάλουν και οι ανεγκέφαλοι επαναλαμβάνουν. 

Ευτυχώς όμως, είμαστε σε περίοδο "αφύπνισης" και είναι μη αναστρέψιμη, όσο κι αν το προσπαθήσουν. Και σύντομα, ίσως μετά από κάποιο πόνο ακόμα και απώλειες, αυτή η ελίτ θα βρεθεί στους κουβάδες μέσα που τώρα χρησιμοποιούν για το μπουγέλωμα και μετά... ωπ!! στα σκουπίδια της Ανθρώπινης Ιστορίας....

πηγη

http://www.hellas-now.com/

Μας μπλέκουν άσχημα- Η ΕΕ δίνει τελεσίγραφο στην Μόσχα!

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014




 Αφού  σέρνουν από τη μύτη, τη δωσίλογη κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων... αλοίμονο από την αιμορραγία που μας περιμένει...

Πόπη Σουφλή

image

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ουσιαστικά την Κυριακή μία εβδομάδα διορία στη Ρωσία για να αλλάξει πορεία σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, υπό την απειλή πάντα της επιβολής νέων κυρώσεων.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να λάβει περαιτέρω μέτρα υπό το φως της...

κλιμάκωσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπέι μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η υπεύθυνη για την προετοιμασία ενός νέου γύρου κυρώσεων «έκτακτης ανάγκης», όπως ανέφερε ο φαν Ρομπέι. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν «ενός μιας εβδομάδας» και θα ληφθεί η απόφαση «σύμφωνα με την εξέλιξη της κατάστασης», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Ο καθένας αναγνωρίζει την ανάγκη να δράσουμε γρήγορα», δήλωσε ο Χέρμαν φαν Ρομπέι. «Υπάρχει μια ισχυρή αποφασιστικότητα για να επιβάλει κάθε δυνατή πίεση προς τη Ρωσία ώστε να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρεθεί μια πολιτική λύση» συμπλήρωσε. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των 28 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, «έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι μέσα σε μια εβδομάδα» είπε ο Χέρμαν φαν Ρομπέι.

Αυτές οι οικονομικές κυρώσεις «έχουν ορατό αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε στις 29 Ιουλίου να εμποδίσει την πρόσβαση της Ρωσίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές αλλά και να επιβάλει μέτρα για τις πωλήσεις όπλων, τις ευαίσθητες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας και στα προϊόντα διπλής χρήσης, πολιτικής και στρατιωτικής.
Ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τις αποφάσεις της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής.

Την ικανοποίηση τους για τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.


Ως προς το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σημείωσαν πως μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων υπογραμμίζουν στο τελικό ανακοινωθέν τους ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη σε περίπτωση κλιμάκωσης τις κρίσης με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ελληνική πλευρά έθεσε με έμφαση και το θέμα της κάλυψης του κόστους που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία από τις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι είναι το σχετικώς μεγαλύτερο μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέρκελ: Νέες κυρώσεις εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας για τις νέες κυρώσεις που θα επιβάλει κατά της Ρωσίας δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.
Όπως είπε η γερμανίδα καγκελάριος σε δημοσιογράφους η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην υφιστάμενη κατάσταση στην Ουκρανία ή αν η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα χειροτερέψει.

Τόνισε ακόμη ότι οι οικονομικές κυρώσεις θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τους τομείς της χρηματοδότησης και της ενέργειας, όπως συμβαίνει ήδη από τα τέλη Ιουλίου.




Πηγή

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ" ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...




ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ:"ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 42%"!!! 


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Μπόμπολας συνιδιοκτήτης του MEGA, ενός απο τα πλέον αηδιαστικά ΜΜΕ που στερούν απο τη χώρα τη δυνατότητα να ακουστούν έντιμες φωνές , στην τελευταία του επικοινωνία με τον Σαμαρά τον ηγέτη του σημερινού τυραννικού καθεστώτος, του είπε:

"Aκόμη κι αν σε στηρίξω και καταφέρεις να εξασφαλίσεις τους 180 βουλευτές για Πρόεδρο Δημοκρατίας, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να διαλύσεις εντελώς τη ΝΔ και να γιγαντώσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 42%, ως το 2016 θα έχει φθάσει στο 54% και η Χρυσή Αυγή στο 20%. Σου προτείνω να πας σε εκλογές..." 

Εντυπωσιάζει το γνωστικό επίπεδο του εν λόγω εργολάβου, η εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του και οι “δυνατότητες” που έχει να εξασφαλίσει στο Σαμαρά 180 βουλευτές.... Επειδή μια πρόβλεψη με τόση ακρίβεια σε εκλογικά αποτελέσματα επιστημονικά δεν είναι εφικτή, προφανώς η ρήση Μπόμπολα πρέπει να έχει να κάνει με κάποιους που μαγειρεύουν εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα…

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ!

 Από την Ιόλη Πιερίδη

Ο Michael Spindelegger, υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας και αντί Καγκελάριος, που παραιτήθηκε πριν τρεις μέρες κάλεσε την Αυστρία να μην γίνει Ελλάδα! 

-Καλώ την Αυστρία να διαχειριστεί τα οικονομικά της περισσότερο σαν το Βερολίνο από ό,τι σαν την Αθήνα. Υπάρχουν μέλη στο κόμμα του που έχουν ανέβει στο τρένο του λαϊκισμού, κάτι που θα μπορούσε να τους οδηγήσει είτε σε νέους φόρους είτε σε αύξηση του φορολογικού βάρους της Αυστρίας...

Όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «δεν έλαβα αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία».

Με την παραίτησή του, ο Spindelegger εγκαταλείπει επίσης τον ρόλο του ως επικεφαλής του κεντροδεξιού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο αποτελεί τον μισό κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Spindelegger ανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, αντικαθιστώντας την Maria Fekter.

Πάμε στα δικά μας τώρα. Η κυβέρνηση Σαμαρά βλέπει το τέλος να πλησιάζει, μοιραία και άβουλη.

Ο Χαρδούβελης έχει χαθεί μέσα στον Ωκεανό του ΕΝΦΙΑ με αποτέλεσμα ο ΝΕΟΣ ΕΝΦΙΑ να είναι ο ίδιος με τον παλαιό και να επαναληφθεί το ουρλιαχτό της κοινωνίας.

Είναι τέτοια η απόγνωση των ιδιοκτητών ακινήτων που δίνει την ευκαιρία στους μάλλον σφιχτούς Κινέζους να αγοράζουν βίλες στη Γλυφάδα και στο Παλαιό Ψυχικό με 120.000 ευρώ.

Όσο για τα διαμερίσματα των 80 τ.μ (τελευταίας 20ετίας) αυτά περνάνε σε Κινέζους και Ρώσους με 35 και 45.000 χιλιάδες ευρώ.

Μιλάμε για κανονικό χαρακίρι των ταλαίπωρων ιδιοκτητών ακινήτων. Σκοτώνουν μ΄αυτό το τρόπο τους κόπους μιας ζωής.


Για τον ίδιο τον Χαρδούβελη τώρα, οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι πολύ καλός στο να τον παρουσιάζεις για 3΄ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων απαριθμώντας τους τίτλους των καλών σπουδών του. Στην συνέχεια πρέπει να εγκαταλείπει την αίθουσα γιατί είναι κάπως άσχετος από διαπραγματεύσεις!

Κάπως έτσι η Ελλάδα επιταχύνει για την Κόλαση...



Πηγή

Η Ελλάδα στο On Alert…; Γρηγορείτε- Ετοιμαστείτε


Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014



 

Ο Παγκόσμιος Τάφος των νεοποχιτών είναι ¨ασύλητος και ασύλληπτος¨.
Ετοιμαστείτε όχι για να μπούμε σε αυτόν αλλά για να βγούμε από αυτόν.
Τον άνοιξαν για εμάς, τελικά θα μπουν αυτοί.

Τι και αν οι Πολωνοί κάλεσαν εφέδρους στα όπλα!
Τι και αν η Φιλανδία έθεσε τα στρατιωτικά αεροδρόμια της σε υψηλό σημείο ετοιμότητας!
Τι και αν οι Σουηδοί ενισχύουν και  βελτιώνουν επειγόντως τις  στρατιωτικές υποδομές τους!

Τι και αν μεταφέρονται στρατηγικά βομβαρδιστικά στην Ευρώπη και πυρομαχικά με πυρηνική γόμωση!

Τι και αν
¨ξύνουν το κεφάλι τους¨ για να βάλουν νέες κυρώσεις!

Στο ΝΑΤΟ χρειάζονται περισσότερο χρόνο για αντιμετωπίσουν την λαίλαπα από την Ρωσική στέπα.
Τους προηγούμενους μήνες οι μεγάλες δυνάμεις έπαιζαν τον ποντικό με την γάτα.

Η Γερμανία έκανε την¨ καλή νύφη¨ και ζητούσε μόνο κυρώσεις, η Αμερική έκανε την¨ κακιά πεθερά¨ και ο Ρώσος τον ¨δύσκολο γαμπρό¨.
Ουσιαστικά όλοι με ¨κύκλους αθώου αίματος¨  δημιουργούσαν εικόνες εντυπώσεων στο γεωπολιτικό  σκηνικό που στήσανε για να τακτοποιήσουν λογαριασμούς  συμφερόντων  που δυστυχώς θα περάσουμε πολλά δεινά μέχρι να τους κατανοήσουμε πλήρως.

 Χρήσιμο εργαλείο  στην δημιουργία ¨κύκλων αθώου αίματος¨ είναι η πολυδιαφημιζόμενη ISIS με πολλούς εργοδότες.
Ποιος ¨κολλάει ένσημα¨ στην ISIS;

Μήπως αυτοί που της άνοιξαν γραφεία στην Κωνσταντινούπολη για να υποδέχεται τους Δυτικούς μισθοφόρους και να τους προωθεί στην Συρία και το Ιράκ;
Ποιος κερδίζει πολύτιμο χρόνο με το άνοιγμα πολεμικών μετώπων στην Μέση Ανατολή; 

Φυσικά αυτό είναι και μια προετοιμασία για την χάραξη νέων συνόρων και νέων ενεργειακών διαδρόμων.
Όμως κάποιοι δεν θέλουν  με τίποτε να ανοίξουν μεγάλο πολεμικό μέτωπο στην Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη και μάλιστα τώρα που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θέλουν χρόνο για να προετοιμαστούν δεόντως.

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

¨Η μάχη για την¨ Ελληνική¨  Μαριούπολη στην Θάλασσα του Αζόφ ξεκίνησε. Για την ακρίβεια  άρχισε η πολιορκία της και οι φάλαγγες των Ρωσόφωνων έχουν κυκλώσει την Πόλη με άρματα μάχης Τ-64 (αναφέρεται ένας αριθμός 50-70 αρμάτων), τροχοφόρα ΤΟΜΠ BTR-80 και στοιχεία πυροβολικού (αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ και ρουκετοβόλα των 122 χλστ.).¨

¨Η κατάληψη  της Μαριούπολης θα αλλάξει όλες τις παραμέτρους στην Μαύρη Θάλασσα . Η Ρωσία Θα κυριαρχήσει στην Θάλασσα του Αζόφ και θα απομείνει μόνο ένα λιμάνι στην Ουκρανία, δυτικά της Κριμαίας, η Οδησσός.¨

Οι Δυτικοί γνωρίζουν ότι ο επόμενος στόχος των¨ Ρώσων ¨ είναι η Οδησσός με το στρατηγικό λιμάνι της και των νωπή τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους πριν από μερικούς μήνες.

Γιατί όμως τώρα  η Οδησσός λίγους μήνες πριν μπει ο Ρωσικός χειμώνας από την στέπα;

¨ Τρίτη, 10 τοῦ Ἰουνίου 2014: Hurriyet: Οὐκρανικὲς ἑταιρεῖες βρίσκονται σὲ συνομιλίες μὲ τοὺς Τούρκους ὁμολόγους τους γιὰ τὸ πῶς θὰ μεταφέρουνLNG ἀπὸ τὰ τουρκικὰ στενὰ( Βόσπορος) γιὰ νὰ παρακαφθεῖ ἡ  Ρωσία. Ὁ Πρέσβης τῆς Οὐκρανίας στὴν Τουρκία, Sergiy Korsunsky, δήλωσε ἀπαντώντας σὲ ἐρωτήσεις τῆς HurriyetreporterIpek Yezdani  μετὰ ἀπὸ μιὰ συζήτηση στρογγυλῆς τραπέζης ποὺ  διοργανώθηκε στὸ Πανεπιστήμιο KadirHas τῆς Κωνσταντινούπολης. ¨ Σχεδιάζουμε τὴν διαμετακόμιση καὶ τὴν ἀποθήκευση ἐνέργειας , δυὸ ξεχωριστὰ πράγματα. Αυτό εἶναι ἀκριβῶς ποὺ ζήτησε ἡ ΕΕ ἀπὸ ἐμᾶς, ἔτσι ὥστε νὰ μὴν ὑπάρχουν μονοπώλια.¨

"Θα πρέπει νὰ διαφοροποιήσουμε τὶς πηγὲς φυσικοῦ ἀερίου. Αν κοιτάξετε τὸν χάρτη, ὁ μόνος βιώσιμος τρόπος νὰ τὸ κάνουμε εἶναι μέσω τῆς Μαύρης Θάλασσας. Γι 'αὐτὸ καὶ ἡ ἰδέα γιὰ τὴν κατασκευὴ ἑνὸς τερματικοῦ σταθμοῦ ἐνέργειας στὴν Ὀδησσὸ τέθηκε στὴν ἡμερήσια διαταξη". 
Εἶναι ἐνδιαφέρον νὰ μᾶς ποῦνε οἱ Οὐκρανοὶ καὶ ἀπὸ ποῦ θὰ ἀγοράζουν ὑγροποιημένο φυσικὸ ἀέριο; 

Θὰ τοὺς ἦταν ἄραγε  συμφέρουσα ἡ λύση νὰ ἀποταθοῦν  σὲ πρατήρια – ἀποθῆκες λίγο ἔξω ἀπὸ τὰ Στενά, κάπου ἐδῶ στὸ Βόρειο Αἰγαῖο;
Σήμερα όμως τα γεγονότα μας ξεπερνούν…

ΑΝ πέσει η Οδησσός οι εξελίξεις θα είναι κατακλυσμιαίες.  Η ενεργειακές ανάγκες της Ουκρανίας δεν θα μπορούν να καλυφτούν εν όψει του χειμώνα. Με συνέπεια οι κοινωνικές εξεγέρσεις στο Κίεβο να αποδυναμώσουν το Ευρωπαικό Όραμα της χώρας.

Η Μαύρη Θάλασσα βήμα- βήμα έρχεται στα χέρια των Ρώσων.

Αυτό είναι που σήμερα ανησυχεί τα επιτελεία γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν ένα μέτωπο αντιπαράθεσης στην Βορειο- Κεντρική Ευρώπη γιατί δεν θέλουν να ¨ στραπατσάρουν¨ την φινέτσα των Ευρωπαικών Μεγαλουπόλεων.

Η μόνη διέξοδος στα αδιέξοδα τους είναι  η δημιουργία ¨ενός νέου αδιέξοδου¨ στα ΣΤΕΝΑ του ΒΟΣΠΟΡΟΥ.

Έτσι και αλλιώς θα τρέχουνε παράλληλα γεω-οικονομικά γεγονότα και από την στιγμή που η Μαύρη Θάλασσα δεν θα έχει αξία για αυτούς θα τους ήταν χρήσιμο να κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ και να καταστήσουν την Μαύρη Θάλασσα – ΜΑΥΡΗ ΛΙΜΝΗ.

Ο αποπροσανατολισμός της αποτυχίας τους στην Ουκρανία σε σχέση με την κοινή γνώμη θα μεταφερθεί νοτιότερα.

Άλλωστε οι ¨νέοι πορτιέρηδες¨ των Στενών πρόσφατα ανέλαβαν τις επίσημες θέσεις τους σαν πρόεδρος και πρωθυπουργός και σαν σύμμαχοι- φίλοι και τα κατάλληλα γεωπολιτικά ανταλλάγματα είναι πρόθυμοι να πουλήσουν τις συμφωνίες που έκαναν με τους Ρώσους, αρκεί οι Δυτικοί να είναι ¨γαλαντόμοι¨  με τις προσφορές τους.

Με την Οδησσό ξεκινάει και ¨η Οδύσσεια της Ελλάδος¨;
Αιγαίο, ΑΟΖ. Υφαλοκρηπίδα, Γκρίζες Ζώνες, Βραχονησίδες, Συνθήκη του Μοντρέ που διέπει τα Στενά θα παίζουν στην Επικαιρότητα μαζί με τα ¨κατορθώματα ¨ των καθαρμάτων  της ISIS.

Τα  περαιτέρω δεν απαιτούν περιγραφή γιατί προνόησε Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ και μας τα επεσήμανε με την ¨γεωπολιτική διάκριση¨ του Πατρός Παισίου εδώ και πολλά χρόνια.
I have a dream…..  λέει  ο κ. Νταβούτογλου με την υλοποίηση του στρατηγικού βάθους του.
Χαλιφάτο… θέλει ο ¨Σουλτάνος¨  Πρόεδρος.

Τα Σκόπια.. τα θέλουν μέσα στο ΝΑΤΟ με την ονομασία Μακεδονία.

Και από δίπλα θέλουν την Αλβανία Μεγάλη … γιατί τα στρατηγικά λιμάνια της στην Αδριατική είναι χρήσιμα σε άλλο επίπεδο εμπλοκής.

Σε αυτή την συγκυρία  οι ¨κίβδηλοι¨ θέλουν την Ελλάδα μικρή.

Φρόντισαν με τα καμώματα τους να αφήσουν την Ελλάδα γυμνή στην μπόρα που πάει να ξεσπάσει.

Σε όλους αυτούς του μέσα και έξω εφιάλτες θα τους κάνουμε το χατίρι;
Ένα πράγμα τους φοβίζει να μην μάθει ο ΕΛΛΗΝΑΣ το παρασκήνιο που παίχτηκε πίσω από την πλάτη του και τον έφερε σε αυτή την άθλια κατάσταση.
Η σημειολογία όμως των ημερών έχει και κάτι παράδοξο.

Την στιγμή που άνοιξε με τα παραπάνω διεθνή γεγονότα ένα μεγάλος Παγκόσμιος Τάφος για να καταποντίσει τις δυστυχίες των Εθνών , εδώ στην μικρή -άσημη -μνημονιακή Ελλάδα των φόρων- των χαρατσιών και της κοινωνικής εξαθλίωσης ανοίγει ένας μνημειώδης πολιτισμικός ΤΑΦΟΣ στον γνωστό Τύμβο της Αμφίπολης.

Η ίδια η Ελληνική γη απαντάει στα δόλια σχέδια αυτών που την θέλουν μικρή.
¨ αν δεν μιλήσουμε εμείς θα μιλήσουν οι Τάφοι των Προγόνων μας¨ έλεγε ο Πνευματοκίνητος Γέροντας Παίσιος.

Και έχουμε πολλούς τέτοιους Τάφους στην Αν Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, στην κατεχόμενη Κύπρο, την Βόρεια Ήπειρο.

Αυτοί όλοι οι ΤΑΦΟΙ είναι το¨ Πολιτισμικό- Στρατηγικό Βάθος¨ της Ελλάδας και ήγγικεν πλέον η ΩΡΑ να πάμε και να ανάψουμε τα κανδήλια τους.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ μας καλούν με ατομικές προσκλήσεις και πνευματικά φύλλα επιστράτευσης.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ήλθατε για διακοπές και φύγατε δίχως εμάς;

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014


Είναι τυχαίο άραγε ότι στην περίοδο των διακοπών αυξάνεται ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων ζώων;
Συνήθως, εδώ στην Κόρινθο, κάποιοι "φιλόζωοι" τα εγκαταλείπουν  αλλά και
κάποιοι που θέλουν να πάνε διακοπές κάνουν δυστυχώς το ίδιο.

Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα - Ικανοποίηση Α.Σαμαρά με τις αποφάσεις της Ε.Ε. για τις κυρώσεις κατά Ρωσίας

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014


Την ικανοποίηση τους για τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν χθες στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.


Ως προς το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σημείωσαν πως, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων υπογραμμίζουν στο τελικό ανακοινωθέν τους ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρώπη σε περίπτωση κλιμάκωσης τις κρίσης με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ελληνική πλευρά έθεσε με έμφαση και το θέμα της κάλυψης του κόστους που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία από τις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι είναι το σχετικώς μεγαλύτερο μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

χανείο, εδώ Κωλοχανείο, πάω... για Πρόεδρος, αφού δεν θέλετε τον Φανούρη πάρτε εμένα, μη ξεχνάτε ότι αγωνίστηκα για να αποκτήσετε αυτή την Δημοκρατία που έχετε Στο «μικροσκόπιο» του Μαξίμου και η Μαρία Δαμανάκη για Πρόεδρος της


Εδώ ΚωλοΔημοκρατίας.!

damanakiΜε έντονο τρόπο συνεχίζονται οι διεργασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση εκτός από το όνομα του Φώτη Κουβέλη εξετάζει άλλη μια υποψηφιότητα από την Κεντροαριστερά, αυτή της Μαρίας Δαμανάκη.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» το επιτελείο του Μαξίμου έχει ρίξει στο τραπέζι και το όνομα της πρώην κοινοτικής επιτρόπου, θέλοντας να δει κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει αυτή η υποψηφιότητα.

Τώρα ξύπνησε η Ε.Ε.: Άνοιξε το δρόμο για τη λήψη αυξημένων μέτρων κατά του ISIS

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014


Τον δρόμο για τη λήψη αυξημένων μέτρων για την αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη διάρκεια της χθεσινής τους συνόδου, με τις
προτάσεις να περιλαμβάνουν την επιβολή κυρώσεων και την παράδοση εξοπλισμού στις ιρακινές δυνάμεις.

Η Γαλλία είναι μέχρι στιγμής η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που προσφέρει όπλα στους κούρδους μαχητές που προσπαθούν να απωθήσουν τους αντάρτες του ΙΚ στο βόρειο Ιράκ, αλλά ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μετά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής ότι και άλλες χώρες «θα ακολουθήσουν τώρα και θα προσφέρουν τα απαραίτητα μέσα».

Οι ευρωπαίοι ηγέτες τάχθηκαν επίσης υπέρ της διεξαγωγής μιας διεθνούς διάσκεψης για την ασφάλεια στο Ιράκ, η οποία «θα συντονίσει τις προσπάθειες αυτές» και θα βοηθήσει να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες, σύμφωνα με τον Ολάντ.

Παράλληλα, οι ηγέτες της Ε.Ε. ζήτησαν από τους υπουργούς Εξωτερικών «να εξετάσουν μια πιο αποτελεσματική χρήση των ήδη υπαρχόντων περιοριστικών μέτρων, κυρίως για να εμποδίσουν το ΙΚ να απολαμβάνει τα οφέλη των παράνομων πωλήσεων πετρελαίου ή άλλων πόρων (του Ιράκ) στις διεθνείς αγορές», αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Οι ίδιοι χαρακτήρισαν το ΙΚ «άμεση απειλή για την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών».

«Επίσης, θα πρέπει να είναι και στις χώρες μας πρώτη προτεραιότητα η καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης», σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, την ώρα που τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ανησυχούν για την επιστροφή στις πατρίδες τους πολιτών τους που πολέμησαν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν να εφαρμοστούν γρηγορότερα μέτρα για την αποφυγή της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού, να υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών, να εντοπίζονται και να εμποδίζονται ύποπτα ταξίδια και να ερευνούνται και να προσάγονται στη δικαιοσύνη ξένοι μαχητές.

Επίσης, ζήτησαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει τα αμφιλεγόμενα σχέδια για τη συλλογή πληροφοριών για τους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων στο εσωτερικό της Ε.Ε. πριν το τέλος του χρόνου και δεσμεύθηκαν να εξετάσουν τις προόδους που έχουν σημειωθεί στα θέματα αυτά σε μια σύνοδό τους τον Δεκέμβριο.