ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Στην δικαιοσύνη το θέμα του ΟΑΕΕ!



Προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την άθλια συμπεριφορά του ΟΑΕΕ στους ανασφάλιστους «ασφαλισμένους» σε αυτόν.
Ύστερα από αναφορά του Φλωρά Γεώργιου, μέλους του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τυχόν αδικημάτων. Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Μπόμπολης, γνωστός για το σημαντικό εισαγγελικό του έργο αλλά και για την ευαισθησία του, εξέτασε την αναφορά και διέταξε αμέσως προκαταρκτική εξέταση αποστέλλοντας αυτήν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών 
Αθηνών στις 29/8/2013 (αρ. πρωτ. 52375).
Το ακριβές περιεχόμενο της αναφοράς είναι το ακόλουθο:
ΑΘΗΝΑ 23-8-2013
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ


ΘΕΜΑ: το πρόβλημα με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους (λόγω οφειλών) ελεύθερους επαγγελματίες.
Αξιότιμη κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,
Θέτω υπόψη σας ένα σοβαρότατο ζήτημα, χωρίς να γνωρίζω εξαρχής πώς θα μπορούσατε να παρέμβετε. Όμως όπως θα δείτε είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες και «σκοντάφτει στον νόμο».
Όλα τα παρακάτω σας τα αναφέρω από προσωπική πείρα (ως οφειλέτης του ΟΑΕΕ) αλλά και με την ιδιότητά μου ως μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ξεκινάω ανορθόδοξα με την παράθεση ενός κειμένου από το epirusgate.blogspot.gr
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013
Νοσηλεύεται με εγκεφαλικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και τού αρνούνται ασφαλιστική κάλυψη!!!
Δύο μέρες πριν το εγκεφαλικό, του είχε έρθει ειδοποιητήριο για κατάσχεση σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο
Άλλο ένα τραγικό και συνάμα εξοργιστικό περιστατικό, με θύμα άνθρωπο της βιοπάλης, καταγράφηκε συνεπεία της εφαρμοζόμενης βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής. Στα Γιάννενα, 49χρονος ελεύθερος επαγγελματίας υπέστη την περασμένη Δευτέρα οξύ εγκεφαλικό και νοσηλεύεται σε καταστολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρέπει είτε να καταβάλει τα δυσβάσταχτα σε τέτοιους καιρούς νοσήλια, είτε να επιδείξει σφραγισμένο βιβλιάριο του ΟΑΕΕ. Αυτό που δεν έχει, καθώς αδυνατούσε λόγω κρίσης να καλύψει τις εισφορές του. Αδυναμία που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι πανελλαδικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ριζοσπάστης”, πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο μέρες πριν το εγκεφαλικό, του είχε έρθει ειδοποιητήριο για κατάσχεση σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο. Δεν μπόρεσε να πληρώσει τις εισφορές του τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ και οι δύο ρυθμίσεις που επιχείρησε να κάνει είχαν τους γνωστούς δυσχερείς όρους, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να ανταποκριθεί κανείς. Η γυναίκα του είναι άνεργη, απολυμένη ενάμιση χρόνο τώρα και μεγαλώνουν δυο παιδιά. Η ΠΑΣΕΒΕ έκανε προχτές παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στα Γιάννενα απαιτώντας να θεωρηθεί το βιβλιάριό του ώστε να καλυφθεί η νοσηλεία του. Οι αρμόδιοι δεν ανέλαβαν καμία τέτοια δέσμευση. Μάλιστα, λέγεται ότι στέλεχος του οργανισμού από τα κεντρικά στην Αθήνα, τηλεφωνικά υποδείκνυε στους συναδέλφους του στα Γιάννενα να καλέσουν την Αστυνομία. Ακολούθως από τον ΟΑΕΕ προτάθηκε ως «λύση» να δώσουν ένα χαρτί ότι είναι …άπορος και τα νοσήλια να καλυφθούν από την Πρόνοια. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων. Προχτές το απόγευμα, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ έκαναν περιοδεία στα μαγαζιά των Ιωαννίνων ενημερώνοντας τους επαγγελματίες και το λαό της πόλης για τα γεγονότα. Κινητοποιήσεις έγιναν και χτες, Τετάρτη.
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.gr στις 11:57 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: