ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΙΔΟΥ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ κ. ΜΕΡΚΕΛ




Έχω ως Αρχή μου, να μην προβάλω βιβλία ούτε συγκεντρώσεις πολιτικών φορέων...

Αυτή τη φορά, θα κάνω μια εξαίρεση για την προβολή ενός βιβλίου, που μας αφορά ΟΛΟΥΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Η πρόσκληση, δεν αφορά κάποιον πολιτικό φορέα, αλλά την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ από την Γερμανία της Μέρκελ.

Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων Ελληνων, κρίνεται απαραίτητη, χωρίς φυσικά και την υποχρέωση αγορας του βιβλιου, αλλά της γνώσης ότι όσο πιο πολλοι συμμετέχουν σ' αυτή τη προσπάθεια, τοσο περισσότερο δυνατή θα είναι η πίεση προς τους εκπροσώπους των κομμάτων στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συμμετοχή μας, είναι η δύναμή μας και το ΧΡΕΟΣ μας προς την Πατρίδα μας.


Πόπη Σουφλή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Επιτροπή Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών σε συνεργασία με την Επιτροπή Ενημέρωσης Εθνικών Θεμάτων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο :
«Ιδού ο λογαριασμός κ. Μέρκελ: 300 δις ευρώ απ' τα Κατοχικά δάνεια. Τι αφορούν, πως προκύπτουν, η στρατηγική διεκδίκησης» του οικονομολόγου - ιστορικού αναλυτή Τζανέτου (Τζανή) Γκούσκου.

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 στις 7 μ.μ. στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, οδός Αγίου Κωνσταντίνου αρ. 3 (δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο). 

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφέας και θα προλογίσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης («Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»), ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Κατοχής, Dr. Βασίλης Καρκούλιας, και άλλες γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της οικονομίας, της τέχνης και της πολιτικής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης. ..

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «ΚΑΔΜΟΣ», περιγράφει τα ιστορικά δεδομένα της κατοχικής περιόδου 1941 - 1944 και καταγράφει αναλυτικά τα μεγέθη (σε μετρητά, προϊόντα κλπ. αξίες) που κατέβαλε η Ελλάδα στις κατοχικές δυνάμεις ως "δάνεια". Συγχρόνως αναδεικνύει την σημερινή τους αξία και την απαίτηση της Ελλάδας απ' τη Γερμανία (πάνω από 300 δισεκ. ευρώ!). 

Παράλληλα, στο βιβλίο αυτό, γίνονται αναφορές στις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Κατοχή στην Ελλάδα, καθώς και σε πρόσωπα και οικογένειες που πρωταγωνίστησαν στη κατοχή και χειρίστηκαν κρίσιμα θέματα της μεταπολεμικής Ελλάδας, πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν να επηρεάζουν μέχρι τις μέρες μας, την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας. 

Μέσα από το βιβλίο γίνεται συγκεκριμένη πρόταση για την καταβολή του κατοχικού χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πρόταση που έχει σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους. 

Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει κλειδί στις εξελίξεις για το τέλος των καταστροφικών μνημονίων και τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους.  

Για να επέλθει επιτέλους η εθνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και ανασύνταξη της Χώρας 

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Δείτε ποια είναι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, στο βίντεο που ακολουθεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια: