ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Θα πούμε το ψωμί... ψωμάκι»



Πλήρης επιβεβαίωση του attikanea (κλικ εδώ), δυστυχώς!
Στα 360 ευρώ η σύνταξη ΟΛΩΝ των Ελλήνων.
Αυτά έγραφε το πρώτο Μνημόνιο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και τα μπουμπούκια του Καρατζαφέρη.
Ας τολμήσει καποιο από αυτά τα πολιτικά αποβράσματα,  να ξαναζητήσει την ψήφο μας!
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα πολιτικά αποβράσματα του Σαμαρά, της Μπακογιάννη, του Κουβέλη και του Βενιζέλου, αλλά και όλων αυτών των αποβρασμάτων, που θέλουν να ιδρύσουν νέους πολιτικούς φορείς (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και ΣΙΑ).
Κλειδώστε τους γέρους στα σπίτια και πετάξτε τα κλειδιά, την ημέρα των εκλογών... που τα στοιχεία λένε, ότι θα γίνουν εντός του Ιουνίου. 

Πόπη Σουφλή

syntaxeis 1Το ασφαλιστικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή και με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που θεσπίστηκαν το 2010 θα δίνει συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας στους μελλοντικούς συνταξιούχους, προειδοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική.
Την εικόνα ενός συνταξιοδοτικού συστήματος στο οποίο οι κύριες παροχές θα είναι πλήρως απομειωμένες, σε ποσοστό έως και 50%, ενώ οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα αυξάνονται με πολύ υψηλούς ρυθμούς, θα προσεγγίζουν τα επίπεδα της σχετικής φτώχειας, προβλέπει για την περίοδο 2020-2060 η Τράπεζα της Ελλάδος στην
έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική.

Έτσι, συνεχίζει η έκθεση, «ελλείψει άλλων πηγών εισοδήματος, το μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης του πρώτου πυλώνα θα οδηγεί κάτω από το όριο της σχετικής ένδειας όσους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου ελάμβαναν μέχρι και 1,2 φορές το διαμέσο εισόδημα».

Επειδή όμως οι συντάκτες της έκθεσης αναγνωρίζουν ότι η ανάγκη «στροφής» των συνταξιούχων και προς ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα απαιτεί την καταβολή υψηλών εισφορών εκ μέρους τους, επικρίνουν την κατάργηση κάθε κινήτρου για την ιδιωτική ασφάλιση ζητώντας ένα «μείγμα» φορολογικών κινήτρων ή και επιδοτήσεων.

Σε αυτές τις συνθήκες σταδιακής και αναπόφευκτης υποτίμησης της κύριας σύνταξης και του αναδιανεμητικού συστήματος που στηρίχθηκε σε δημόσιους πόρους, η ΤτΕ επαναφέρει την ανάγκη ανάπτυξης των συμπληρωματικών πυλώνων, κυρίως δε αυτών που συνδέονται με τα (κεφαλαιοποιητικά) ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης.

Αλλά και εδώ, εντοπίζει αρκετά προβλήματα, μεταξύ των οποίων τα εξής: το ασταθές, άνευ κινήτρων, φορολογικό καθεστώς που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες, το υψηλό ποσοστό μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα ίδρυσης ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης και τις γραφειοκρατικές συνθήκες που επικρατούν.







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: