ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ. ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΒΑΖΕΙ Η ΣΚΟΠΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΟΣ...




skopouli-
Συνεχίζει ανενόχλητη το καταστροφικό της έργο. Οι πολίτες ξεσηκώνονται, αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Για το θέμα της καθυστέρησης στην καταβολή των χρημάτων της τακτικής χρηματοδότησης του τρέχοντος έτους, ύψους περίπου 52 εκατ. ευρώ, η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου ΑΡΓΩ -που εκπροσωπεί δεκάδες δομές ψυχικής υγείας της χώρας- κατέθεσε αναφορά - διαμαρτυρία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Με την ίδια αναφορά επισημαίνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω των αποφάσεων της υφυπουργού σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του σχεδίου υποστήριξης των μονάδων με 105 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.
«Το αυστηρό χρονοδιάγραμμα της ΕΕ προβλέπει ότι μέχρι 30/6 θα πρέπει το υπουργείο Υγείας να έχει εκδώσει προκήρυξη, να έχουν υποβληθεί και αξιολογηθεί προτάσεις από όλες τις μονάδες και να έχουν δοθεί οι προκαταβολές, αλλιώς τα χρήματα θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Εργασίας.
Η υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη γνώριζε από τις 27-12-12 ότι θα πρέπει να έχει γίνει νέο μοντέλο κοστολόγησης και να έχει τηρηθεί ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα ώστε να μπορέσουμε να υποστηριχθούν οι μονάδες ψυχικής υγείας. Δυστυχώς όμως είμαστε σίγουροι ότι ενώ μπορούσε δεν ήθελε να διασώσει το Ψυχαργώς», καταγγέλλει ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Μενέλαος Θεοδωρουλάκης.
Σύμφωνα με το Δίκτυο ΑΡΓΩ, παρότι «όλοι εργάζονται πυρετωδώς για να βρεθούν άμεσες και αναγκαίες λύσεις» η αρμόδια υφυπουργός παραμένει «μόνιμη φωνή αντιλογίας και απολυτότητας», ενώ της καταλογίζουν ότι κωλυσιεργεί την υπογραφή εντάλματος πληρωμής διαθέσιμων πόρων του τακτικού προϋπολογισμού του 2013 που θα καλύψουν δαπάνες του 2012, παρά την έγκριση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.
«Είναι σαφές ότι εάν οι εργαζόμενοι δεν λάβουν άμεσα μισθούς, το σχέδιο χρηματοδότησης των δομών από το ΕΣΠΑ το τέλος Ιουνίου καταρρέει, καθώς οι αντοχές των εργαζομένων έχουν εξαντληθεί προ πολλού και οι μονάδες θα έχουν κλείσει λόγω των χρεών», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στην αναφορά τους και καλούν την υφυπουργό «να κάνει επιτέλους διάλογο με τους εμπλεκόμενους ώστε να σώσουμε έστω και την ύστατη στιγμή το Ψυχαργώς».

makelio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: