ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Στη φυλακή ακόμη και αν πληρώσεις! Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξεσηκωθούμε ;




real news

 


“Στη φυλακή ακόμη και αν πληρώσεις!”
Mόνο που κανείς απο τους φωστήρες του υπουργείου οκονομικών και της κυβέρνησης δεν σκέφτηκε οτι όλοι  αυτοί οι μικρο-οφειλέτες έχουν αρχίσει να χρωστάνε τα τελευταία 6 χρόνια, μόνο που για την ύφεση και το κατρακύλισμα των τελευταίων 6 ετών είναι υπεύθυνες αποκλειστικά οι κυβερνήσεις που πέρασαν απο αυτή χώρα.
Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που είχαν επιχειρήσεις και ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους με την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ανθρωποι που τους έχουν κοπεί μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά κεκτημένα.
 Ανεργοι που  έχουν χάσει τη δουλειά τους, αλλά φορολογούνται κανονικότατα.
Το μόνο που κάνουν είναι να κόβουν απο τη μία και να ζητάνε απο την άλλη.
Παπαμιμίκος για Καραγιάννη:Καλύπτει το στέλεχός του ο Τσίπρας
“Οι βουλευτές είναι ήρωες καθώς βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό σύμφωνα πάντα με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο
Και τώρα έρχεται ενα κράτος που εκ των προτέρων σε θεωρεί κλέφτη (άλλωστε αυτό στην Ελλάδα πάντα συνέβαινε) να σε απειλεί με φυλάκιση ακόμα κι αν κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να πληρώσεις.
Το ερώτημα που προκύπτει δεν είναι αυτονόητο;  Τότε γιατί να πληρώσουν ; 
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα πάει στη Βουλή το νέο ποινολόγιο για τους φοροοφειλέτες.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου “οι διώξεις δεν θα αναστέλλονται ακόμη και αν οι παραβάτες δεχθούν να πληρώσουν ή προσφύγουν στα δικαστήρια”, ενώ ορίζεται ότι “με την εφαρμογή του νόμου σταματούν οι διοικητικοί συμβιβασμοί και η παροχή ευνοϊκών κινήτρων για όσους αποκρύπτουν φόρους”.
Παράλληλα, προβλέπεται “άμεση δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος ή για ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες”.
Ακόμη: “υποθηκεύεται η περιουσία των φοροφυγάδων που συλλαμβάνονται ώστε το Δημόσιο να εξασφαλίζει έσοδα έναντι των οφειλών τους”.

Λοιπόν τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξεσηκωθούμε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: