ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΓΙΑ ΠΟΛΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟ ΣΑΡΙΔΙ




Του Σταμάτη Ζαχαρού

Στον κόσμο της Σοφίας Βούλτεψη 

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αυτοκτονήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά. Ο πρώτος είναι προφανής. Να παραδώσει απευθείας τα κλειδιά στον Αλέξη Τσίπρα. Ο δεύτερος είναι να κάνει Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τη Σοφία Βούλτεψη. Αυτόν τον τρόπο ήδη τον βιώνει και τα αποτελέσματα είναι σουρεαλιστικά.

Η απάντηση που έδωσε η έμπειρη πολιτικός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, στο ερώτημα γιατί το 2011 η ΝΔ υπερασπιζόταν το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων της ΔΕΗ, δημιουργεί απορίες για τους στόχους της εμφάνισής της… Η κυρία Βούλτεψη είπε πολύ απλά ότι «η ΝΔ το 2011 δεν ήταν κυβέρνηση, οι βουλευτές μπορούσαν να λένε ό,τι θέλουνε». Με μια τόσο απλή φράση, δωρικής λιτότητας, η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, δίνει άλλοθι σε κάθε πολέμιο του Κυβερνητικού έργου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ κατά κύριο λόγο, τον οποίο το κόμμα της η ΝΔ, κατακρίνει γιατί θεωρεί δημαγωγική και ανεύθυνη τη στάση που κρατά σχεδόν σε κάθε θέμα η αξιωματική Αντιπολίτευση, με μόνο στόχο την άγρα ψήφων. Την ίδια πρακτική λοιπόν ακολουθούσε και η ΝΔ τότε, γιατί να διαμαρτύρονται οι υπουργοί για τον πόλεμο που υπόκεινται από την Αντιπολιτευση; Ενδεχομένως να δίνει και τροφή για σκέψη σε κάθε ακρο-αντιμνημονιακό που θεωρεί ότι οι Βουλευτές της Κυβέρνησης δεν αποφασίζουν με τη βούλησή τους αλλά κατόπιν οδηγιών των ξένων δυνάμεων. Τότε πίστευαν άλλα, τώρα που έβαλαν την κουτάλα στο μέλι… πρόδωσαν την πατρίδα.

Αν αυτή η Κυβέρνηση έχει κερδίσει κάτι, είναι πως έπεισε εντός και εκτός Ελλάδας ότι έχει μια σχετικά συνεπή στάση με βασικό στόχο την εμπρόθεσμη εκπλήρωση των υποχρεώσεων. Η Εκπρόσωπος φροντίζει να απογοητεύσει όσους έχουν πεισθεί περι της συνέπειας και της σοβαρότητας που διέπει τις Κυβερνητικές επιλογές. τους υπενθυμίζει ότι η λαϊκή δεξιά είναι εδώ, μεταμφιεσμένη απλώς σε «λαϊκό μεταρρυθμιστή». Κλείνει το μάτι σε αποσκιρτήσαντες ή υπο αμφιβολία ψηφοφόρους, δημιουργώντας ελπίδες ότι πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι. Ταυτόχρονα όμως προκαλεί αναγούλα σε όσους ελπίζουν ότι μέσω αυτής της κρίσης θα δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση διακυβέρνησης της χώρας. Όχι μόνο στους πολίτες αλλά και τους επενδυτές.

Ενδεχομένως βέβαια αυτός να ήταν και ο βασικός στόχος της Κυβέρνησης. Το μήνυμα που δείχνει να έλαβε από την ευρωκάλπη είναι η στροφή στο λαϊκισμό. Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν από το να αναθέσει της επίσημη «εικόνα» της Κυβέρνησης σε κάποιον που γνωρίζει τα μυστικά του «αθλήματος»; Μόνο που η συγκεκριμένη θέση ενέχει τον κίνδυνο της υπερβολής. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και αυτό δεν πρέπει να το υποεκτιμά ο Πρωθυπουργός.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: