ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας κινητοποιεί τους επαγγελματίες για νομική άμυνα απέναντι στον ΟΑΕΕ


20140710-144107-52867368.jpg
«Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Για οφειλές από 500€ και πάνω να γίνονται κατασχέσεις. Μόνο με ομαδικές προσφυγές θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει ξεκινήσει τον «πόλεμο» με παρεμβάσεις προς την Διοίκηση του ΟΑΕΕ, δυο-τρία χρόνια τώρα. Δεν φτάνει όμως αυτό. Πρέπει να ενωθούμε, όλοι οι επαγγελματίες για να δείξουμε την δύναμή μας», με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε
την σημερινή κατάσταση με τον ΟΑΕΕ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο την Τετάρτη 9 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.
Η εκδήλωση με θέμα «Το κοινωνικό πρόβλημα των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ-Νομική άμυνα» άνοιξε με τον χαιρετισμό του κ. Γιώργου Φλωρά, επικεφαλής της κίνησης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», μέσω skype, καθώς οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί.
Ο κ. Φλωράς αφού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για την πρόσκληση το συνεχάρη γιατί είναι το πρώτο Επιμελητήριο που ανέλαβε να ενημερώσει και να ενώσει επαγγελματίες για να προσφύγουν κατά του ΟΑΕΕ. Επεσήμανε και αυτός ότι, δυστυχώς, πλέον η δικαστική οδός είναι μονόδρομος για όλους τους οφειλέτες και είναι σημαντικό να γίνουν κοινές προσπάθειες, προκειμένου να είναι ανεκτό το οικονομικό κόστος, αλλά και για να υπάρξουν μαζικές δικαστικές αποφάσεις προκειμένου να πιεστούν οι αρμόδιοι να δώσουν πολιτική λύση στο θέμα.
Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν 40 και πλέον ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν το Ταμείο και τις δοσοληψίες με αυτό.
Ο κ. Ηλίας Κοκκίνης, δικηγόρος πρωτοδικείου Τρίπολης και συνεργάτης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κα. Ευγενία Τζανετοπούλου έκαναν ανοιχτή συζήτηση με τον κόσμο για τις προτεινόμενες νομικές ενέργειες κατά του ΟΑΕΕ και για την ακριβή διαδικασία που θα ακολουθηθεί γι’ αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια με μαζικές προσφυγές στην Αρκαδία.
Τις «40 ερωτήσεις – απαντήσεις για τα χρέη στον ΟΑΕΕ» του κ. Γιώργου Φλωρά, μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.
Επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2710 227141-2, και ενημερωθείτε για τον τρόπο προσφυγής σας κατά του ΟΑΕΕ.
Σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις για τα θέματα του ΟΑΕΕ (προσφυγές, χρέη κ.λπ) μπορείτε να επισκεφτείτε το blog του κ. Φλωρά http://oaee1.blogspot.gr/
Σημειώνεται ότι ο κ. Φλωράς, μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΑ έχει αναπτύξει, το τελευταίο διάστημα ειδική δράση στο θέμα αυτό, έχει σημαντική συμβολή στην έκδοση της Γνωμοδότησης Μανιτάκη – Καϊδατζή για την υποχρέωση του ΟΑΕΕ να σφραγίζει τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων, ανεξάρτητα αν οφείλουν εισφορές οι οποίες του χρεώνονται αναδρομικά, έχει κερδίσει, σε πρώτο βαθμό, μια δικαστική προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ και έχει ενημερώσει, τους επαγγελματίες μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΕΑ για πολλά θέματα του ΟΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: