ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Έπεσαν "κεφάλια" στον Ευαγγελισμό για τον ανασφάλιστο!



 Καρατομήθηκε εν μία νυκτί από τη διοίκηση του Ευαγγελισμού ο άνθρωπος που πριν από λίγες μέρες διέκοψε το χειρουργείο και δεν άφησε τον άνεργο που παραπέμφθηκε από το  Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού να προχωρήσει σε επέμβαση καρδιάς. Τι αναφέρει αποκλειστικά στο healthreport.gr .
 
Η αποκάλυψη του Μητροπολιτικού Ιατρείου προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας. Αποκορύφωμα όλων ήταν ο υποβιβασμός σε απλό υπάλληλο λογιστηρίου του έως πρότινος υπευθύνου τόσο του λογιστηρίου όσο και του γραφείου κινήσεως του νοσοκομείου ''Ευαγγελισμός'', καθώς ήταν η αιτία ώστε να μην προχωρήσει η προγραμματισμένη από τους γιατρούς επέμβαση καρδιάς και εμφύτευσης απινιδωτή, με το επιχείρημα ότι ο ασθενής ήταν ανασφάλιστος και δεν είχε την δυνατότατα να πληρώσει τα νοσήλια.
 
Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν θα μπορούσε να προΐσταται τμήματος διότι δεν διαθέτει πτυχίο και την θέση του ανέλαβε κάποιος άλλος. Τονίστηκε δε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση η απομάκρυνσή του με το γεγονός του ανασφάλιστου ασθενή και τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ότι όλοι οι ανασφάλιστοι θα χειρουργούνται στο ΕΣΥ.
 
Ο ίδιος ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του λογιστηρίου και όχι μόνο  του ΕυαγγελισμούΝίκος Αδαμόπουλος δηλώνει στο healthreport.gr φανερά πικραμένος από την υπόθεση: «βρέθηκα άθελα μου στον τοίχο. Με απομάκρυναν για τα δημοσιεύματα. Εγώ δεν είμαι ικανός να σταματήσω κανένα χειρουργείο, απλά τους είπα να τηρηθεί η διαδικασία γιατί ο απινιδωτής κοστίζει 17.000 ευρώ και ποιος θα τα τον πλήρωνε». 
 
Σχετικά με τους ισχυρισμούς του διοικητή του Ευαγγελισμού ότι δε διέθετε πτυχίο σε αντίθεση με τον αντικαταστάτη του ο κ.Αδαμόπουλος δηλώνει στο healthreport.gr: «Ούτε ο νέος τμηματάρχης  έχει πτυχίο. Αλλά θα φροντίσω να συλλέξω όλα τα στοιχεία της υπόθεσης για να μπορέσω να αποκαταστήσω το όνομα μου». 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ταυτίζουν απόλυτα την απομάκρυνση του συναδέλφου τους με τον ανασφάλιστο και κάνουν λόγο για έναν υπάλληλο τύπος και υπογραμμός, ο οποίος ακολουθούσε πιστά τις εντολές της εκάστοτε διοίκησης.
Πάντως στάση αναμονής τηρεί έως και σήμερα –επίσημα τουλάχιστον- και το Σωματείο των Εργαζομένων του νοσοκομείου, έως ότου δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και από τις δύο πλευρές. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος πρώην τμηματάρχης εργάζεται στον Ευαγγελισμό επί 30 χρόνια ενώ κατείχε τη θέση του υπεύθυνου λογιστηρίου και γραφείου κινήσεως πάνω από έναν χρόνο. 
healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: