ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ !!!! Kοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν η διοίκηση του Επιμελητηρίου και Εμπορικοί Σύλλογοι του νομού Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Κατηγορία: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 00:00 Εμφανίσεις: 57





Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας  με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Καρδίτσας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας,
τον Εμπορικό – Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Παλαμά, τον Εμπορικό Σύλλογο Σοφάδων, την Επαγγελματική Ένωση Σοφάδων τον Εμπορικό Σύλλογο Μουζακίου  και τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού  με θέμα «Σχεδιασμός επόμενων ενεργειών στο θέμα του ΟΑΕΕ».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Ηλίας Αντωνίου αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, των Εμπορικών Συλλόγων του νομού, και των Σωματείων με σκοπό την δραστηριοποίηση τους και τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες με τον ΟΑΕΕ. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αντωνίου κάλεσε όλα τα μέλη των συλλόγων είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα εξόφλησης των οφειλών τους είτε όχι, να επικοινωνήσουν με τους συλλόγους και το Επιμελητήριο έτσι ώστε να γίνει μια συντονισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Τέλος κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες στην ανοιχτή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 στις 7:00 το απόγευμα με θέμα: τον προγραμματισμό από κοινού των επόμενων ενεργειών μας και τόνισε ότι η μαζική συμμετοχή είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος. 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κος Ηλίας Αντωνίου χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στην πληθώρα των προβλημάτων που ταλανίζουν τον επιχειρηματία και επανέλαβε τα αιτήματα των εμπόρων για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση της προσωποκράτησης, θεώρηση των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων και πάγωμα παλαιών οφειλών. 
Ο Δικηγόρος κος Αλέκος Χάκας που έχει αναλάβει κατ αρχήν τη νομική πλευρά του εγχειρήματος  αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει κατανοητό ότι πέρα των δικαστικών ενεργειών, απαιτείται μαζική κινητοποίηση των επιχειρηματιών με σκοπό την άσκηση πίεσης κεντρικά. Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο έχει αρχίσει μια πανελλήνια κινητοποίηση με καταθέσεις προσφυγών στα Διοικητικά Δικαστήρια.. Αρχικά   την συμπλήρωση ατομικής αίτησης κάθε ασφαλισμένου στον ΟΑΕΕ με την οποία θα ζητείται αναλυτική κατάσταση με τις οφειλές  του ασφαλισμένου και στη συνέχεια (μετά την απάντηση του Ταμείου), επιστολή του ασφαλισμένου που αμφισβητεί το περιεχόμενο του εγγράφου και τη νομιμότητα των χρεώσεων που θα αφορούν π.χ. την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.  Την συγκέντρωση των αιτήσεων και την προώθησή τους έχουν αναλάβει οι σύλλογοι, η Ομοσπονδία και το Επιμελητήριο, στους οποίους πρέπει να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αντωνίου δεσμεύτηκε ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την επίλυση των προβλημάτων των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ όχι μόνο όσον αφορά στη ρύθμιση των οφειλομένων ποσών, αλλά και όσον αφορά στις δυσβάσταχτες μηνιαίες εισφορές πουαπαιτεί ο ΟΑΕΕ σήμερα απ΄τους επιχειρηματίες και που κάθε άλλο παρά ανταποδοτικές προς αυτούς είναι. Πηγή : karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: