ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ




Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ
Είναι θέμα επιβίωσης μιας γυναίκας με καρδιακή ανεπάρκεια που πρέπει να εγχειριστεί την Παρασκευή για να ζήσει και δεν έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής το μικρό ποσό που χρειάζεται για να εγχειριστεί. Στα δημόσια νοσοκομεία δεν την αναλαμβάνουν. Επικοινωνήστε με τον καρδιοχειρούργο Γιώργο Κρασόπουλο (6980575575) και (2310400951 από 08:00-16:00) και το email του gk1@europe.com που θα αναλάβει την εγχείρισή της μαζί με ειδικούς από το εξωτερικό που έχουν κληθεί ειδικά για αυτή την περίπλοκη εγχείριση.
Την οικονομική βοήθεια όλων μας ζητάει η 40χρονη Δήμητρα Γιάννου από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, η οποία έχει γεννηθεί με φύσημα, τρύπα στην καρδιά, και είναι επιτακτική ανάγκη να χειρουργηθεί στην καρδιά ώστε να αντικατασταθεί η φυσική βαλβίδα της με μεταλλική για να συνεχίσει να ζει, διαφορετικά θα υποστεί καρδιακή ανεπάρκεια.
Το ιστορικό της υπόθεσης 
Γεννηθείσα με φύσημα, τρύπα στην καρδιά, η Δήμητρα υποβλήθηκε σε εγχείριση διότι της διαγνώστηκε μεσοκολπική επικοινωνία- πνευμονική στένωση, όταν ήταν τεσσάρων ετών. Ωστόσο, ο χειρούργος στο Αρεταίο Νοσοκομείο στην Αθήνα που την ανέλαβε έκανε λάθος και στη διάρκεια της επέμβασης έκοψε τον κόλπο της με συνέπεια να μη διαπλάθεται φυσιολογικά, να μην τρώει, να μην περπατά κανονικά, και γενικά να μην έχει τη φυσιολογική ζωή που θα έπρεπε να έχει.
Ο γιατρός δεν αποκάλυψε το λάθος του στους γονείς της παρά μόνο τους είπε να επανέλθουν εννιά μήνες μετά και τοποθέτησε βηματοδότη στη μασχάλη της για να ζήσει.
Όμως. ο βηματοδότης μολύνθηκε με αποτέλεσμα όταν η Δήμητρα έγινε πλέον επτά ετών να πουλήσουν οι γονείς της το μεγαλύτερο τμήμα της περιουσίας τους ώστε μαζί με τον πατέρα της να ταξιδέψει στο Χιούστον των ΗΠΑ και να υποβληθεί σε νέα επέμβαση ανοιχτής καρδιάς με την τοποθέτηση νέου βηματοδότη και νέων ηλεκτροδίων στην κοιλιά της. Όλα πήγαιναν καλά μετά από την επέμβαση και το μόνο που χρειαζόταν ήταν αλλαγή βηματοδότη ανά δέκα χρόνια.
Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάστηκε στη Δήμητρα σοβαρή καρδιοπάθεια και ειδικότερα έλλειμμα κολποκοιλιακού διαφράγματος με σοβαρού βαθμού ανεπάρκεια της μητροειδούς βαλβίδας. Πρόκειται για καρδιακή ανεπάρκεια, μια σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.
Η ζωή της κρέμεται αυτή τη στιγμή από μια κλωστή και η εγχείριση πρέπει να γίνει άμεσα και είναι πολύπλοκη, ενώ οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία που η Δήμητρα απευθύνθηκε δεν ανέλαβαν να τη χειρουργήσουν διότι θεωρούν ότι δεν πρόκειται να πετύχει η εγχείριση. 
Στην καρδιά όλοι έχουμε τέσσερις βαλβίδες. Ωστόσο, η πρώτη βαλβίδα, η κεντρική αρτηρία στην περίπτωση της Δήμητρας πρέπει να αλλαχθεί διότι όπως ξεχείλωσε, αιμορραγεί, δεν συγκρατεί το αίμα, δεν αιματώνεται σωστά και το αίμα πηγαίνει από δω κι από κει στον οργανισμό της, όπως η Δήμητρα μας περιέγραψε. 
Το κόστος της εγχείρισης που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί σε ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στα 6.000 ευρώ και η ίδια η Δήμητρα και η μητέρα της, η οποία είναι χήρα και μητέρα τεσσάρων παιδιών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Αυτό είναι το αρχικό ποσό για να ξεκινήσει η προεγχειρητική διαδικασία, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ποιο θα είναι το ακριβές ποσό που η Δήμητρα υα χρειαστεί, καθώς θα πρέπει να ακολουθήσει και νέα εγχείριση για αλλαγή του βηματοδότη από την κοιλιά στον ώμο με καινούρια ηλεκτρόδια.
Στην περίπτωση που δεν γίνει άμεσα η επέμβαση, δεν θα υπάρχει μέλλον και για έναν συνάνθρωπό μας.
Παρακαλούμαστε όλοι να στηρίξουμε οικονομικά τη Δήμητρα ώστε να υποβληθεί σε εγχείριση για να κρατηθεί στη ζωή.
Παραθέτουμε τον λογαριασμό που άνοιξαν ειδικά για αυτό τον σκοπό η Δήμητρα και η μητέρα της στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Αριθμός λογαριασμού στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο:
00089947431-4
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6981389724 και 2311.212223
Πρόκειται για το τηλέφωνο της ίδιας της Δήμητρας και το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη Δήμητρα. Η δύναμη της ψυχής της είναι πολύ μεγαλύτερη από τα μικροπροβλήματά μας.
 ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: