ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΣΟΥΒΛΙΣΑΝ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΚΑΜΑΚΙ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟΥ – ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ




Στη Γαστούνη, σε ένα μικρό και απομονωμένο σπίτι στις παρυφές της πόλης, άγνωστοι διαρρήκτες εξάντλησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής όλα τα... αποθέματα της μανίας τους! Οι διαρρήκτες, αφού έκαναν το σπίτι άνω κάτω και αφού «άρπαξαν» ό,τι τους ήταν απαραίτητο, προξένησαν τεράστιες ζημιές σπάζοντας τα σερβίτσια, τις καρέκλες και τα τραπέζια!
Ευτυχώς, η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που πριν από τρεις μέρες είχε γίνει και πάλι στόχος διάρρηξης, φιλοξενούνταν στο σπίτι της κόρης της. Σε αντίθετη περίπτωση, η διάρρηξη ίσως να είχε πάρει χειρότερη τροπή. Τα περιστατικά των διαρρήξεων είναι καθημερινά, ενώ οι διαρρήκτες δεν διστάζουν ακόμα και να χτυπήσουν αλύπητα τα σκυλιά που προστατεύουν τα σπίτια και τις περιουσίες της περιοχής. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, σε μία άλλη διάρρηξη, οι άγνωστοι διαρρήκτες, οι οποίοι σύμφωνα με τα θύματα είναι ανήλικοι Ρομά, βασάνισαν ένα σκύλο με καμάκι από ψαροτούφεκο, καταφέρνοντάς του χτυπήματα σε όλο του το σώμα!
«Αν την έβρισκαν μέσα θα τη σκότωναν!»
«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη» είπε στο patrisnews ο κ. Σπύρος Ρηγάτος και συνέχισε: «Στο σπίτι αυτό μένει η πεθερά μου μόνη της και ευτυχώς, την είχαμε πάρει στο σπίτι μας. Αν την έβρισκαν μέσα, ίσως τώρα και να μη ζούσε, θα τη σκότωναν. Πριν από τρεις μέρες είχαν λεηλατήσει και πάλι το σπίτι. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε πια. Και η Αστυνομία δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, δεν έχει επαρκή δύναμη».
Αναφερόμενος στις «ταυτότητες» των δραστών ο κ. Ρηγάτος υποστήριξε: «Είναι ανήλικοι από τον διπλανό καταυλισμό των Ρομά. Με τους μεγάλους δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα. Όταν άρχισαν να έρχονται στην περιοχή, οι δικοί μας τους αγκάλιασαν. Μεγαλώσαμε μαζί. Όλα τα προβλήματα τα δημιουργούν 14χρονοι και 15χρονοι. Υπάρχουν γείτονες που του είδαν χθες οι γείτονες να φεύγουν από το σπίτι φορτωμένοι με κουβέρτες και άλλα πράγματα που πήραν. Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: