ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Συναγερμός στην Κύπρο!



turkishshipΕπικίνδυνο παιχνίδι προκλήσεων παίζει πάλι η Τουρκία, επιχειρώντας να δώσει μηνύματα σε ότι αφορά τα «δικαιώματα» που θεωρεί ότι διατηρεί στην ΑΟΖ της Κύπρου. Φαίνεται ότι οι Τούρκοι μπαίνουν σε τελική φάση αντιπαράθεσης με τον Ελληνισμό με το Καλοκαίρι να αναμένεται αρκετά θερμό και τους υπεύθυνους να βλέπουν σύντομα κρίση.

Όπως μεταδίδει το Newsit Κύπρου, με 5 φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού, τέσσερα υποβρύχια, μία κορβέτα, και 7 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, η Τουρκία αλωνίζει στα κυπριακά χωρικά ύδατα, σε μία προσπάθεια επίδειξης ισχύος έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Με βάση το σενάριο που πραγματοποιείται, τα τουρκικά πολεμικά που συμμετέχουν στην άσκηση θαλασσόλυκος, θα εκτελέσουν ασκήσεις αποκλεισμού και κατάληψης μικρών νήσων, με ομάδες ειδικών δυνάμεων. Εκείνο ωστόσο που ανησυχεί Λευκωσία και Αθήνα, οι οποίες συντονίζουν τις ενέργειες τους, είναι το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων τετελεσμένων σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Δεν θεωρείται καθόλου τυχαία, η επιλογή για τη χρονική διεξαγωγή της άσκησης, αφού η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Οικόπεδο 12, έχει προγραμματιστεί αρχές Ιουνίου.
Τα βλέμματα είναι στραμμένα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο Καστελόριζο.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: