ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μήνυμα Πούτιν στους Αμερικανούς για την αντί-πυραυλική άμυνα



Κυριακή, 26 Μαΐου 2013



Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πάτρουσεφ, παρέδωσε στην Ουάσιγκτον επιστολή για τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα από τον πρόεδρο της...
Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβάζουμε στο «Ρωσία Τώρα». «Αγκάθι» στις σχέσεις των δύο χωρών είναι, μεταξύ άλλων, η αμερικανική αντιπυραυλική «άμυνα» δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας, με τον Πούτιν να προειδοποιεί τους Αμερικανούς…

Ο Πάτρουσεφ βρίσκεται στις ΗΠΑ από τις 20 Μαΐου. Στις 22 Μαΐου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Vedomosti, συναντήθηκε με τον Ντόνιλον, ενώ για κάποια ώρα συναντήθηκε μαζί τους και ο Ομπάμα. Ο αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την επιθυμία του για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τη Ρωσία, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κέιτλιν Χέιντεν. Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη για συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η πιθανότητα πολιτικής διευθέτησης της κατάστασης στη Συρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Business Standard, ο κ.Πάτρουσεφ συναντήθηκε και με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ. Σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας, η αμυντική συνεργασία, και ξανά η Συρία, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας Τύπου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Τζορτζ Λιτλ.
Όπως δήλωσε ο Αλεξέι Πουσκόφ, επικεφαλής της επιτροπής της Βουλής για θέματα εξωτερικών σχέσεων τόνισε με νόημα ότι τα στοιχεία για οτιδήποτε νεότερο αναπτύσσουν οι Αμερικανοί στον τομέα της αντί-πυραυλικής άμυνας, η Ρωσία μπορεί να τα πληροφορηθεί και με άλλους τρόπους (!). Και πρόσθεσε: «Η Μόσχα χρειάζεται ουσιαστικές νομικές εγγυήσεις ότι η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα δεν θα στρέφεται κατά της Ρωσίας, ή μια συμφωνία για την ανάπτυξη ενός κοινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα θεωρεί ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας ανατρέπει την υπάρχουσα ισορροπία δυνάμεων και απειλεί την Ρωσία.
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι σήμερα οι χώρες με τα πιο προηγμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας διεθνώς, τόσο τακτικά, όσο και στρατηγικά. Τα τελευταία χρόνια πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαθιστούν συστηματικά στοιχεία της αντιπυραυλικής άμυνας σε διάφορα σημεία του κόσμου, μερικά από τα οποία βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα, γεγονός που προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια της Μόσχας.

pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: