ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Λες και γεννήθηκε για να υμνήσει τα Πάθη του Χριστού!!!!!!!!!!!!! (βιντεο)





Συγκλονιστική η λιτότητα της φωνής μιας Ασσύριας Χριστιανής, της μεγαλύτερης Λιβανέζας τραγουδίστριας, στα Εγκώμια και τους Ύμνους του Θείου Δράματος.
Πιστεύω πως αξίζει να  ακούσετε τη φωνή της και την κατάνυξη στη γλυκύτητά της... όταν ψάλλει και στα ελληνικά.... το Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ...

Πόπη 


Κάθε Μεγάλη Παρασκευή, η Φεϊρουζ ψάλλει τους ύμνους και αισθάνεται τον πόνο μιας μάνας που χάνει το παιδί της και στο σταυρό ίσως δεν βλέπει μόνο τον Ιησού αλλά και την ίδια τη ζωή της. 

Το αηδόνι του Λιβάνου...ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι σήμερα μελαγχολία πόνος και κατάνυξη στην φωνή της  
Αυτή η γυναίκα γεννήθηκε για να υμνήσει τα Πάθη του Χριστού!!!
Τέτοιο χρώμα φωνής δεν πρόκειται να ξαναφανεί στον κόσμο...
Φωνές υγρές και γεμάτες οδύνη, μια γλώσσα ψημένη στον πόνο, μας μεταφέρουν στη σωστή εποχή και στο σωστό τόπο...Τότε και εκεί όπου τα μεγαλύτερα μυστήρια εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια κάποιων που δε μπορούσαν ή δεν ήθελαν να τα δουν..

Αυτή η γυναίκα γεννήθηκε για να υμνήσει τα Πάθη του Χριστού!!!
Τέτοιο χρώμα φωνής δεν πρόκειται να ξαναφανεί στον κόσμο...
Η ντροπαλή, αποτραβηγμένη και συντηρητική προσωπικότητα της Φεϊρουζ έχει συζητηθεί συχνά από τους σχολιαστές. Παρά τη θέση της ως διάσημη προσωπικότητα και μεγάλη σταρ, η Φεϊρουζ δεν ενέργησε ποτέ σαν τέτοια, αλλά διατήρησε ένα σχεδόν ασκητικό τρόπο ζωής ανεξαρτήτως από τη φήμη και τα πλούτη της που της άνοιξαν ολόκληρο τον κόσμο. 

Κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης μουσικής της καριέρας, έδωσε πολύ λίγες συνεντεύξεις (μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού) και απέφυγε πάντα τη δημοσιότητα.

 Κατά τη διάρκεια όλης της ζωής της, η Φεϊρουζ ήταν πάντα μια πολύ αφοσιωμένη χριστιανή. 

 Προέρχεται από μια φτωχή Ασσυριακή Ορθόδοξη οικογένεια. Ο πατέρας της, ο Γουάντι Χαντάντ ήταν Ασσύριος και γεννήθηκε στην Ασσυριακή πόλη Μαρδίν της Μικράς Ασίας αλλά οι Ασσύριοι εκδιώχθηκαν από τις Οθωμανικές-κεμαλικές εθνικές ένοπλες δυνάμεις, και ο πατέρας της Φεϊρουζ εγκατεστάθηκε στο Λίβανο. 

Εκεί παντρεύτηκε τη Λίσα Ελ Μπουστάνι τη μητέρα της Φεϊρουζ που ήταν Λιβάνια Μαρωνίτησα. Η Φεϊρουζ ασπάστηκε την Ελληνική Ορθοδοξία όταν παντρεύτηκε τον Άσσι που ήταν Ελληνορθόδοξος. Η Φεϊρουζ ψάλλει την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στις ορθόδοξες εκκλησίες του Λιβάνου για δεκαετίες τώρα. Κάθε χρόνο ψάλλει τους ορθόδοξους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής ντυμένη στα μαύρα και με δάκρυα στα μάτια που συνήθως προσπαθεί να κρύψει φορώντας γυαλιά.

Η Φεϊρουζ έχει περάσει πολλές δοκιμασίες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της. Είχε ένα δύσκολο γάμο με τον Άσσι ο οποίος θεωρείται ευρέως ότι ήταν καταχρηστικός και ασκούσε βία πάνω της. 

Από τον γάμο της με τον Άσσι,η Φείρουζ απέκτησε δύο αγόρια:τον Ζιάντ και τον Χίλλε & δύο κορίτσια: την Λαγιάλ και την Ρίμα. Γέννησε πρώτα τον Ζιάντ, έπειτα τον Χίλλε,τη Λαγιάλ και τελευταία τη Ρίμα.Ο Χίλλε αρρώστησε από μηνιγγίτιδα σύντομα μετά τη γέννησή του και έμεινε παράλυτος για το υπόλοιπο της ζωής του. 
Τον φροντίζει ακόμα μέχρι αυτή τη μέρα. 
Η κόρη της,η Λαγιάλ πέθανε το 1987 από εγκεφαλικό.

Η Φεϊρουζ επηρεάστηκε βαθειά από το θάνατο της κόρης της και την αναπηρία του γιου της.

Κάθε Μεγάλη Παρασκευή, η Φεϊρουζ ψάλλει τους ύμνους και αισθάνεται τον πόνο μιας μάνας που χάνει το παιδί της και στο σταυρό ίσως δεν βλέπει μόνο τον Ιησού αλλά και την ίδια τη ζωή της.






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: