ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Έτοιμη να εκραγεί η… Σαντορίνη;


Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013



Την πιθανότητα, εντός του 2013, να σημειωθεί ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα εκφράζει ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης δηλώνοντας ότι μέσα στο 2013, κατά τη γνώμη του, θα υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα επειδή έχει συσσωρευτεί μεγάλη σεισμική ενέργεια, χωρίς να αναφέρετε σε περιοχή.
Όμως το γνωστό επιστημονικό περιοδικό Νational Geographic εκφράζει την ανησυχία του μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για τη συσσώρευση εκατομμυρίων κυβικών μάγματος στο ηφαίστειο της Σαντορίνης  που έχει προκαλέσει την ανύψωση του νησιού κατά 14 εκατοστά μέσα σε 16 μήνες.
Το άρθρο έχει τίτλο «Μπαλόνι μάγματος φουσκώνει κάτω από την Σαντορίνη» και αναφέρει ότι οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι και ψάχνουν να βρουν στοιχεία προκειμένου να προβλέψουν την επόμενη πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου του όμορφου ελληνικού νησιού.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μόνον ημέρες στους υποθαλάσσιους θαλάμους του ηφαιστείου έχει σωρευτεί ποσότητα μάγματος που εκτιμάται ότι φτάνει ακόμη και τα 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και το φαινόμενο αυτό είναι η πρώτη φορά που έχει τέτοια ένταση, μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου το 1955.
Ο Τσελεντης πάντως εύχεται δε να είναι σε θαλάσσιο χώρο, υπενθυμίζοντας με την ευκαιρία, ότι η Πολιτεία πρέπει να επαγρυπνεί πάντα και να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα αλλά και οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στα σπίτια τους. Πάντως ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα, οπότε πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για έναν ισχυρό σεισμό, αλλά και τις συνέπειες αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: