ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Το περιστατικό με τον Εθνικό Ύμνο, δείχνει τι ακριβώς επικρατεί στο στράτευμα.



Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Μαΐου 6, 2013
590_c96bd7a4d686123658d9ed20e994f001Όπως είναι γνωστό κατά την Αναστάσιμη δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου παραβρέθηκε η εκκλησιαστική ηγεσία και εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος, το άγημα των Στρατιωτικών Σχολών που ήταν εκεί άρχισε να ψέλνει τον Εθνικό Ύμνο, την ίδια στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος άρχισε να ψέλνει το «Χριστός Ανέστη.
Το γεγονός αυτό, αν και καταβάλλεται προσπάθεια από την προπαγάνδα του καθεστώτος να υποτιμηθεί, εντούτοις δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών, με το νεανικό πάθος που τους διακρίνει, προφανώς εκφράζουν τα αισθήματα, αν όχι ολόκληρου, τουλάχιστον μεγάλου μέρους του ελληνικού στρατεύματος. Εξάλλου ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ με μήνυμά του στο twitter αναφέρει “Συγχαρητήρια στα τμήματα των Στρατιωτικών Σχολών που έψαλλαν λεβέντικα τον Εθνικό Ύμνο χθες το βράδυ στην Ανάσταση στην Αθήνα”. Μετά το μήνυμα αυτό γίνεται φανερό ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιας μορφής τιμωρία για τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών, αλλά ότι υπάρχει και πλήρης επιδοκιμασία της πράξης τους από την ηγεσία του στρατεύματος. Φυσικά και δεν μπορεί να τιμωρήσει κάποιος τους στρατιωτικούς εκείνους που ψέλνουν οποτεδήποτε τον Εθνικό Ύμνο της Πατρίδας την οποία ορκίστηκαν να υπερασπιστούν, αλλά η ενέργεια αυτή κάτι δείχνει.
Στο γεγονός αυτό πρέπει να συνυπολογίσουμε και το περιστατικό των Πορτογάλων συνταξιούχων στρατιωτικών οι οποίοι εισέβαλαν στη Βουλή της Πορτογαλίας ψέλνοντας τον ύμνο των «Γαριφάλων», διαμηνύοντας ότι θα προστατέψουν το Σύνταγμα που παραβιάζουν οι πολιτικοί.
Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων. Αν πάντως το υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση πολιτικό σύστημα, δεν καταφέρει να βγάλει τη χώρα γρήγορα από την κρίση ή δεν ανοίξει τη δημοκρατία στο λαό ώστε να πάρει ο ίδιος ο λαός στα χέρια του την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το τι θα ακολουθήσει.
Πέτρος  Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: