ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Απίστευτο: Βάζουν άνεργους σε βιτρίνα για να βρουν δουλειά


Απίστευτο: Βάζουν άνεργους σε βιτρίνα για να βρουν δουλειά
Ο λόγος για άνεργους Δανούς οι οποίοι μπαίνουν σε βιτρίνα για να βρουν δουλειά. «Νιώθω σαν μαϊμού στο κλουβί». Με αυτό τον τρόπο περιγράφει ο Ανιμπάλ Κάμελ Χολτ, ένας από τους 15 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Πολύ έξυπνος για να καθίσεις σε ένα παράθυρο» που προωθεί η εταιρεία διαφήμισης Reputation στη Δανία.
Στόχος είναι να προβληθούν οι άνεργοι μέσα από μια... βιτρίνα ώστε οι περαστικοί να μάθουν τα πάντα για αυτόν και να βρουν τον εργαζόμενο που ψάχνουν.
Δεν είναι λίγοι οι άνεργοι πτυχιούχοι, με πλούσιο βιογραφικό που βρίσκουν κλειστές τις πόρτες, αποφασίζουν να λάβουν μέρος.
Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να κάθονται ως μανεκέν σε μια βιτρίνα μέχρι να βρεθεί ένας κατάλληλος εργοδότης.
Ο Άλεξ Πίτερσεν, διευθυντής διαχείρισης της εταιρείας Reputation ήταν ο άνθρωπος που είχε την ιδέα. Έστησε μια βιτρίνα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Κοπεγχάγη και στην καρέκλα έβαλε μια ταμπέλα «διαθέσιμος ακαδημαϊκός».
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να σκανάρει το barcode και να ελέγξει το βιογραφικό του προσώπου που κάθεται πίσω από το τζάμι. Αν θέλει μπορεί να μπει μάλιστα μέσα και να του μιλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: