ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Το κήρυγμα του παπά-Ανδρέα την ημέρα της Λαμπρής: «Ήρθε η ώρα ο λαός να αποτινάξει το Σταυρό του μαρτυρίου…»


«Χριστός Ανέστη, Αληθώς ο Κύριος.
Ο Χριστός αφού πέρασε το δικό του μεγάλο Γολγοθά, αφού βασανίστηκε για τους ανθρώπους, στη συνέχεια αναστήθηκε στους ουρανούς , στέλνοντας το αιώνιο μήνυμα ότι ο θάνατος μπορεί να νικηθεί κι ότι υπάρχει ελπίδα και φως στο τέλος του δρόμου.
Παρακολουθήσαμε με κατάνυξη και δέος τα Πάθη του Κυρίου, το Γολγοθά, τη Σταύρωση και στο τέλος την Ανάσταση.
Εμείς σήμερα ως χώρα ζούμε το δικό μας Γολγοθά, ζούμε τα δικά μας Πάθη, ζούμε τη δική μας Σταύρωση. Και όλοι προσδοκούμε ότι θα έρθει κάποια στιγμή η Ανάσταση, όμως αυτή η Ανάσταση για να έρθει θα πρέπει και εμείς από τη δική μας τη πλευρά να παλέψουμε, να αγωνιστούμε ,να συσπειρωθούμε και να ενωθούμε. Γιατί μόνο μονιασμένοι θα μπορέσουμε κι εμείς να ξεπεράσουμε το σημερινό δύσκολο δρόμο και να φτάσουμε στο Αναστάσιμο μήνυμα.
Η θυσία του Χριστού μας δείχνει ακριβώς το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Είναι ένας δρόμος δύσκολος ,ένας δρόμος σκληρός, γνωρίζουμε ότι θα περάσουμε μέσα από ταπεινώσεις, μέσα από ενδεχόμενους εξευτελισμούς, μέσα από δίκες, μέσα από βασανιστήρια, μέσα από τη Σταύρωση, αλλά όμως όλοι περιμένουμε και προσδοκούμε ότι θα έρθει η Ανάσταση.
Και αυτή την Ανάσταση προσδοκά σήμερα και ο Ελληνικός λαός για να μπορέσει να ξεφύγει από την εξαθλίωση, από τη φτώχεια και την κακομοιριά την οποία του έχουν επιβάλλει.
Ο Ελληνικός λαός δε δικαιούται να ζει αυτό το δράμα το οποίο ζει και κρατάει τρία χρόνια. Τρία χρόνια στο Σταυρό του μαρτυρίου, στο Σταυρό του Γολγοθά
Πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να αποτινάξουμε από πάνω μας όλους αυτούς τους Σταυρούς, θα πρέπει να δικάσουμε όλους αυτούς που μας έχουν οδηγήσει σε αυτή τη σημερινή κατάσταση, δε θα πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες από τον Άννα στον Καϊάφα και ούτε ο λαός να βρεθεί στον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου…στη λογική ότι « δε φταίει κανείς ή δε ξέρουμε ποιός φταίει…» και φτάσαμε σε αυτό το σημείο με αποτέλεσμα σήμερα να ζούμε μια εξαθλίωση και ένα δράμα άνευ προηγουμένου.
Θεωρώ ότι το φωτεινό μήνυμα της Ανάστασης ανοίγει το δρόμο για να μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί που πραγματικά θα πρέπει να φτάσουμε. Δηλαδή στη λύτρωση ενός ολόκληρου λαού και στη νίκη του απέναντι σε όλους αυτούς που τον έχουν υποβάλει σε μαρτύρια , σε βασανιστήρια ,σε Γολγοθάδες.

ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ
Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά σε ότι αφορά την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ότι παρά τις δυσκολίες της εποχής και την οικονομική στενότητα, εν τούτοις η ανθρωπιά και το φιλότιμο είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους Ανωγειανούς όπου γης.
Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των ενοριτών θα  ήθελα  να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου κι εγώ και το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας μας τον Αντώνη Καράτζη του Μιλτιάδη ο οποίος ανέλαβε σε ποσοστό 80% να καλύψει τα έξοδα για την Αγιογράφηση του Ναού του Αγίου Γεωργίου, ένα έργο το οποίο θα μείνει στους αιώνες των αιώνων όπως θα μείνει και το όνομα του για την προσφορά του στην ενορία μας.
Χριστός Ανέστη Χρόνια πολλά!
Χριστός Ανέστη και αληθινή Ανάσταση για όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: