ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΒΟΥΝΑ





Σ. Αχαγιώτες: Πρόκειται για το ίδιο άτομο, ιδιοκτήτη λατομικής εταιρείας, με τον οποίο έχει έλθει σε συμψηφισμό χρέους με αντάλλαγμα χαλίκια, ο Δήμος Δυτικής Αχαίας.
Πάτρα: Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τα αδρανή υλικά Σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία
"Συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας η δίκη για την κλοπή αδρανών υλικών. Χθες κατέθεσαν στο δικαστήριο οι υπόλοιποι μάρτυρες του κατηγορητηρίου.
Κατηγορούμενος μεταξύ άλλων είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Λατομική ΑΕ, που πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος και του είχε επιβληθει ποινή κάθειρξης 9 ετών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από το 1992 μέχρι και το 2003 στις θέσεις «Τσαούση», «Λάκκα» και «Βρεστα» του Αράξου, είχε γίνει εξόρυξη υλικών που φτάνει σχεδόν, όπως αναφέρουν ειδικοί, τρία βουνά, με συνολική αξία που άγγιζε σχεδόν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να έχει υπάρξει πλαστογράφηση συμβολαίων που αφορά την αγοραπωλησία 106 στρεμμάτων από τον κατηγορούμενο.
Τα όρια αμφισβητήθηκαν από ιδιώτη, που υποστήριξε ότι από τα 106 στρέμματα που είχαν πουληθεί στον κατηγορούμενο, τα 40 του ανήκαν.
Παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει απόφαση δικαστηρίου από το 2004, για αποβολή του κατηγορούμενου από τη συγκεκριμένη έκταση, η απόφαση δεν είχε εκτελεστεί.
Όσο για την πλαστογράφηση αυτή φέρεται να έχει γίνει με την αλλαγή αριθμών στα συμβόλαια.Έτσι ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν κάτοχος πολλαπλάσιας έκτασης.
Συνεργοί του φέρονται να είναι πολιτικοί μηχανικοί και ιδιώτες, τον βαθμό συμμετοχής των οποίων διερευνά το δικαστήριο. Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί είναι μεταξύ άλλων κλοπή, απάτη με ιδιαίτερα μεγάλη ζημιά, άμεση συνέργεια σε απάτη κ.α."
πηγή: bestnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: