ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Φραγή στην πώληση αλλά και στις διαδικασίες εκμετάλλευσης αεροδρομίων, λιμένων και μαρίνων ζητά ο Τέρενς Κουίκ



Written By ..(Λ).. on Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 | 8:00:00 μ.μ.

Ερώτηση του βουλευτή επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για την πώληση/εκμετάλλευση αεροδρομίων, λιμένων και μαρίνων.

«Με νόμο που υπερψήφισα  απαγορεύεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, η πώληση κρατικών νησίδων και βραχονησίδων. Ζητώ το ίδιο για λιμάνια, αεροδρόμια και μαρίνες του δημοσίου. Να ισχύσει η ίδια νομοθεσία».

Φραγή στην πώληση αλλά και στις διαδικασίες εκμετάλλευσης αεροδρομίων, λιμένων και μαρίνων ζητά επιτακτικά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τα συναρμόδια Υπουργεία, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, επικαλούμενος τους ύψιστους εθνικούς λόγους που συνδυάζονται πρωτίστως με την Τουρκία, το casus belli και τις προκλητικές επιθετικές δηλώσεις σε βάρος της πατρίδας μας του Ταγίπ Ερντογάν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τέρενς Κουίκ υπενθυμίζει στους συναρμόδιους Υπουργούς ότι πριν από λίγους μήνες η Εθνική Αντιπροσωπεία, πέρασε μία σημαντικότατη τροπολογία την οποία και υπερψήφισε, βάσει της οποίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η πώληση κρατικών νησίδων και βραχονησίδων. Όπως επίσης και η όποια εκμετάλευση τους χωρίς την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των τεσσάρων αρχηγών των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

«Με ανησυχεί ιδιαίτερα το ότι αυτή η παράμετρος της διασφάλισης των εθνικών μας ζητημάτων, με την Τουρκία να απλώνει τα επιχειρηματικά της άρα και τα ΑΛΛΑ συμφέροντά της στην Ελλάδα μέσω «επενδυτικών δραστηριοτήτων», η Τουρκία του casus belli και η Τουρκία των προκλητικών επιθετικών δηλώσεων Ερντογάν και Νταβούτογλου, δεν συμπεριλαμβάνει τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τις μαρίνες» υπογραμμίζει ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τονίζει πώς έχει «επανειλημμένα, από το βήμα της Βουλής, ζητήσει από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, να απαιτήσει το Υπουργείο του την εξ’ ημισείας ιδιοκτησία κυρίως των αεροδρομίων και των λιμένων, ώστε αυτό να αποτελεί ανάχωμα για την πώληση».

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «κανένας επενδυτής δεν θα ενδιαφερθεί για το μισό αεροδρόμιο της Λέσβου ή της Ρόδου ή της Χίου που είναι στα ελάχιστα ναυτικά μίλια απόσταση από τα παράλια της Τουρκίας και που πρέπει να βρίσκονται υπό την εθνική κυριαρχία και κυρίως στα χέρια του ελληνικού Κράτους».

« Αντιλαμβάνεσθε ότι με παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας λόγω μνημονίου, με βρετανικά δίκαια και κυρίως με τους Τούρκους να θέλουν να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο ξεκινώντας από το Καστελλόριζο και καταλήγοντας στη Ζουράφα  (Λαδοξέρα) της Σαμοθράκης, δεν είναι δυνατόν να παραδοθούν αυτές οι σημαντικές εγκαταστάσεις στα χέρια ξένων, αλλά και Ελλήνων επενδυτών, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων μπορεί να υποκρύπτονται και περίεργοι εταίροι;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την κατάθεση τροπολογίας βάσει της οποίας θα απαγορεύεται η πώληση αεροδρομίων, λιμένων και κρατικών ή ιδιωτικών μαρίνων άνευ της έγγραφης ομόφωνης σύμφωνης γνώμης των τεσσάρων αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: