ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

EΓΓΡΑΦΟ - ΦΩΤΙΑ: ΑΠΟΓΡΑΦΗ - ΕΞΠΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ




Σε νέα απογραφή-εξπρές των νομικών προσώπων των δήμων μέχρι τις 31 Μαΐου, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.

Η 31η Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συμπληρωματικών στοιχείων που ζητά με την αναλυτική καταγραφή των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ α΄ βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.

Η νέα απογραφή θα συμβάλει στον προγραμματισμό για καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων των ΟΤΑ από όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα αποτελέσει ένα μεγάλο ποσοστό για τις 25.000 διαθεσιμότητες και τις 4.000 απολύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Η πλειονότητα των δήμων θα ενταχθεί στο δεύτερο πακέτο αξιολόγησης δομών που αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο ενώ ολοκληρώνονται τα νέα οργανογράμματα 13 δήμων μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Οι πλεονάζοντες, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους για ένα έτος.

Σύμφωνα με έγγραφο-φωτιά που δημοσιεύει καθημερινή εφημερίδα ζητούνται από τους Δήμους συμπληρωματικά στοιχεία με την αναλυτική καταγραφή των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ Α' βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.

Σύμφωνα με το έγγραφο «Στοιχεία προσωπικού Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ» το υπουργείο ζητά να προχωρήσει η απογραφεί των υπαλλήλων και να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαΐου.

Συγκεκριμένα οι Δήμοι θα πρέπει να καταγράψουν σε πίνακα: την επωνυμία του φορέα και τη νομική του μορφή, εάν είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ή Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και κατόπιν ζητείται η αναλυτική παρουσία του προσωπικού που απασχολούν.

Στον πίνακα προβλέπεται η καταγραφή των μόνιμων υπαλλήλων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (πανεπιστημιακή, τεχνολογική, Δευτεροβάθμια και Υποχρεωτική Εκπαίδευση) και αντίστοιχα των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: