ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αρχίζει Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης υπέρ των Εμβολιασμών



Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» ξεκίνησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ) και η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (ΕΕΛ) – όλη η καλή… “gang” 

(μετάφραση “gang”: παρέα ή συμμορία, διαλέξετε!)

 

Η Ελλάδα, λένε, κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατανάλωση αντιβιοτικών και ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι τα αντιβιοτικά θα καταστούν αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση σοβαρών και θανατηφόρων λοιμώξεων, όταν η χρήση τους θα είναι πραγματικά απαραίτητη. 

Οι λοιμωξιολόγοι εξήγησαν ότι έχει φτάσει το «τέλος των αντιβιοτικών», αφού δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον για μια δεκαετία καινούρια

Οπότε μοναδική λύση είναι η μείωση των «άχρηστων» αντιβιοτικών, καθώς, με τον περιορισμό της κατανάλωσής τους, τα μικρόβια γίνονται και πάλι ευαίσθητα απέναντί τους.

Και… για να μειωθούν τα αντιβιοτικά, πρέπει ο κόσμος να πλακωθεί στα εμβόλια, ισχυρίζεται η gang κι έτσι ΠΆΛΙ βγαίνουν κερδισμένοι! 

Χώρια που το εμβόλιο “εμπεριέχει” 
κι άλλα καλούδια εκτός από υποτιθέμενη προστασία.

Οι “ειδικοί” τονίζουν την ανάγκη του εμβολιασμού για τη γρίπη κάθε Νοέμβριο σε όλα τα άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως και το νεότερο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, που γίνεται μια μόνο φορά στις ίδιες ευπαθείς ομάδες, όπως και σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών.

Ο ΕΟΦ εκτύπωσε επιστημονικά φυλλάδια που διανέμονται στους πολίτες σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών. Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχουν, ήδη, ξεκινήσει ομιλίες ενημερωτικού χαρακτήρα σε δήμους της Αττικής και μέσα στο 2015 η βαθμιαία επέκτασή τους σε όλους τους δήμους της χώρας, μην ξεφύγει και κανένας!
Αφού, λοιπόν, για χρόνια οι γιατροί πλάκωναν τους ασθενείς με αντιβίωση με το παραμικρό φτέρνισμα, τώρα τους λένε στοπ, έχουμε κάτι καλύτερο, τον εμβολιασμό! 

Και ποιος σας είπε, κύριοι, ότι η αντιβίωση κατέστη αναποτελεσματική λόγω υπερβολικής χρήσης ΜΌΝΟ; 

Θες δεν θες, αν τρως συχνά κρέας παίρνεις και τη δόση σου, αφού το 80% της παραγωγής αντιβίωσης πηγαίνει στα ζώα και στη συνέχεια καταλήγει στο πιάτο μας!
διαβάστε ακόμα 
Από την άλλη, όλο και νέες “ανάγκες” για εμβολιασμό σκαρφίζονται.  Τώρα παίζει πολύ και η μηνιγγίτιδα. Μαθήτρια α’ Λυκείου μου κατήγγειλε ότι δέχτηκε πιέσεις από την παιδίατρο να κάνει το “νέο” εμβόλιο και μάλιστα προς 100 ευρώ! 
Στο μεταξύ σήμερα διαβάζουμε σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας Αγρινίου ότι  λόγο αυτού του εμβολίου «κινδύνεψε σοβαρά η ζωή 2χρονου παιδιού. 

Μεταφέρθηκε στο Ρίο διασωληνωμένο, σε σοβαρή κατάσταση, με σπασμούς, λίγες ώρες αφότου έκανε το «πειραματικό» εμβόλιο». 

Τέσσερις ημέρες σε καταστολή, στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίο, έμεινε το 26 μηνών αγοράκι που εσπευσμένα και σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε απ΄το Αγρίνιο, όταν, 9 ώρες μετά το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα έπαθε σπασμούς. Στο νοσοκομείο το παιδί έπαθε και πνευμονία από εισρόφηση. 
Οι γιατροί απέδωσαν την πνευμονία στο ότι δεν αντιδρούν τα αντανακλαστικά του οργανισμού και γυρίζει η τροφή.

«Οι σπασμοί αναγράφονται στα ψιλά γράμματα ως πιθανή παρενέργεια του εμβολίου. Προσωπικά έχω πειστεί ότι το εμβόλιο προκάλεσε το πρόβλημα στο παιδί μου. Δεν μπορώ να το αποδείξω, δεν έχω, όμως, καμιά αμφιβολία. Το λέω, για να προσέχουν οι μητέρες και να μην βιαστούν να κάνουν το εμβόλιο, να συμβουλευτούν πρώτα το γιατρό τους. Βέβαια, κι εγώ γιατρό συμβουλεύτηκα, φαίνεται, όμως, ότι ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε μεγάλη ομάδα πληθυσμού, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να κρύβει κινδύνους. Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι φαρμακοποιοί αρνούνται να προμηθεύσουν το συγκεκριμένο εμβόλιο»

 Αυτά δηλώνει η κα. Τ.Α., μητέρα του 2χρονου αγοριού, που πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Πρόκειται για το περιβόητο εμβόλιο των 120 ευρώ η κάθε δόση(εκεί χρεώνουν περισσότερο από Βόλο και απαιτούνται 4 δόσεις για τα βρέφη, 2 δόσεις αν πρόκειται για παιδιά και ενήλικες). 

Οι γιατροί το “σπρώζνουν”, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία δεν το καλύπτουν. 

Στην περιοχή του Αγρινίου υπήρξε έντονη παραπληροφόρηση περί έξαρσης της μηνιγγίτιδας στην περιοχή.
Κι εμείς, τα είχαμε γράψει από καιρό:
Τελικά gang σημαίνει πραγματική συμμορία! Το καλό της όλης υπόθεσης είναι πως ολοένα και περισσότεροι γονείς αφυπνίζονται και δεν δέχονται ούτε τα παιδιά τους να κάνουν πειραματόζωα, ούτε να κόψουν και τη συνέχιση της οικογένειας τους. Γιατί οι “κακές γλώσσες” περί στειρότητας που προκαλείται εξ αιτίας όλων αυτών των εμβολίων κι αυτές πληθαίνουν. Το πρόγραμμα λέγεται «Μείωση πληθυσμού και ταυτόχρονα κονομάμε»…


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: