ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ιταλία: «Πολεμικό» κλίμα στις μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας (φωτό+βίντεο)




Οι... "ούνα φάτσα ούνα ράτσα", βγήκαν στους δρόμους,  διεκδικώντας τα αυτονόητα...
Εμείς;;;
Πάμε στον Άδωνη για καφέ.... που τραγουδούσε και η Πρωτοψάλτη... 

Πόπη Σουφλή

Ιταλία: «Πολεμικό» κλίμα στις μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας (φωτό+βίντεο)

Το αμφιλεγόμενο σχέδιο του πρωθυπουργού της Ιταλίας για τις εργασιακές σχέσεις στάθηκε αφορμή για ένα νέο κύμα έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας εναντίον του.

Ο νόμος, τον οποίο ο Ματέο Ρέντσι αποκαλεί Jobs Act κάνει πολύ πιο εύκολες τις απολύσεις και τις προσλήψεις. Ενάντια στην εφαρμογή του νόμου διαδήλωσαν χιλιάδες Ιταλοί την Παρασκευή  σε περίπου 25 πόλεις της χώρας.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στις οποίες κάλεσαν τα συνδικάτα διαμαρτυρήθηκαν για τις «καταστροφικές πολιτικές λιτότητας της ΕΕ και της κυβέρνησης Ρέντσι, εναντίον του Jobs Act, εναντίον της επισφάλειας και των ιδιωτικοποιήσεων».

Στη Ρώμη, η πρεσβεία της Γερμανίας και το 
υπουργείο Οικονομίας έγιναν στόχος των αυγών που πέταγαν διαδηλωτές, ενώ πάνω από δέκα εξ αυτών ανέβηκαν στο Κολοσσαίο και ξεδίπλωσαν ένα πανό.

Στο βόρειο τμήμα της χώρας τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά σε επεισόδια με φοιτητές στο Μιλάνο, όπως και πέντε ακόμη αστυνομικοί στην Πάντοα. 

Επεισόδια αναφέρθηκαν επίσης στο Τορίνο, στη Νάπολη και στη Γένοβα.





Οι κινητοποιήσεις πολλαπλασιάζονται στην Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες και η κυριότερη συνομοσπονδία συνδικάτων, η CGIL, προκήρυξε γενική απεργία για την 5η Δεκεμβρίου. 

Αλλά ο Ρέντσι δηλώνει ότι θα προχωρήσει απτόητος στην επιβολή των μέτρων που σχεδιάζει για την μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αψηφώντας τις διαμαρτυρίες των συνδικάτων και τις εσωκομματικές αντιδράσεις. 

«Θέλω ο νόμος να έχει τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου», δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa.

ιταλια2
ιταλια3
ιταλια4
ιταλια5



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: