ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Νέο διάγγελμα αποστασίας ετοιμάζει ο Σαμαράς




Υπό την επήρεια ψυχοφαρμάκων (με την χούφτα), τι να πει ο ψυχασθενής;;;

Αλοίμονο... Η Β. Κορέα κι εμείς έχουμε τόσο ψυχασθενή πρωθυπουργό. 



Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Πόσο μαλάκας, πόσο σκατόψυχος, πρέπει να είναι κανείς για να μην έχει τσίπα, όταν βλέπει πως δεν βγαίνουν τα κουκιά για να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, ένας τενεκές ξεγάνωτος;
Νέο διάγγελμα αποστασίας ετοιμάζει ο Σαμαράς
Μόλις τρεις ημέρες πριν από την τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας οι προετοιμασίες στο στρατόπεδο της λεωφόρου Συγγρού είναι πυρετώδεις.

Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς ενδέχεται
το αργότερο μέχρι την Κυριακή να  βγάλει νέο διάγγελμα σε μία ύστατη προσπάθεια να αλλάξει τα, εις βάρος του, δεδομένα.

Μπορεί στη δεύτερη ψηφοφορία που συγκέντρωσε 168 βουλευτές υπέρ της εκλογής σκόρπισε κάποια χαμόγελα στην συμπολίτευση και αναπτέρωσε τις ελπίδες αφού δίνει μία καλύτερη βάση ωστόσο οι 12 βουλευτές ακόμη τουλάχιστον δεν έχουν βρεθεί. 

Το έργο που έχει να φέρει σε πέρας το κυβερνητικό επιτελείο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι με τα «ισχύοντα δεδομένα» δεν εκλέγεται Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κάνει μία τελευταία μεγάλη πολιτική κίνηση προκειμένου να αλλάξει το τοπίο».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η εκτίμηση συνεργάτη του κ. Αντώνη Σαμαρά ότι «θεωρητικά βγαίνει Πρόεδρος αλλά είναι πολύ δύσκολο».

Το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτει το ενδεχόμενο να αλλάξει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στέλεχος της κυβέρνησης έλεγε ότι «ισχύει η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού, δεν παίζουμε με τους θεσμούς».

Στο πλαίσιο αυτό η αναζήτηση των ψήφων γίνεται από την δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών καθώς επίσης και τα δύο κόμματα της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς και μετά την συμφωνία του κ. Σπύρου Λυκούδη με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη αναμένονται επιπλέον ψήφοι βουλευτών της ΔΗΜΑΡ. 

Το πρόβλημα όμως παραμένει καθώς οι ΑΝΕΛ μοιάζει να παραμένουν στην προηγούμενη απόφασή τους και μόνο η κ. Μαρία Κόλια που απουσίασε από την προηγούμενη ψηφοφορία δείχνει ότι αναθεωρεί την στάση της. 

Αλλά και από την δεξαμενή των ανεξάρτητων έχει ξεκαθαρίσει την αρνητική του στάση ο κ. Βύρων Πολύδωρας ενώ λέει ότι θα επιμείνει στο “όχι” και ο κ. Βασίλης Καπερνάρος.

Κάπως έτσι τα βλέμματα στρέφονται ξανά προς το Μέγαρο Μαξίμου και την πρωτοβουλία που ορισμένοι εξακολουθούν να προσδοκούν από τον πρωθυπουργό και που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα. Όπως έλεγε κυβερνητικός βουλευτής ο χρόνος είναι πυκνός και μπορεί να υπάρξει κίνηση μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι όπως έγινε και με το διάγγελμα του πρωθυπουργού. 


 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: