ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρίνος Ξενοφώντος: Ευχαρίστως θα σκότωνα άνθρωπο που κακοποιεί ζώο!

Πίσω σε όλες τις ειδήσεις
Με αφορμή την κακοποίηση και τον φρικτό θάνατο του αδέσποτου στον Πρωταρά

05 Ιουλίου 2014
Μαρίνος Ξενοφώντος
Κατηγορία:
Έχουμε θέμα
Μ’ ένα ποστ στο προσωπικό του προφίλ, ο Μαρίνος Ξενοφώντος μιλά με σκληρή γλώσσα για όσους κακοποιούν και θανατώνουν κατοικίδια. Διαβάστε τι έγραψε!
Προωθήστε την είδηση:
Βαθμολόγησε την είδηση:
                                                          

Με αφορμή το αδέσποτο σκυλάκι που αφού κακοποιήθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο από εργαζόμενους σε ξενοδοχείο του Πρωταρά, ο Μαρίνος Ξενοφώντος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:



"Τις τελευταιες μερες βλεπω ολο και πιο συχνα διαφορες δημοσιευσεις για κακοποιηση ζωων η θανατωση των με φριχτο τροπο.Επειδη θυμωνω πολυ και βασικα αυτο το θεμα μπορει να με βγαλει εκτος οριων αποφευγω να σχολιασω.

Ομως ευχαριστως θα σκοτωνα εναν ανθρωπο που μπροστα στα ματια μου θα διεπραττε ενα τετοιο εγκλημα και δεν θα το μετανοιωνα ουτε και μετα την φυλακιση μου.Θα του αξιζε.

Διαβαζω κατι ηλιθιοτητες απο ορισμενους που προσπαθουν να ειρωνευτουν τον θυμο των φιλοζωων.Γραφουν π.χ. γιατι να επιδεικνυεται τοση ευαισθησια για την κακοποιηση ενος ζωου και γιατι να υπαρχει τοση κινητοποιηση με οργανωμενες διαδηλωσεις κλπ ενω δεν γινεται κατι παρομοιο οταν κακοποιουνται συνανθρωποι μας και οταν διπλα μας κοσμος πεινα κλπ.

Το ενα λοιπον δεν μπορει και δεν πρεπει να αναιρει το αλλο.Βεβαιως προσωπικα και ουδολως ντρεπομαι να το πω με αναστατωνει περσοτερο η θεα ενος δηλητηριασμενου μικρου ζωου που σπαρταρα ειτε ενος σκυλου που ουρλιαζει απο φρκτους πονους επειδη ενας αρρωστημενος τον χτυπησε ανελεητα με ξυλο, απο μια εικονα ενος συνανθρωπου μου που υποφερει.

Για τον απλουστατο λογο οτι τα ζωα ειναι ανυπερασπιστα μπροστα στην ανθρωπινη βαρβαροτητα.Εκεινα εχουν ψυχη.Και οχι λογικη.Οι ανθρωποι που προβαινουν σε τετοιες κτηνωδιες εχουν υποτιθεται ψυχη και λογικη.

Τα ζωα οταν αγαπησουν δεν σε προδιδουν ποτε.Αντιθετως με τους ανθρωπους που καθημερινα προδιδουμε οχι μονο τους αλλους αλλα και τον εαυτο μας τον ιδιο.Γραφουν διαφοροι ανοητοι οτι τρωμε το γουρουνακι και το κοτοπουλο χωρις καθολου τυψεις οι φιλοζωοι.Ειτε το θελουμε ειτε οχι τα σκυλια και τα γατια ειναι τα κατοικιδια.

Τωρα αν καποιος επιλεξει ναχει σπιτι του ενα πυθωνα για κατοικιδιο κακο του κεφαλιου του.Κανονικα δεν θαπρεπε ναχουμε αυτη την διατροφικη εμμονη με το κρεας.Ετσι ομως μας εμαθαν,ειναι δυστυχως μερος της κουλτουρας μας.Και παλι δεν ειναι το ιδιο.Αλλο να σκοτωνεις για να φας κιαλλο να δηλητηριαζεις γατια και σκυλια ειτε να τα χτυπας αλυπητα μεχρι θανατου.Ειτε αυτα ειναι αδεσποτα ειτε εχουν βγει αμεριμνα για βολτα.

Ειναι εγκλημα.Χωρις κανενα ελαφρυντικο,καμμια δικαιολογια,κανενα κινητρο.Πισω απο τους διαφορους φονους συνανθρωπων μας υπαρχει παντα μια σεναριακη πλοκη,μια σχεση θυματος και θυτη,κρυβονται ισως διαπλεκομενα συμφεροντα,ειναι πιθανον "εγκληματα παθους" ειτε "λογοι εκδικησης οπλιζουν το χερι" κλπ.κλπ.

Στις περιπτωσεις κακοποιησης και θανατωσης ζωων δεν υπαρχει κατι πλην των αρρωστημενων ενστικτων και μιας καταπιεσμενης και υπολανθανουσας εγκληματικης ψυχοσυνθεσης.Οταν πριν καποια χρονια εριξαν φολα στη γειτονια και μου σκοτωσαν το σκυλακι μου τον Χαρολντ,ειχα ορκιστει πως αν μαθαινα ποιος τοχε κανει θα τον εβαζα να καταπιει το ιδιο δηλητηριο και μετα θα χρονομετρουσα.Θα παρακαλουσα να σπασει το ρεκορ του Χαρολντ που για περιπου 45 λεπτα σπαρταρουσε και εβγαζε αφρους και υπεφερε φριχτα μεχρι να ξεψυχησει.

Δεν θα το εκανα στα κρυφα.Με πληρη επιγνωση της πραξης μου θα αντιμετωπιζα την οποια συνεπεια αφου ηξερα πως η πολιτεια δεν επροκειτο ποτε να επιβαλει καμμια τιμωρια στον ενοχο.Και κεινος θα το ξανακανε.Και θα το ξανακανε.Εδω ακριβως εγκειται το προβλημα.Και διογκωνεται συνεχως.Χρειαζεται να τιμωρουνται παραδειγματικα.Παραδειγματικα."
- See more at: http://lovemyall.com/?wp=news-details-exoume-thema&npid=66111A7CD378619B7934C67E4C2EADC4#sthash.oyRGAVej.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: