ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Το μέγα πλιάτσικο τραπεζιτών και νταβατζήδων: Τα κόκκινα δάνεια που ανακεφαλαιοποιεί ο λαός, φτερούγισαν στο εξωτερικό!



wpid-20140908102811.jpg

Πως είναι δυνατόν, ο πάμπλουτος Μπόμπολας να ηγείται μιας καταχρεωμένης επιχείρησης;
Πως είναι δυνατόν, ο πάμπλουτος Ψυχάρης να διευθύνει μια επιχείρηση που βουλιάζει στις ζημιές και όμως τα δάνεια να μην έχουν γίνει “κόκκινα”;
Πως είναι δυνατόν ο πάμπλουτος Λάτσης να εγκαταλείπει μία κατεστραμμένη τράπεζα και να την γλιτώνει ο …Ελληνικός λαός;
Πως είναι δυνατόν οι ανωτέρω να δανείζουν, οι χρεωμένοι να υμνούν τους δανειστές και όλα αυτά να τα πληρώνει η Ελλάδα μέσω της εκποίησης δημοσίας και ιδιωτικής περιουσίας;

Πως είναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά και όμως οι Προβόπουλοι και οι Στουρνάρες να μην είναι φυλακή;
…μα πολύ απλά, όσο θα ψηφίζονται αυτοί που προωθούνται από τους νταβατζήδες, έμμεσα ή άμεσα, η πατρίδα θα πτωχεύει και τα εγγόνια μας θα γεννιούνται χρεωμένα για να γεμίζει ο υπεράκτιος λογαριασμός του κάθε ανήθικου, βουλιμικού κτήνους.
Ολυμπία.
Τωρα “καταλαβαν” οι Τραπεζες πώς καποια “κόκκινα δάνεια” επιχειρήσεων έγιναν …καταθέσεις πλούσιων επιχειρηματιών στο εξωτερικό!
Ναι τωρα αφου τα φραγκα πεταξαν στο εξωτερικο απο τους αετονυχιδες που αποτελουν μεγαλο μερος των “κοκκινων δανειων”.Τωρα που ο λαος εχει πληρωσει δις σε επαχθη μετρα για την ενισχυση των τραπεζων,τωρα εκφραζονται υπονοιες απο τους τραπεζιτες για αυτο που ξερει ολος ο κοσμος.Περα απο διαρροες αν εισαι σοβαρο κρατος θα ειχες τις διευθυσεις ολων αυτων και θα τους μαζευες με την εξης απειλη ‘Ή φερνετε πισω στην Ελλαδα τα φραγκα που σηκωσατε και πληρωνετε τις δοσεις των δανειων σας ή πατε ολοι στη μπουζου”.Αλλα δυστυχως η Ελλαδα δε διαθετει σοβαρο και δικαιο κρατος.
Johny F.
Αναλυτικα το ρεπορταζ
ισχυρές υπόνοιες ότι τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων έγιναν καταθέσεις σε προσωπικούς λογαριασμούς  επιχειρηματιών στο εξωτερικό έχουν οι διοικήσεις των τραπεζών καθώς πληθαίνει το παράδοξο φαινόμενο πλούσιοι επιχειρηματίες να ηγούνται υπερχρεωμένων επιχειρήσεων…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” οι τράπεζες προσπαθούν να εντοπίσουν τέτοιες περιπτώσεις συγκεντρώνοντας και ανταλλάσσοντας στοιχεία προκειμένου να καταφέρουν να ανακτήσουν έστω μέρος των οφειλών.

Ωστόσο τραπεζικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα τονίζουν πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά σύνθετο καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιχειρηματίες έχουν κινηθεί με τρόπο ώστε να μην αφήνουν ευδιάκριτα ίχνη.

Στελέχη τραπεζών επισημαίνουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπτωση: ότι τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται είναι αντίστοιχα της μείωσης των καταθέσεων. Τον Δεκέμβριο του 2013 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είχαν διαμορφωθεί στα περίπου 70 δισ. ευρώ ενώ οι καταθέσεις από τα επίπεδα των 230 δισ. ευρώ το 2009 συρρικνώθηκαν στο επίπεδο των 160 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013, δηλαδή είναι μειωμένες κατά 70 δισ. ευρώ! Οπως τονίζουν, αυτό δεν σημαίνει ότι τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται έχουν μετατραπεί σε καταθέσεις, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι εμφανίζονται ισχυρές ενδείξεις ότι υπάρχει συσχέτιση, ειδικά στα επιχειρηματικά δάνεια, μεταξύ των δανείων που δεν εξυπηρετούνται και καταθέσεων που έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Οπως εκτιμούν στελέχη τραπεζών, περίπου 20 δισ. ευρώ από τη μείωση των καταθέσεων αφορά χρήματα που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα, στο τέλος του 2013 τα επιχειρηματικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνταν έφταναν τα 30 δισ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές θεωρούν πιθανό ποσό κοντά στα 10 δισ. ευρώ να αφορά «αρπακτική στρατηγική», δηλαδή επιχειρηματίες που υπερχρέωσαν τις επιχειρήσεις τους και μετέφεραν μεγάλο μέρος των δανείων που έλαβαν σε προσωπικούς λογαριασμούς. Πρόκειται για ανθρώπους που το 2011 – 2012, διαβλέποντας ότι υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, επέλεξαν στρατηγικά να σταματήσουν την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους και να μεταφέρουν όλη τη ρευστότητά τους σε ξένες τράπεζες σε προσωπικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πλούσιοι ιδιοκτήτες εταιρειών περιμένουν από το κράτος να λύσει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που οι ίδιοι δημιούργησαν ελπίζοντας σε κάποιου είδους «κούρεμα» υποχρεώσεων. Παράλληλα, αρνούνται να κάνουν αυξήσεις κεφαλαίου στις εταιρείες τους και επιθυμούν να διατηρήσουν τον πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η αναντιστοιχία μεταξύ πλούσιων κυρίων μετόχων και χρεοκοπημένων εταιρειών αποτελεί την καρδιά του προβλήματος, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τράπεζες εξακολουθούν να κάνουν ρυθμίσεις και να διευκολύνουν επιχειρηματίες που έχουν επιλέξει ως στρατηγική να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Newmoney – project antisystem
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: