ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛ.Α.Δ.Α

ΣΥΛΛΟΓΟΣ     ΕΛ.Α.Δ.Α
ελεύθερων αγανακτισμένων δυτικής αχα'ι'ας

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πότε θα το καταλάβουν στην Δύση; Ο Πούτιν δεν είναι Καντάφι


putin_kantafi

του Κίμωνα Γεωργακάκη
Η Ρωσία δεν έκανε το χατίρι σε Η.Π.Α. και συμμάχους να αναμειχθεί ως τακτικός στρατός εισβολής στην Ουκρανία. Να σημειωθεί εκ νέου ότι η Δύση ευελπιστούσε να απασχολήσει τους Ρώσους στην Αν. Ευρώπη και ταυτόχρονα να ανοίξει κι άλλα μέτωπα, ώστε να στρέψει την προσοχή της «Αρκούδας» σε πολλές περιοχές συμφερόντων της και κατά αυτόν τον τρόπο να την αποδυναμώσει.
Το Κρεμλίνο αντιλήφθηκε την συγκεκριμένη στρατηγική και κράτησε ψύχραιμη στάση παρά τις σφαγές αμάχων. Την κατάλληλη στιγμή έστειλε την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία ενίσχυσε τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά τους φιλορώσους μαχητές και τελικά τα φιλοναζιστικά στρατεύματα του Κίεβο ηττήθηκαν με τον Πούτιν πάλι από θέση ισχύος να προτείνει σχέδιο 7 σημείων για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, που προκλήθηκαν από την ανάμειξη της Δύσης στα της Ουκρανίας, με προφανή στόχο να προκληθεί η Μόσχα.

Η.Π.Α. και σύμμαχοι αρνούνται να αποδεχθούν ακόμα μία αποτυχία και προσπαθούν να ανεβάσουν τους τόνους στρέφοντας την προσοχή τώρα στην Βαλτική, επαναφέροντας το θέμα της αντί-πυραυλικής ασπίδας με στόχο την ρωσική επικράτεια και βάζοντας τον πιστό φιλοατλαντιστή και κρυφοναζιστή, Αρσένι Γιατσιένουκ, να δηλώνει ευθαρσώς ότι το Κίεβο επιθυμεί ένταξη των εδαφών του στην Ατλαντική Συμμαχία.
Την παραπάνω εκτίμηση επιβεβαιώνει με… πολιτικό τρόπο σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle ο πρώην πρόεδρος του στρατιωτικού συμβουλίου της συμμαχίας Χάραλντ Κούγιατ: «Αυτό που θέλει το ΝΑΤΟ είναι να οργανώσει καλύτερα και να ενισχύσει την συμβατική αμυντική του ικανότητα. Αυτό είναι το δίδαγμα της ουκρανικής κρίσης. Ιδιαίτερα οι χώρες της Βαλτικής αλλά και η Πολωνία φοβούνται το ενδεχόμενο επέκτασης της κρίσης που θα μπορούσε να απειλήσει και τις ίδιες».
Ωστόσο σύμφωνα με τον Κούγιατ «το ΝΑΤΟ θα χρειαζόταν πάρα πολύ χρόνο για να οικοδομήσει μια αμυντική γραμμή στην Πολωνία ή στις χώρες της Βαλτικής». Γι” αυτό στην Δύση σκέφτονται τώρα την στρατολόγηση μιας «ομάδας άμεσης επέμβασης, η οποία θα είναι σε θέση να αντιδράσει γρήγορα και να δείξει παρουσία σε σύντομο χρονικό διάστημα», αναφέρει ο πρώην αξιωματούχος.
Το ΝΑΤΟ σκοπεύει δηλαδή να συγκεντρώσει στρατό στην Αν. Ευρώπη, θεωρώντας ότι η Ρωσία θα κάθεται να παρακολουθεί άπραγη. Λοιπόν κακώς θεωρούν. Η «Αρκούδα» είναι κατάλληλα προετοιμασμένη τόσο στον περίγυρό της, όσο και σε περίπτωση που νατοϊκά στρατεύματα καταφέρουν να εισχωρήσουν σε ρωσικό έδαφος.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι πραγματικές προθέσεις Η.Π.Α. και συμμάχων ξεσκεπάζονται από την εξαιρετική ικανότητα της Ρωσίας να αντιδρά επιτυχώς στις προκλήσεις. Θα τονίσω άλλη μια φορά πως η Ρωσία γύρω από τα σύνορά της είναι ανίκητη. Γι” αυτό, το λογικό από την πλευρά της Δύσης είναι να την «τραβήξει» σε εδάφη που στερεί σε γρήγορο ανεφοδιασμό των δυνάμεων της, δυνατότητα που της χάρισε την νίκη στο Ανατολικό Μέτωπο κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων.
Εκεί λογικά θα καταλήξουν τα πράγματα. Σε πόλεμο μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας, κάτι που είναι αυτονόητο πως δεν αρέσει στον Πούτιν. Ωστόσο οι Δυτικοί είναι αποφασισμένοι να τον σύρουν σε σύγκρουση, καθώς γεωοικονομικά η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αντιμετωπίζεται, εκτιμώντας ότι ο «Τσαρ Βλαντ» θα έχει την κατάληξη του Καντάφι. Φαίνεται ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί με ποιον τα έχουν βάλει…
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: